Consecințe la Buzău ale căderii Guvernului Dăncilă

Guvernul Dăncilă a căzut în urma moțiunii, iar cea mai plauzibilă variantă e că Ludovic Orban va fi viitorul prim-ministru, chiar și al unui guvern minoritar.

Consecințele la Buzău vor fi înlocuirea șefilor instituțiilor deconcentrate, în frunte cu prefectul Carmen Ichim.

Așa cum s-a întâmplat și în 2016 atunci când pesedistul George Sava a fost schimbat cu penelista Aurelia Mitrea.

Dacă va fi înlocuită, așa cum se prevede, Carmen Ichim rămâne cu meritul de a fi fost cel mai bun prefect al Buzăului, cel puțin din ultimii zece ani

PSD urmează cel mai probabil să treacă în opoziție unde își va pregăti alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Cea mai mare problemă pentru PSD va fi dacă se schimbă modalitatea de alegere a primarilor. Dacă se va trece de la un tur la două, PSD riscă să piardă o parte din echipa majoritară de primari, cu consecințe inclusiv la alegerile parlamentare în toamna anului viitor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Consecințe la Buzău ale căderii Guvernului Dăncilă

 • Ciolacule credeai ca veti împărații lumea ? Asteapta sa v3deti ce ca asteapta . Mergi in continuare pe mana lui Toma si o sa vezi si la Buzau același lucru.

 • Du-te psd, du-te!

 • Foarte bine, s-o demita, ca oricum n-a facut mare lucru…. Se pricepea si ea sa fie prezenta pe la diferite festivitati si cam atat.
  Mai bine era lasat Sava in continuare, nu ca ar fi fost prefectul perfect, dar macar in comparatie cu asta era mai vioi pe functie!

 • Nu stiu cat de vioi si vioi in ce?
  Pana la urma prefectul nu e decat turnatorul din teritoriu al guvernului, care toarna la centru pe cine sa elimine si pe cine sa ingroape in bani astfel incat planul guvernului sa iasa. Asta ii este singura functie.

 • se reintoarce sefa la Garda de Mediu!

 • din 2005 e mereu sefa la Garda, indiferent ca a fost PSD, PNL, PD….trece la alt partid, altfel nu se explica cum a rezistat atatia ani sef intr-o institutie deconcentrata! Sunt atatia oameni competenti la Garda, dar n-au sansa doamnei Ichim!

 • Functia de prefect ar trebui desfiintata ca tot degeaba este. Iau bani”buni” si nu fac nimic.Poate ca judetul”rosu” ar trebui sa se reorienteze. Sa vedem ce ambitii mai au ,fara bani. Don Ciolacu a fost un mare „fas” pt. Buzau

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.