Compania de Apă ne mai păcălește o lună. Iată cum!


Astăzi, 12 octombrie, consilierii locali au aprobat hotărârea de eliminare a facturării apei meteo pentru cetățenii Buzăului cu începere de la 1 noiembrie.

„De la 1 noiembrie buzoienii nu vor mai achita această taxă impusă de Compania de Apă. Această înseamnă că buzoienii, persoane fizice, nu vor mai plăti pentru ploile din octombrie” a spus primarul Toma.

Hotărârea de Consiliul Local prevede la articolul 2 următoarele:

„Formula prezentată la art 1. se aplică începând cu data de 1 noiembrie 2017”

Or, Compania de Apă așteaptă  să primească la începutul lunii noiembrie comunicatul de la Stația Meteo Buzău cu cantitățile de apă căzute în județ pe luna octombrie. După ce le primește, undeva la începutul lui noiembrie,  aplică formula de calcul. Iar cum formula de calcul prevede de la 1 noiembrie o reducere de 100% pentru populație (30% pentru persoanele juridice), ar rezulta facturi zero pentru cetățenii de rând emise în luna noiembrie pentru octombrie (și facturi reduse cu 30% pentru firme – ce ar urma să fie plătite în decembrie).

Numai că directorul Ionel Tescaru de la Compania de Apă, după ce i-a jecmănit cu complicitatea fostului primar pe buzoieni atâția ani cu această taxă aberantă (grație căreia încasa miliarde în fiecare lună de la buzoienii de la case, firmele cu curte betonată și, mai ales, de la Primăria Buzău, în contul străzilor din oraș) și-a zis că-i mai mai poate păcăli o dată.

Citește și articolul: Propunere: „Desființați semafoarele și faceți sens giratoriu în intersecția de la poarta Crângului”. Iată ce a răspuns vicele Apostu

Astfel că a decis să nu aplice formula aprobată azi în Consiliul Local pentru luna noiembrie, ci să folosească formula veche.

„Noua formulă se va aplica pentru ploile ce vor cădea cu începere de la 1 noiembrie. Așadar, primele facturi cu valoare zero a apei meteo buzoienii, persoane fizice, le vor primi în luna decembrie pentru luna noiembrie”, a anunțat Timotei Oprea, purtător de cuvânt la Compania de Apă.

Citește și articolul: Așa da! Dovada că se poate face și transport de calitate! Iată unde se întâmplă!

Poate că ar fi bine ca juriștii din Prefectura Buzău să se aplece și asupra acestei chestiuni, după ce în ultimele luni au răspuns cu cu mare solicitudine solicitărilor venite dinspre Compania de Apă.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Compania de Apă ne mai păcălește o lună. Iată cum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.