Condiție nouă pentru ca elevii să vină fizic la școală

Declarație referitoare la deschiderea școlilor a președintelui Klaus Iohannis în această seară:

„Vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, elevii se vor putea întoarce fizic la școală acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit. Acest lucru este valabil pentru grădinițe și școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta, iar mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”

Tot în această seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj:

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”.

IPOTEZĂ

Școlile și liceele ar urma să se deschidă cu prezență fizică în localitățile cu indice de infectare sub 6% și on-line unde se depășește 6%.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.