Comuna din jud. Buzău care se îngrijește de bătrânii ei. A început construcția

Nou proiect demarat în acest an de Primăria Vadu Pașii.

După noua grădiniță (cu program prelungit) și noua sală de sport, lângă primărie a început recent construcția „Unității de Îngrijire la Domiciliu”.

„E un nou proiect cu fonduri europene, în jur de 8 miliarde de lei vechi. În acest fel vom avea grijă de vârstnicii din comună aflați în nevoie. Am încheiat o înțelegere cu Crucea Roșie, dar ne bazăm și pe voluntarii din comună. Noi le vom pune la dispoziție noua clădire, unde vom amenaja un cabinet medical, dar și un autovehicul pentru deplasarea la beneficiari”.

Primar, Gh. Firon: „Ajutorul dat vârstnicilor în dificultate nu va fi doar la nivel medical. De exemplu le vor fi procurate alimente, li se vor spăla rufele, vor primi consiliere juridică, etc.”

Noul serviciu va deveni funcțional încă din prima jumătate a anului. Firma care execută lucrarea (ACS New Antreprenor Construct SRL din Buzău) e recunoscută pentru lucrările de calitate și la termen, astfel că imobilul va fi gata în aproximativ 3 luni.

În afară de suporte pe care-l va da bătrânilor din comună, Primăria Vadu Pașii îi va ajuta din acest an pe copiii, dar și părinții din comună care merg la serviciu.

Peste câteva săptămâni, constructorul (tot ACS New Antreprenor Construct) va preda Grădinița cu Program Prelungit. Moment din care Primăria Vadu Pașii va solicita aviz de funcționare (pompieri, DSP, MInisterul Educației).

E timp suficient astfel încât din septembrie părinții care merg la serviciu să-și poată lăsa dimineața copiii aici și să-i ia la sfârșitul programului. Atenție, vor fi primiți inclusiv copii din Săgeata și Robeasca.

loading...

2 comentarii la „Comuna din jud. Buzău care se îngrijește de bătrânii ei. A început construcția

  • Don Primarele de Lipia/Merei auzi ce fac alti ca matale. Dar alti mai baga si gaze ,nu fac jumatati de sosele, Matale nu sti ca exista si bani europeni sau nu faci parte din partidul european

  • Dar cu apa din comuna Vadu Pasii ce facem?? Nici la animale nu as da sa bea apa aia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.