Comuna din Buzău cu zero infectări dar cu elevi trimiși în online!

E una din aberațiile noii proceduri care trimite elevii la școală sau în online.

Comuna buzoiană Colți are zero cazuri de infectați Covid.

Dar, cu toate acestea, copiii de aici (primar și gimnaziu) nu sunt lăsați săptămâna viitoare să vină la școală.

Motivul ? Personalul școlii s-a vaccinat în proporție de doar 38%. Iar procedura permite școală în format fizic doar de la 60% încolo.

Mai rău, grădinița din sat va avea lăcătul pe ușă.

O situație la fel de aberantă întâlnim și la Robeasca. Comuna are un singur infectat. Dar școala va fi închisă întrucât personalul școlii e vaccinat doar în proporție de 45%.

În orașul Buzău, unde rata de vaccinare a personalului e mare (peste 60% în majoritatea unităților de învățământ) această procedură a fost ignorată și s-a decis (și aici) ținerea închisă a tuturor școlilor și liceelor din oraș pe motiv că e aglomerație de pacienți Covid în spitalul județean.

loading...

8 comentarii la „Comuna din Buzău cu zero infectări dar cu elevi trimiși în online!

  • Avem prefect PNL.

  • Avem politici si decizii PNL.

  • Ce e cel mai revoltator e ca in consiliile de administratie ale scolilor nu au luat decizia pentru online din convingere proprie, ci la ordin politic, din frica si/sau slugarnicie.

  • Oare s-a testat cineva, de știu că nu au cazuri? Sunt comunități unde colcăie virusul, dar niciunul nu se duce la doctor de frica. Dumnezeu cu mila… Când ajung la ATI, deja e prea târziu. De teste în școli, ce să mai vorbim poate la Sfântu așteaptă. Chiar dacă ești vaccinat poți lua virusul, mai ales în clasele pline elevi netestati. Cea mai bună decizie este aceasta, școala online, măcar pana se ajunge la pragul de 3 la mie.

  • Masura deschiderii scolilor in functie de procentul profesorilor vaccinati este cel putin ciudata si in mod clar nerelevanta. Este doar un alt mijloc de a constrange populatia sa se vaccineze. Si inca o decizie in directia de a starni ura si neintelegeri intre cetatenii acestei tari. Vinovatii pentru ce se intampla in scoala sunt acum profesorii, nicidecum politicienii care fac gafe dupa gafe. Vacanta fortata doua saptamani fara drept de online pentru ca 2 saptamani mai tarziu sa fie obligatoriu online. Stim foarte bine directiva de la nivel de municipiu Buzau. Vacanta de iarna scurtata inseamna planificari ale familiilor date peste cap, unii chiar mergeau intr-o tabara sau intr-o iesire cu copiii la munte cand preturile se mai potoleau, cheful tuturor angajatilor din toate institutiile este diminuat dupa sarbatori, dar elevii isi definitiveaza si decid situatia scolara in acea perioada. De ce? Pentru ca atunci cand vremea ar fi permis online, nu au avut pur si simplu voie. Nu se justifica nicicum masurile luate. La copiii, viitorii cetateni ai acestei tari se gandeste real cineva?

  • Trebuia sa aibă curaj!? Sa fie întinși oamenii pe tărgi și pe Bulevardul Stadionului, îngropați in Crâng ca sa arate prefectului curaj? Aia care au deschis deși colcăie virusul in localitățile lor sunt covidioti. Trebuia legat de rata de infectare din localitate. Cadrelor didactice trebuia sa li se ceara certificat verde și era 100%

  • Daca e lege trebuie respectata ,scurt

  • @Mateescu
    Pai, tocmai, ca la Bz nu se ‘respecta’ legea, ci se tine cont si de situatia locala, ceea ce nu este rau. Rau este ca nu au avut copiii voie scoala nici macar online timp de 2 saptamani pt ca s-a considerat a fi o masura ineficienta. Iar acum exact acolo suntem.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.