Consecință a echipei de primă ligă. Zeci de fetițe la handbal. „Am 88!”

Sunt imagini de la antrenamentul de azi. Zeci de fetițe fac de două ori pe săptămână handbal la echipa de junioare a SCM Gloria Buzău. Antrenamentele se țin la Sala Sporturilor.

„Da, vin din ce în ce mai multe. Acum am înscrise 88 de fetițe. 65 la începătoare și 23 la avansate. E o consecință a faptului că avem echipă în prima ligă. Fie părinții au fost la meciuri, fie le-au luat ci ei pe fetițe și le-a plăcut. Au fost și mai multe, dar încercăm să facem în timp selecție, rămânând cele care au calități”, a explicat antrenoarea Maria Radu.

Cele mai mici au șapte – opt ani, iar cele mai mari, de la avansate au 11 ani (clasa a patra).

„Avem ușa deschisă. Eu le primesc pe toate care vin. Orând te poți trezi cu una care are calități și talent. Ideea e că acelea care promit sunt direcționate pentru a se înscrie la clasa a cincea la LPS, unde pentru început le voi fi eu dirigintă. Acolo vor face deja antrenament în fiecare zi, treaba devine un pic mai serioasă”, a adăugat Maria Radu.

În Buzău s-a înființat de curând și un club privat de handbal, al surorilor Braniște. Ideea e ca echipa de prima ligă să devină magnetul pentru atragerea fetițelor la handbal, LPS să-și formeze echipe bune de junioare, iar cele mai bune dintre acestea să fie cooptate de Romeo Ilie la echipa de senioare. Mecanismul abia a fost urnit, peste 5-6 ani ar trebui să apară primele rezultate.

Eforturi pentru punerea la punct a secțiilor de copii și juniori s-au făcut și la echipele de rugby și fotbal.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Consecință a echipei de primă ligă. Zeci de fetițe la handbal. „Am 88!”

  • Este bine!
    Sportul trebuie promovat printre cei mici.

  • Respectele mele ptr. doamna profesoara care a ajutat echipa in vremurile dificile !
    Daca nu ajutau ea , Anca , dl. Milos si alte fete( carora le cer scuze ca nu le-am pomenit numele) echipa in perioada aceea dificila, azi nu vedeam liga 1 la Buzau !

  • Doamne ferește să nu fie numai un balon de săpun. Tare mi-e teamă că o să dispară sponsorizările către sport. Vremurile sunt tulburi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.