Comună din Buzău, scapă de noroi. „Asfaltăm, deodată, 85% din străzi!”

2019 este an de referință pentru comuna buzoiană Gherăseni.

După zeci de ani de așteptări, localnicii vor scăpa de noroaie în doar câteva luni.

Primul strat de asfalt pe strada Oboarelor

„Asfaltăm 85% din străzile din Gherăseni și Sudiți, cele două sate ale comunei. Se vor pune 13 km de asfalt în Gherăseni – pe 26 de străzi, și 2,2 în Sudiți – pe 6 străzi. De fapt, în Sudiți, cu o mică excepție, se va asfalta tot satul.

Banii vin de la Guvern prin PNDL, 90 de miliarde de lei vechi, o sumă importantă, de care noi nu am fi dispus niciodată”, a spus Vasile Țintă, primarul PSD al comunei care și-a luat numele de la boierul de origine greacă, Ioan  Emanuil S. Gerassy.

„Asfaltarea trebuia începută de anul trecut, dar constructorul care a câștigat licitația, din Galați, a renunțat din lipsă de personal. Lucrarea a ajuns la firma buzoiană Conferic de care suntem până acum foarte mulțumiți”, a spus Vasile Țintă

Iată mai jos lista străzilor pe care se va turna asfalt:

Altă dorință se va împlini în 2019

Toamna lui 2019 poate fi și anul în care în Gherăseni va ajunge Trans Bus-ul. Alianța Costești – Gherăseni e prima pe listă, Trans-Bus așteptând să-și completeze parcul auto cu cele 10 autobuze electrice (licitația e în desfășurare). În acest fel se vor elibera autobuze pentru noul traseu rural.

Tot la Gherăseni se va face și o sală de sport, lângă școală, Compania Națională de Investiții aprobând proiectul depus de administrația locală.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Comună din Buzău, scapă de noroi. „Asfaltăm, deodată, 85% din străzi!”

 • Cam scump, 1,5 milioane de euro/km de ulita asfaltata (ca strazi nu se pot numi la latimile alea mici pe care nu incap nici doua masini una pe langa alta).

 • Sa nu fie asfaltul ala special pentru PNDL, la pret umflat si care se toarna doar de forma un strat sa tina doar in ziua inaugurarii (precum cele din reportajul Recorder) ca apoi se umfla si faramiteaza, iar de banii incasati pentru asfaltare in loc sa se asfalteze se iau Porsche si Mercedes de peste 100.000 euro si palate de milioane de euro pentru patronii firmelor impuse de partid sa fie contractate si sa le fie oferite milioane de euro cadou.
  Aici e vorba de un contract de 90 miliarde de lei, adica 20 milioane de euro pentru a asfalta putin peste 10 km de alei prin sat. E enorma suma pentru asa ceva.

 • 90 de miliarde de lei vechi=9 milioane de lei noi=1.890.000EURO

 • Mama ei de matematică… Sunt vreo 1.895.000 de Euro pentru 15 km de asfalt, la o lățime de vreo 5 metri. Deci, nu este mult deloc. Contează calitatea asfaltului, dar și calitatea lucrării. Totuși, cam mică lățimea, cu greu trec două autovehicule unul pe lângă altul.

 • asfaltare inainte de canalizare!?oare care era mai importanta !?evident pt unii asfaltarea ,se gandeste oare cineva ca multe dintre gospodarii inca folosesc toaleta din fundul curtii pt ca nu exista canalizare.Sa speram urmeaza a fi rezolvata si aveasta problema intr-un tarziu

 • ‘Marea asfaltare’ de la Gheraseni si Suditi,miroase a…….’bani pentru partid’ (evident ca pentru PSD!) si o invitatie la furat din banii publici si europeni.Ma indoiesc ca in ceea ce priveste calitatea lucrarii si durata ei de viata, va depasi durata unui mandat de ‘sparlamentar’.In ceea ce priveste canalizarea,se va face peste 15-20 de ani ,fiindca atunci va fi nevoie de ‘santuri si rigole’ pe care sa curga laptele si mierea ce le vor fi promise fraierilor.

 • Bine, bine suna frumos, dar la Budisteni, când se pune asfalt măcar pe drumirile principale fiind vorba de 4-6 km de asfalt necesar. E chiar atât de greu?

 • Au venit alegerile? Vin, se duc astea, vin altele șamd. De ce nu s-au efectuat mai de mult ? Acum avem,, material,, de scos ochii ?

 • Toti prostii satului, care nu au fost in stare sa faca ceva in viata lor, comenteaza aici si se dau destepti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.