Concesie importantă anunțată de primar


„Nu voi mai da bani pentru subvenția gigacaloriei. Nu e corect să iau din banii pentru investiții și să-i arunc în gaura neagră numită RAM”, a tot anunțat – pe parcursul acestui an – primarul Toma.

Până ieri, când, la finalul ședinței de Consiliu Local, a anunțat că va scăpa câteva zeci de miliarde de lei vechi subvenția la căldură.

Mai exact, pentru că nu mai are bani disponibili, Primăria Buzău va face un împrumut.

Încă unul, pentru că municipalitatea mai are vreo două, tot pentru subvenția la cădură, din perioada Boșcodeală.

„Vom face un împrumut. Va crește și prețul gigacaloriei, deci nu va mai fi 230 de lei, dar vom pune și noi de la Primărie o parte din bani. Din păcate, de la guvern sunt slabe șanse să primim ceva. Am fost împreună cu domnul Marcel Ciolacu în audiență atât la Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cât și la cel al Dezvoltării, Paul Stănescu. N-am obținut ceva concret, dar încă mai sperăm. E totuși ultima iarnă în care se vor mai acorda subvenții, pentru că din 2020 va fi interzis. Uniunea Europeană interzice subvențiile de stat”, a anunțat ieri C-tin Toma.

Prin acest anunț, Toma își asigură liniștea din partea buzoienilor din cele zece mii de locuințe încă branșate la RAM.

În schimb, va strâmba din nas majoritatea, formată din buzoienii din celelalte 30 de mii de locuințe de la bloc, plus cei de la case, care au centrale ori sobe și plătesc prețul real la gaze respectiv lemne.

Ca să dea bani la căldură, Toma va tăia asfaltările, locurile joacă, platformele de gunoi etc. care ar fi urmat să se facă în anii următori.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce l-a nemulțumit pe marele actor  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „Concesie importantă anunțată de primar

 • Trebuie să își asume asta in campania electorală pt cele 14000 de apartamente branșate la RAM

 • Cele 14 000 sunt de fapt cam 10 000 si era ales de de restul ,de cei debransati ,pe care acum SIGUR i-a pierdut,asa ca il anunt de pe acum ca,prin aceasta masura si-a pierdut definitiv sanasa de a fi reles,ne-am saturat sa dam bani pentru pomanagiii care nu fac nimic si stau doar cu mana intinsa POLITIC,noi ceilalti suntem cu mult mai multi.

 • Nu cred că pentru a fi reales a făcut asta.
  S-a gândit că altă soluție anul acesta nu are.
  Va fi reales oricum.
  S- a schimbat orașul cât de cât. Și celelalte activități cu transportul și parcările…au mers bine. Modernizarea circulației, treceri de pietoni cu buton absolut necesare și pentru altele ce vor urma, bariera Ploiești….etc.
  O să vedeți că vor continua asfaltările.
  Mult succes și sănătate!

 • Trebuie să spună de la bun început , fraților „bagativa centrale că va ard ” era cu totul altceva . Mai bn pe fata decât pe la spate .

 • SUNT DECEPTIONAT FOARTE!Dom’ primar o BILA FFF NEAGRA!

 • Incet incet isi arata adevarata fata de PSD-ist pur sange.
  Pana la alegeri poate se convinge lumea ca si el e tot ca Boscodeala, facuti si crescuti din acelasi aluat PSD-ist.

  Sa speram ca PNL nu va face blat la Buzau cum facea de obicei ca sa se asigure ca va castiga tot candidatul PSD, si va intra cu adevarat in competitie la alegeri cu un candidat curat care sa aiba sanse sa fie ales si sa incheie domnia PSD-ista intinsa peste tot orasul.

 • Tacea (nume predestinat ?) a dat bir cu fugiții , până acum n-a făcut nimic pentru beneficiari(locatari) și chiar pentru firma ce-a condus-o , a știut doar să factureze și să ia banii ; incompetență , obediență sau prostie ? Ce să credem ? De atâta vreme se discută despre anularea subvențiilor de stat , până acum era gata operația de contorizare pe orizontală și RAM-ul ar fi supraviețuit dar ar fi fost nevoit să se restructureze din temelii iar mulți din tăietorii de frunze sau ,,frecangi-i,, de mentă de prin birourile s-ale ar fi trebuit să-și caute de lucru , uite că acum vor pleca cu toții !

 • Gresit ! Iarasi se stimuleaza lenesii si cei fara venituri ! Psd cu tiganii si lenesii….

 • Replicile acide chiar nu-și au rostul când un om , ca dl. primar , încearcă din răsputeri să împace pe toată lumea și chiar mai mult , să nu lase oamenii , îngropați și-așa în lipsuri să mai sufere și de frig , ca până în 1989 , căci ne convine mai repede să privim la un om care spune că nu are de unde da și totuși dă , rupând câte puțin pentru fiecare , ca un bun creștin , decât să privim pe fereastră , de sus , în mod egoist , fără ca anumite persoane să mai și înțeleagă de ce mai trebuie și azi , ca cineva , în casă , la bloc să mai trăiască pe timp de iarnă , cu lacrimi înghețate pe obraz .

 • Este o masura probabil dictata de M. Ciolacu, cu gandul ca ar pierde cateva mii de voturi, poate peste 10.000. Unii dintre `desteptii` care comenteaza pe aici probabil nu inteleg in ce situatie este primarul, care a mostenit toata situatia asta cu RAM -ul de la vechea conducere, si cauta solutii pentru a ajuta pe toata lumea. E dovada de CRETINISM sa spui ca nu il mai votezi pe Toma pt. ca da subventii la familii sarace, el fiind ales primar din partea PSD, deci trebuie sa ia si masuri sociale. P.S. Si chiar daca nu il votati unii pe aici, tot el va iesi primar si in 2020!

 • Din cele 10 mii de locuinte,mai mult de jumatate apartin celor ce au venituri nedeclarate sau lucreaza cu contracte in afara tarii, isi permit sa isi monteze centrala proprie dar de ce sa o faca,mai bine stau la pomana,iar noi ceilalti am platit rate si am facut unele sacrificii pentru acest minim confort.Solutia era o ancheta sociala facuta de oameni bine pregatiti si acordarea acestor beneficii doar acelor amarati loviti de soarta,bolnavilor,batranilor cu venituri mici,vaduvelor cu copii etc.
  Toata admiratia pentru realizarile primariei in acesti 2 ani,dar dezamagiti enorm prin aceasta decizie.

 • Normal ca face împrumut sa plateasca subvenții, pentru că de aici poate fura oricum este mîna în mînă cu RAM cu toate excrocarile posibile care se întîmplă acolo.

 • Asa este Marius, majoritatea nu isi instaleaza centrale pentru ca nu vor ca le convine la RAM ca pot fenta statul sa obtina subventie la gigacalorie si apoi subventie la plata facturii pe motiv ca nu au veniturile inregistrate la ANAF, ba mai mult unii desi au inregistrate venituri la ANAF declara in fals si obtin subventie la plata facturii pentru ca nimeni nu verifica declaratiile alea pe bune si nu le confrunta cu datele ANAF.
  Si asa ajung persoane care desi au cate 3 masini in fata blocului au subventie peste subventie la caldura (subventie care ajunge la peste 90% din cost ) si platesc mai putin pe caldura in luna cea mai geroasa decat platesc pentru o singura masa la terasa.

  Aia cinstiti, care nu fraudeaza sistemul s-au debransat deja, multi facand asta pe credite, iar la RAM au ramas doar cei ce fraudeaza sistemul.

 • Sa anunte clar si hotarit ca nu se va mai da subvenii ptr agent termic. trebuia sa nu mai ajute ca s-au invatat cu pomana unii. cit de sarac esti faci un imprumut si platesti o rata pt centrala si investitia se amortizeaza asa au facut multi pensioari si sunt multumiti ca buzaul este un oras inbatrinit cu f multi pensionari. de ex unde locuiesc eu nu au centrala proprie familii cu servicii bine platite si toti pensionarii au centrale. nu e corect sa ajute salariatii bransati la ram si pensionarii cu centrale nu, cei care poate au facut sacrificii sa-si cumpere.

 • Investitia se amortizeaza daca plateai facturile intregi.
  Dar daca mai beneficiezi si de subventia la factura care ajunge la 90% atunci nu iti mai convine sa treci la incalzire pe centrala, ca acolo nu iti mai da dubla subventie sa ajungi sa platesti bani de seminte la factura pentru incalzire.
  De aceea fraudatorii ce beneficiaza de subventii peste subventii nu vor sa auda de centrale, ca le plac pomenile furate din bani publici prea mult.

 • Din (ne)fericire subvenție de 90% primesc ăia amărâții cu venituri foarte mici. Dacă ar fi să își permită câte 3 mașini, cum zic unii, fie ele și vouchere pe roti, ar spune „pa!” din prima, oricărei tentative de a cere un astfel de ajutor. Nu țin partea nimănui, dar trebuie sa o lăsați mai moale cu așa ceva. Trebuie sa fim conștienți ca încă sunt persoane pentru care achiziționarea unei centrale termice de apartament este un lucru aproape imposibil, oricât de mult și-ar fi dorit-o. Oare nu le-ar fi convenit și lor, poate, sa cheltuiască mai puțin cu încălzirea pe timp de iarna? Oare nu le-ar fi convenit sa plătească mai putina apa rece pe post de apa caldă? Așa cum unii dintre voi v-ați împrumutat, poate, sa va puneți centrale, și unii dintre ei se împrumută pe timp de iarna, sa își achite întreținerea… Sunt și alții cu posibilități care, din comoditate, au preferat sa rămână fideli RAM. Poate după iarna asta or sa se răzgândească și sa aleagă soluția mai eficienta a debranșare. Acum, oricât ar vrea unii, oricum nu se mai poate face nimic, iar cei cu centrale oricum vor plăti mai puțin decât ceilalți, ca doar n-o fi subvenția asta 100% din prețul gigacaloriei.

 • Harry Nemyra – Tacea a fost obligat sa plece dupa ce a fost chemat intr-o dimineata la palat . Curand Dom Primar isi aduce un om la fel ca la Compania de Apa si atunci s-ar putea sa nu mai fie nicio problema ca subventia la RAM. Ati mai auzit pe Dom Primar sa mai denigreze Comp. de Apa ,ca e apa murdara , ca sunt salarii nesimtite ,cae gasca de mafioti ,pai nu !!! , pentru ca are omul acolo pe Madam Savulescu Bors , si BONBOANA de pe coliva o sa vina curand :::::: ADICA REINTRODUCEREA APEI METEORICE , ce spuneti de asta ???

 • Am ” băgat ” centrală, renunțând la multe alte necesități cotidiene ( chiar și reduceri la medicamente ) pentru că dura cca. 10 minute până se încălzea apa de la baie … oferită de RAM ( ce-i drept, cu … concursul colocatarilor care se pândeau unul pe altul ) … In fine, investiția mea N-A MERITAT fiindcă pe coloana de 10 apartamente au mai rămas doar 2 , din care, unul – deși ar avea posibilități materiale – este în stand-by așteptînd nu-ș ce pomeni de la Primărie ! Ce este de făcut acum, în prag de iarnăpentru a nu mai plăti cca. 100 Ron pe lună INUTIL, doar pentru că trec țevile unuia prin apartamentele majorității ? Aștept un răspuns cinstit și pertinent – inclusiv de la cititori !

 • Legea 230 a Asociațiilor de proprietari în baza căreia Ram facturează trecerea țevilor prin apartamentele debranșate încălzite cu centrale proprii, poate fi atacată la Curtea Constituțională pentru neconstituționalitate pentru că încalcă dreptul de proprietate. În mod normal cine trece pe proprietatea ta ca să poată realiza venituri, trebuie să plătească proprietarului suma convenită, sau să te ocolească dacă nu ești de acord cu trecerea rețelei termice prin proprietatea ta. „Solidaritatea socială” la care apelează Ram este un principiu stalinist care nu are nici o legătură cu rigorile economiei de piață. (Fărăde)Legea 230 a fost promovată în parlament de deputatul buzoian Cezar Preda când soția sa era ministrul gigacaloriei(președinta ANRSC). Bineînțeles că nu au scris-o ei și că au plagiat legea lui Radu Opaină, pe atunci directorul RADET.Așadar, bucurați-vă! Și nu uitați binefacerile Alianței DA(Dreptate și Adevăr) și ale aleșilor dvs.

 • Sunt cazuri in care oameni carora nici nu le trec tevi prin apartamente platesc mai mult la RAM decat cei care sunt racordati la RAM din cauza ca cei racordati la RAM au subventii peste subventii pentru ca nu muncesc cu contract.
  E aberant sa platesti ceva si daca trec 2 tevi amarate pe la tine, e si mai aberant sa platesti desi nu trece nici o teava pe la tine.

  Cred ca principiul pentru care taxeaza e ca atunci cand cei bransati RAM deschid usile sa intre/iasa din apartament iese caldura pe casa scarii. In realitate se taxeaza pentru a recupera pomenile electorale date si luate prin frauda.
  Incredibil ce furturi si abuzuri se fac in Romania, totul cu complicitatea celor ce ar trebui sa protejeze cetatenii de asemenea furturi si abuzuri.

 • primaria trebuie sa asigure serviciile publice elementare pt cetateni!
  printre ele este si cel de termoficare!
  asta este va convine nu va convine subventia trebuie data!
  ce ne facem cu investitiile bagate in RAM? tot pe banii nostri adica centrale termice rentabile (Micro 14 sau micro 3), ecogen sau schimbarea tevilor pe unirii care s a facut acu vreo 20 de ani?
  uitam pur si simplu de ele ca v ati bagat voi centrala?

 • Centralele de apartament ne imbolnavesc de cancer. S –au facut studii in acest sens si s-a demonstrat acest lucru.
  Centralele RAM din cartiere evacueaza fumul peste ultimul nivel al blocurilor….oare din ce cauza? Ca sa nu respire cei de la etajele superioare noxele emanate! Este vorba de compuşi de azot, de sulf, metale grele, radicali liberi, etc..
  Acţiunea combinată a poluanţilor rezultaţi din arderea gazului natural în centralele termice poate provoca numeroase efecte adverse: iritaţia ochilor, a faringelui, a sinusurilor şi căilor respiratorii; bronşite şi alte boli respiratorii, alergii şi astm; creşte susceptibilitatea celor expuşi, mai ales a copiilor şi a vârsnicilor la gripă şi alte viroze.
  Expunerea cronică produce diferite forme de cancer (pulmonar etc).
  Cei cu centrale de apartament, ar trebui obligati sa duca fumul peste bloc!
  Blocurile sunt adevarate uzine merg centralele de duduie, elimina noxe otravitoare intr-o veselie! Aburul otravitor se elimina la vecinul de langa sau la cel de deasupra. Jalnic!
  De aceea, cei cu centrale ar trebui sa plateasca si o taxa de poluare, cel putin asa este in tarile civilizate.
  Guvernul a impus taxe de poluare celor cu masini vechi. Pai o centrala de apartament produce noxe mai mult ca un autoturism. Pai si de ce nu se impune si aici o taxa???
  Directiva europeana cu eliminarea subventiei la gigacalorie doriti sa o respectam, dar de ce sa nu respectam si directivele (tot europene si astea) care prevad plata taxei de poluare pentru cei cu centrale de apartament si eliminarea fumului toxic peste nivelul blocurilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.