CONSILIERUL PNL RAUL FLORESCU E DE PARTEA LUI TOMA ÎN CONFLICTUL LEGAT DE COMPANIA DE APĂ

Iată comunicatul de presă emis astăzi de consilierul judeţean PNL Buzău, Raul Florescu despre situaţia din PSD:

„Am văzut cu toții săptămâna trecută și la debutul săptămânii acestea că problemele de la Compania de apă „Tescaru SA” Buzău sunt departe de a se rezolva. Mai mult, acestea sunt pe cale să devină bomba cu ceas din PSD Buzău, asta dacă ne referim atât la declarațiile belicoase dintre primarul Toma și Neagu cât și la implicațiile din rândul susținătorilor acestora în cadrul partidului și a sferelor lor de influență .

Ceea ce este in interiorul partidului este opțiunea dânșilor de a-și gestiona problemele, pentru locuitorii județului și a municipiului Buzău, în schimb, rămâne problema majoră legată de prețul exorbitant al apei și a calității acesteia, care lasă de dorit. Dacă dăm puțin timpul în urmă, vom constata că PNL Buzău, încă din 2014-2015 a avut poziții publice în conferințe de presă și în cadrul ședințelor de Consiliu Județean și Consiliu Local, inclusiv cu soluții care puteau fi puse în practică, în ceea ce privește situația Companiei de Apă.

La toate aceste demersuri, Tescaru și PSD au răspuns cu aroganță și au aruncat tot felul de tertipuri juridice și statutare ca și acum. În momentul în care primarul Toma a înțeles mesajul cetățenilor și al opoziției vis-a-vis de rezolvarea problemei apei și a și început demersuri în acest sens, „patronul” pușculiței  de partid a PSD a înnebunit pe loc și a început sa contureze în jurul său Gașca de susținători.

Nu vom intra în detaliile tehnice care pot duce la rezolvarea situației, dar vom sublinia că toate aceste lucruri s-ar rezolva rapid dacă Tescaru și Gașca ar înțelege că este timpul să se retragă, iar acționarii mandatați în ADI Buzău să facă tot posibilul, cu voința politică să dea posibilitate Consiliului de Administrație al Companiei de Apă să facă schimbările necesare. Nu se dorește așa ceva, se pare.

În această luptă a intervenit „Ayatolahul”  Ciolacu, care vrea liniște și pace în organizație, putregaiul să stea tot sub preș, pentru a nu declanșa un conflict aducător de dosare penale și poate mai mult decât atât.

Încercând să medieze conflictul Toma- Tescaru (Neagu), a venit cu soluția salvatoare: o comisie parlamentară, adică după principiul: dacă vrei sa îngropi ceva, fă o comisie parlamentară! Dacă nu ar fi trist, am râde! Nu, domnule Ciolacu, nu comisie parlamentară trebuie, trebuie sesizate instituțiile statului cu atribuții de control, care să vină să ancheteze și să constate toate nelegiuirile și ilegalitățile care s-au făcut în această societate pe care Tescaru și Gașca și-au însușit-o ca fiind moștenire de la Costeluș (Boșcodeală). Asta era atitudinea pe care noi, opoziția și cetățenii Buzăului, o așteptam de la dumneavoastră!

Nu mai departe de ieri, „Ayatolahul” a comandat o conferință județeană care s-a transformat într-o slujbă de împăcare și reconfirmare a mandatelor, în care a cerut, se pare coaserea batistei de țambal, mai ales acum când latul penal începe sa se strângă și la Buzău.   Mâna fermă a justiției a început să gâdile personaje din Buzău, pentru început cu „ legenda Cislăului”, primarul Mitroiu, pentru care corupția, nerespectarea legislației administrației publice, traficul de influență și abuzul în serviciu sunt practici în continuă desfășurare. Cu reală îngrijorare aflam în aceste zile cum sunt gestionați și cheltuiți banii publici în comuna păstorită de o viață de acest personaj, care confundă și el primăria cu gospodăria proprie. Ca să nu ratăm șansa de a fi iar în prim plan național la penibil, aflăm cum a cheltuit banii publici ai cislăienilor pe prosoape, sicrie și alte acareturi. Ce vrea „legenda” să îngroape? Poate vigilenta cetățenilor sau a autorităților în drept să vegheze la bunul mers al lucrurilor. Ne întrebăm cum, când și de la cine se va recupera prejudiciu, ținând cont ca vigilenta autorităților se vrea închisă in sicriele cumparate.

Tot în același spirit, al lațului care se strânge, vedem cum un greu al PSD Buzău, regele asfaltului și al grătarelor de pe valea Buzăului a făcut trafic de influență și dare de mită, pentru a-și putea promova odrasla în funcții guvernamentale și a-i putea pregăti rampa de lansare pentru o carieră parlamentară de succes. Poate cu această ocazie vom afla și noi, după multe demersuri, printr-o extindere a anchetei , cui și cât a dat Dobrica, pentru a putea câștiga toate licitațiile de deszăpezire și asfaltare din acest județ de atâta amar de vreme!

PNL a venit în întâmpinarea cetățenilor, aducând în atenția publică de multe vreme și de multe ori , elemente și derapaje care acum constituie subiectul multor anchete. Vom fi la fel de vigilenți și obiectivi !”.

Florescu Raul – Ioan

 Consilier județean PNL Buzău

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.