Conflict între Zoican de la UPU și jurnalistul Șontică

De câteva zile ziariștii locali (și nu numai) asistă de pe margine la conflictul iscat între Adrian Zoican , șeful de la UPU, și jurnalistul Cosmin Șontică.

Fiecare a comis câte o eroare, lucru care a pus gaz pe foc în gâlceava dintre ei.

În primul rând, cronologic, neinspirat a fost ziaristul. Care a scris pe facebook o postare împotriva lui Zoican, care risca să fie interpretată ca șantaj la adresa medicului. Pentru cei care nu știu substratul, fratele jurnalistului este brancardier în UPU și vrea să se facă asistent, iar Zoican e șeful Comisiei de Evaluare (concursul e doar peste câteva zile).

Șontică probabil n-a realizat când a făcut postarea, dar Zoican a interpretat-o drept un mai mic sau mai mare șantaj. Doctorul n-a stat pe gânduri, imediat a venit replica:

„Îmi cer scuze dar nu sunt obligat să suport mârlăniile acestei familii. Pentru că am îndrăznit să fiu președinte de comisie când domnul brancardier a picat cu succes examenul de asistent medical în UPU sunt hărțuit de această familie. Domnul brancardier fiind Mihai Șontică, fratele și colaboratorul domnului Șontică Cosmin. Sper ca toată povestea să se termine aici”.

Dar nu s-a terminat. Probabil nervos, Zoican l-a dat afară pe Șontică din grupul de whatsapp prin care se comunică, mai nou, informații jurnaliștilor (în cazurile grave, de interes public). Greșeala lui Zoican, una-i una, alta-i alta. E drept, bine sfătuit sau după ce s-a calmat, Zoican l-a adăugat după câteva ore pe Șontică înapoi grup.

Întâmplarea a fost folosită imediat de Șontică pentru a se auto-victimiza:

Asta apare acum pe pagina de facebook a jurnalistului

În realitate, Șontică n-a fost niciun moment „Interzis la UPU”, ci dimpotrivă „Avantajat la UPU”. Prezența fratelui, norocul său, ca angajat la UPU l-a făcut să aibă multe exclusivități din spital. Și va avea în continuare, dar ăsta-i norocul său.

În concluzie, recomandăm atenție suplimentară medicului și jurnalistului pentru evitarea erorilor (care duc la sfadă), spor la învățat fratelui și corectitudine în evaluare pentru șeful UPU Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Conflict între Zoican de la UPU și jurnalistul Șontică

 • Insa problema PRIMARIATULUI cum ramane,a ratat de trei ori,are sau nu gradul,este sef fara sa-l aiva ?In rest sa faci caz ca ai picat un BRANCARDIER si d-aia te da in gat Fratele brancardierlui in presa ,nu prea este ok pt Dl Dr. Cum ramane dl liberal aveti sau nu primaritul ?

  Răspunde
 • Ce sunt luminile alea care apar pe cer acum ca un fel de fulger se vede în micro xiv și se vede și politia cu sirenele și ambulanță pe varianta ca vad ca stau la blc turn

  Răspunde
 • Zoican a rabufnit, de fapt, pentru ca prea a fost asaltat de clanul Șontică, acest Cosmin, un profesor cu aspirații de mogul și Mihai, fratele lui, împingătorul de tărgi, cu pretenții de asistent, politician, reporter, telefonist. Ăștia sunt doi insi umflați de PSD, partid care le-a dat pe tavă niște oportunități lor și familiilor în schimbul serviciilor de imagine, de propagandă ieftină, prost făcută și aia. Acum, liberalul Zoican, probabil încurajat de ceea ce se întâmplă în politică, adică decăderea PSD-ului, a început să le răspundă ăstora care de ceva vreme nu mai concepeau că cineva li se poate opune.

  Răspunde
 • Deci de aceea nu e Zoican capabil sa treaca examenele, ca nu e capabil sa treaca nici ruda lui Sontica? Copia la examene dupa ruda lui Sontica sau care e treaba ? De ce a adus in discutie asta cand discutia era despre faptul el nu a promovat acel examen ?

  Răspunde
 • Încă mai există Şontică şi ,,presa” lui cu 0 comentarii pe fiecare ,,articol”???! Credeam că a dispărut odată cu Boşco!

  Răspunde
 • Sontica sterge mesajele tip comentarii chiar daca sunt in favoarea lui. Ciudat.
  Deci…pauza cetit articolele sale.

  Răspunde
 • Trendul cu neafisarea sau nepermiterea comentariilor a venit ca urmare a curentului idiot ce a impus cenzura la nivel de lege, astfel incat s-a ajuns ca multi sa nu mai permita comentarii de frica ca vor ajunge la puscarie sau sa ramana fara case pentru ca legea s-a schimbat de curentul asta astfel incat cine vorbeste este executat.
  Incet se reinstaureaza dictatura, doar ca rebranduita ca fiind ceva bun ca urmare a propagandei facute tinerilor ce sunt spalati pe creier de mici sa accepte legi din ce in ce mai abuzive si stricte, puteri sporite pentru ca orice politist sa poata executa orice cetatean dupa bunul plac, sanctiuni din ce in ce mai mari, supraveghere in masa sub pretextul ca securistii si politistii le vor binele si ii supravegheaza si abuzeaza pentru binele cel mare, cand in realitate nu fac decat sa le puna lantul de gat fara sa se prinda de asta decat cand va fi prea tarziu si nu mai au ce sa faca decat sa accepte ca au devenit niste sclavi in lanturi.

  Răspunde
 • Un jurnalist adevarat nu isi amesteca problemele personale sau familiale cu cele profesionale. Daca miza actului jurnalistic este obtinerea unor avantaje personale, atunci e cazul sa se apuce de altceva, bisnita eventual. Spun asta pentru ca am inteles ca face presiuni pentru a-si angaja fratele asistent.

  Răspunde
 • Bolnavii care ajung la UPU și beneficiază de serviciile doctorului Adrian Zoican și ale echipei sale nu sunt interesați de examenele și titlurile lui ci de grija, atenția și priceperea cu care sunt tratați în situații limită. Lăsați evaluările academice în seama celor în drept. Dacă într-o zi Zoican și alții, sătui de disprețul unora ff harnici și pricepuți în critici la adresa altora, vor pleca în alt oraș ori afară, e posibil ca aceiași critici să constate că Zoican era un doctor bun și dedicat.

  Răspunde
 • Nepermiterea comentariilor pe un site de ştiri echivalează cu interzicerea dreptului la opinie ! Ceea ce e total ANTI-DEMOCRATIC ! Deci, Şontică vrea ca buzoienii să-l citească zi de zi, dar de comentat, nu-i lasă să comenteze! Urât din partea lui şi lipsă de respect!
  Sper să rămână fără cât mai mulţi cititori, iar aceştia să se mute pe pagina lui Auraş, unde pot găsi zilnic articole de calitate, la care se permit şi comentarii !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.