Consilierii locali i-au tras clapa lui Brebeanu

Cu vreo zece ani în urmă, primarul Boșcodeală și familia Brebeanu au bătut palma asupra unui schimb.

Primăria Buzău dădea parcarea de la ANAF în schimbul casei unde s-a mutat apoi Poliția Locală.Înțelegerea verbală și contractuală cuprindea și OBLIGAȚIA familiei (oamenilor de afaceri) ca pe terenul primit să se amenajeze o parcare supraterană.

Numai că obligația morală/verbală a fost uitată de familie, iar cea contractuală cuprindea o mare hibă (favorabilă familiei). În contract s-a trecut obligația, dar nu și un termen (limită)! Așa că supraterana n-a mai apărut, iar familia le-a râs în nas celor din primărie, inclusiv buzoienilor.

Șmenul familiei n-a convenit nici măcar lui Boșcodeală și apoi lui Bârlă, care pe lângă înjurăturile de rigoare („nesimțiții, ne-au păcălit!”) amenințau la televiziunile locale prin 2015-2016 cu rezilierea contractului.

Boșcodeală și Bârlă, cei care au girat înțelegerea, au plecat pe rând din primărie, iar cel care a urmat, Toma, a rugat și apoi cerut (pe un ton mai ridicat) familiei să facă supraterana. Dar, nimic.

Cu vreo doi ani în urmă, una din firmele controlate de familia Brebeanu a anunțat că vrea să facă pe o parte importantă din terenul de parcare o braserie. Indiciu că supraterana a fost doar o păcăleală și că familia va fructifica terenul în alte feluri.

Bravo Toma și Apostu, bravo consilierilor locali PSD și angajaților Primăriei Buzău!

Astăzi, Consiliul Local prin cei 16 consilieri PSD a votat ca PUD-ul (Plan Urbanistic de Detaliu) pentru braserie să fie respins!

„Faceți parcarea pe care ați promis-o, lăsați braseria!”, au transmis primarul Toma, vicele Apostu și consilierii care au votat proiectul de respingere.


Bravo lor, întâmplarea de azi reprezintă unul din momentele rare în care reprezentanții statului au apărat statul (în cazul de față Primăria Buzău) în fața intereselor nu tocmai corecte ale unor oameni de afaceri.


Buzoienii.ro a scris în ultimii ani și despre încercarea familiei Brebeanu de a pune mâna pe terenul exclusivist din Parcul Crâng (unde au montat ilegal în 2012 un cort de nunți).

Brebeanu jr. a fost acuzat de procurori că a măsluit contractul de închiriere, contract desființat după zece ani de justiție, iar Ninel Brebeanu condamnat în primă instanță 2+2 ani pentru fals și uz de fals. Procesul penal a fost sistat la prescrierea faptelor, după zece ani.

Notă personală. Întâmplări precum cea de astăzi m-au determinat și convins să susțin în urmă cu mai mulți ani administrația Toma. Relația stat – oameni de afaceri trebuie să fie corectă, reciproc avantajoasă, nu cum se întâmpla în mandatul Boșcodeală când în câștig ieșeau (prea) des „căpușele”. Vezi cazul maxi-taxi (cu Trans Bus-ul devenit irelevant, în prag de desființare), cazul Munteniță – Ecogen – RAM (10 milioane de euro din bugetul orașului se scurgeau anual în această gaură neagră), cazul patinoarul și subvenția cu bilete etc.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Consilierii locali i-au tras clapa lui Brebeanu

 • Curios cum a obținut această „familia” autorizație de construcție a unui hotel/motel într-o benzinărie…

  Răspunde
 • Bravo Tereacă! Ești un veritabil haiduc al clubului ” Mass-media, dulăul democrației”! Cu așa reporteri ( adică Tereacă plus vreo 2-3….cât de cât) ” muncipiul” va ajunge rapid pe noi culmi ale progresului și civilizației, obiectiv pe deplin legitim al localnicilor, nici moldoveni, nici munteni, cum ar pretinde unii răutăcioși care confundă intenționat Milcovul cu…. McDonald’s Bz.
  Pe ei, pe mama lor!
  Vae victis !!! Thomas președinte !!!!

  Răspunde
 • Stati fara grija, daca vrea va obtine autorizatiile prin ordin emis de judecator.
  Doar fraierii stau la mana toanelor politicienilor sa obtina autorizatii, cine are bani obtine de la judecatori.

  Răspunde
 • Problema este ca neavând un termen impus prin contract, Brebeanu nu va face nimic.Faptul ca nu a primit puz este doar prima etapa a unui meci de lunga durata.Aceasta familie are un trecut infracțional bogat,și care promite sa devina și mai bogat.

  Răspunde
 • Brebenii trebuie sa ia in considerare foarte serios sa se așeze la o discuție aprofundată cu domnul Gagu care, iată, peste noapte, la propriu, a devenit un om de afaceri deosebit de cinstit, integru, cu porcoi de contracte cu statul iar afacerile sale dintre cele mai cinstite si transparente.

  N-am priceput cum e cu căpușele….
  Era vorba despre faptul că Transbus din irelevant a devenit cea mai mare căpușă la bugetul local, cu multe milioane de Euro pe minus în fiecare an depășind chiar și poliția personala a administrație de Buzău, precum și firma aia de se joacă de-a fotbalul care, la rândul lor capuseaza tot de niste multe milioane de Euro anual bugetul local, da’ mai puține decât Transbus, lider de necontestat ???

  Răspunde
  • Priceputul nu este pentru toată lumea. Pentru traseele din afara orașului transportul ar trebui să fie gratuit, subvenționat 100%. Tot este acuzat Tomiță că nu atrage investitori. Investitorii nu vin dacă nu le pui la dispoziție forță de muncă ieftină. Asta e, Buzăul nu are profil de Silicon Valley. Orășeanul ține coada sus, nu se mai vinde ieftin. O altă variantă pentru muncă ieftină este importul de nepalezi, dar vine la pachet cu o mulțime de probleme care vor afecta comunitatea, cea mai importantă fiind sentimentul de nesiguranță. Și nu fac referire la ce s-a întâmplat la Crevedia, autoritățile luptând din greu să nu se afle că majoritatea angajaților firmei de distribuție erau nepalezi.

   Răspunde
 • Asa dadea Toma si localii afara, pana au venit judecatorii si au zis „ba nu” si Toma a zis „am inteles, sa traiti!”. Asa va fi si aici. Si poate se supara Brebeanu asta si face ceva mult mai nasol decat o braserie, doar ca sa se razbune, si vine cu decizia de la judecator ca nu ai voie sa nu-l lasi sa faca. Daca ai scapat din mana ceva, adio, pensionarii speciali nu te vor lasa sa mai iei inapoi. Singura racorire ar fi fost sa-i vedem la puscarie pe aia care au tot dat bucati din oras, dar nici placerea asta nu ne-o acorda tot pensionarii speciali.

  Răspunde
 • Este foarte bine ca „oraseanul” tine coada sus si nu se mai vinde ieftin.
  A fugit puiul cu ata. Bravo celor care nu mai accepta firimituri si muncesc pe bani.
  Asta inseamna progres si schimbarea mentalitatii de oaie.
  Vaccinata sau nu.

  Răspunde
 • AU BANI BREBENI ASA CA O SA FACA TOT CE VOR PLUS SPAGA STINGA DREAPTA SI PE CENTRU

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.