Concluzie după ce s-a văzut în Rapid – Gloria

„Încă mai sperăm la Cupele Europene”, a spus luni, visător, la TV Buzău, antrenorul Gloriei.

Realitatea i-a căzut azi în cap, precum o găleată cu apă rece, profesorului Daniel Anca. Și, totodată, puținilor suporteri care, cu bunăvoință, l-au crezut.

Rapidul a bătut Gloria la opt goluri diferență (31-23), fără să fie nevoit să apese accelerația și doar cu trei jucătoare la 9 metri tot meciul (Polman, Kanor și Janusevic).

Două din ele, Estevana Polman 9/9 și Orlane Kanor 6/7 au marcat când au vrut, în timp ce ale noastre au dezamăgit din nou: Ilyna (3/10), Zimny (2/8) și Pal (1/6).

După 7-2 (min. 15), Gloria s-a apropiat la un singur gol înainte (11-10) și după pauză (14-13). Dar atât, Rapidul a zburat apoi în repriza a doua: 18-13, 24-18, 31-23 (scor final).

Concluzie. Rapidul a învins ușor Buzăul chiar și fără trei jucătoare importante la 9 metri: Fraga Fernandez, Eliza Buceschi (accidentate) și Sorina Grozav (însărcinată). Asta că să vedeți diferența de valoare dintre jucătoare și loturi.

Chinuiala din atac, cu aruncări ratate ale principalelor guri de tun (Zimny, Ilyna, Pal și Daria Bucur) au arătat limitele Gloriei din acest campionat.

Mai sus de locul 7 nu se poate! Diferență de valoare, Gloria a pierdut (clar) toate meciurile cu primele șase clasate.

Victorii în acest campionat vor fi doar cu echipe de la locul 8 în jos, cum sperăm că se va întâmpla joia viitoare, la Buzău, cu Minaur, în ultimul meci oficial din 2023.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Concluzie după ce s-a văzut în Rapid – Gloria

  • Principala problema ramine schimbarea antrenorilor ; a pierdut Gloria la cele din primele 6 locuri dar in principal pe seama propriilor greseli , fiindca aceste echipe erau de batut ( Rapid a contat pe 2-3 jucatoare ) ; oricum Buzau joaca cam in 5 jucatoare , pivotii si interii dreapta ( cite 3 ) neajutind echipa ( a jucat Bucur bine cu Cisnadie vreo 15 minute , dar e putin )

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.