Consilierii au vot la 08.30 pentru cedarea echipei de fotbal. Primăria pierde controlul!

Decizie importantă, în această dimineață, la Primăria Buzău.

De la ora 08.30, consilierii locali au vot pentru cedarea echipei de fotbal – de la clubul primăriei, SCM Gloria Buzău, către altă entitate AS Fotbal Club Buzău.

Se cedează locul din liga II și tot centrul de copii și juniori.

La noua entitate, Primăria Buzău nu va mai avea control (total). Dacă la actuala SCM Gloria, Primăria Buzău deține 100%, la FC Buzău va mai avea doar 40%. Restul de 60% ajung la CJ Buzău (40%) și la omul de afaceri C-tin Cristea (investitor în agricultură din zona Rm. Sărat) 20%. De notat că acești 20% sunt mai apropiați de CJ Buzău, C-tin Cristea fiind socrul actualului vice al CJ Buzău – Felix Rache.

Pe de altă parte, Primăria Buzău va aloca mai puțini bani către fotbal (40% din bugetul clubului), iar noul club, FC Buzău, va avea drept imediat de promovare în liga I.

Tot azi, în ședința CLM se vor vota cei doi reprezentanți ai Primăriei Buzău în Consiliul Director de la FC Buzău (Cristi Ceaușel – șeful Direcției Economice și Eduard Pistol – secretarul Primăriei Buzău) și reprezentantul în AGA.

Vezi mai jos proiectul de hotărâre CLM Buzău + statutul AS FC Gloria Buzău (CLICK pe săgeată pentru pagina următoare)

3-statut

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Consilierii au vot la 08.30 pentru cedarea echipei de fotbal. Primăria pierde controlul!

 • Metoda de ciordeala. Institutiile de stat cu banul (de la noi, fraierii), privatul cu foloasele.

  Ori o dati de tot, ori nu o dati! Nu puteti impaca si capra si varza. Asta e o solutie chiar si mai nefericita decat ar fi fost pastrarea 100% in carca noastra. Acum e in carca noastra 100%, dar mai tinem si un patronache in spate pe langa echipa, ca sigur nu sa bage bani a venit, ci sa suga.

 • Asta cu Primăria alocă mai puțini bani să i-o spunem lu’ Mutu… nu, nu ăla, „folbalistu’ ”

  Să dau un exemplu: dacă azi, când Primăria are 100%, bugetul Gloriei e 100 de lei, atunci Primăria aruncă pe fereastră 100 de lei către Gloria…

  Dacă mâine, când Primăria va avea „doar” 40%, bugetul Gloriei va trebui să crească la 1.000 de lei, Primăria Buzău va lua de la buzoieni „doar” 400 de lei pe care îi va „dona” Gloriei, adică pe apa sâmbetei…

  Deci facem o mare „ieconomie”, în loc de 100 lei, dăm „doar” 400 de lei…

  Echipele profesioniste trebuie să fie 100% private, nu înțeleg de ce sunt toți cetățenii obligați să cotizeze la „jucăria” altora…

  Primăria trebuie să susțină sportul de masă, terenuri de sport în cartiere, la școli, eventual ceva competiții locale, între școli, dar nu o echipă profesionistă.
  Ălora, cel mult, să le dea voie să joace pe stadion gratuit sau la un preț mic, atât.

  Gloria e și ea o gaură neagră în bugetul local… eu nu vreau să dau bani pentru Mache, Rache sau alții ca ei…

 • Domnule Tereaca te rog sa explici (pt. ca stii tot) cum o noua ENTITATE cum ii spui va avea drept de promovare in Liga 1 ???

 • Efectiv nu inteleg de ce sustinem atat de mult aceasta „echipa” care in vecii vecilor (Amin !) nu o sa faca performanta.
  Trebuie sa ne uitam in oglinda si sa spunem, gata, nu mai este cazul sa sustinem acest proiect fara viitor si PUNCT.
  Nici nu am fost vreodata vreun club cu istorie wow, ca sa imi sara acum „generatia de aur” si sa-mi spuna…”omorati tot, dom’le, nu aveti patriotism”…bla….bla…bla

  Un club sportiv de genul asta, trebuie sa fie finantat 100% de investitori privati, care vor face bani din piatra seaca (daca ii duce capul), si NU de la bugetul de Stat, plus ceva combinatori privati gen …Rache, …Mache, …Tache, …Ianche si …Cadar.

 • Cetățeni, stați liniștiți. Dacă se unește Buzăul cu Ținteștiul, o să mai avem (noi primăria) o echipă de fotbal. O să-i facem și stadion, aducem antrenor străin, fotbaliști de mare clasă și cu impozitele dumneavoastră plătite la cozile de la primărie o să o întreținem. Deja avem oameni pentru Consiliul de administrație. Suntem pregătiți.

 • Imi place fotbalul, am jucat si inca mai practic sport, dar nu vad ca aceasta echipa sa aiba viitor cu jucători mercenari. Un club mic trebuie să joace cu jucători din pepiniera proprie si sa se autofinanteze din vânzarea de jucători. Autoritățile locale pot pune baza sportivă la dispozitie cu utilități și mentenanta, cât despre performanta, este greu pentru un club mic care nu produce din reclama. Exemple de eșec avem la Urziceni si Vaslui, unde au fost investitori privați, dar faptul că nu aveau o istorie in spate, a facut ca cele două cluburi sa dispara de pe scena deși Urziceni câștigase campionatul in prima liga.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.