Constructor: „În IULIE primele buldozere intră pe teren”

„În iulie veți vedea primele buldozere pe teren la autostrada Ploiești – Buzău!”.

E anunțul făcut, nu de politicieni, ci chiar de constructor.

Prahovenii de la firma Coni din Mănești (Prahova) împreună cu bulgarii de la Trace Gropul Hold au câștigat licitația (în dauna Strabag) pentru lotul 2 al autostrăzii Ploiești – Buzău.

E vorba de bucata cea mai lungă, 28,35 km, între Mizil și Pietroasele.

Asocierea româno – bulgară a anunțat că are utilajele pregătite și că speră ca până la finalul lunii iulie să aibă la mapă toate hârtiile necesare ca să dea drumul la treabă.

Termenul de execuție este de 20 de luni, ceea ce ar însemna că lotul Mizil – Pietroasele să fie gata în primăvara lui 2024!

Zilele următoare se va semna cu italienii de la Pizzarotti și contractul pentru lotul 1 (Dumbrava – Mizil 21 km), iar până la finalul lunii și cu asocierea de constructori pentru lotul 3 (Pietroasele – mun. Buzău, 14 km).

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Constructor: „În IULIE primele buldozere intră pe teren”

 • În sfârșit un constructor român în asociere cu o firmă bulgărească. Că mi s-a tăiat de austrieci, italieni, spanioli, greci, turci. Măcar pe români poți să-i strângi de fudulii dacă o iau pe arătură!

 • 20 de luni ???La campie????Bai ,diferenta de nivel e de 10m!Daca dai drumul la un buldozer ,merge singur!Chinezii in 2o de luni erau la Focsani!CNAIR e platit degeaba!

 • Sunt și poduri și alte lucrări de artă.

 • Chinejii are interzis în uie. Nu are sens să-i bagi în discuție, dar dacă tot vrei să faci o comparație află că chinejii au construit, la Nairobi, în Kenya, o autostradă suspendată de 27,1 km, în 19 luni! Pe banii lor, ai chinejilor.

 • Chinezii fac autostrazi repede dar cu calitate chinezeasca. Cine a umblat prin europa stie despre ce este vorba. De aia fac ieftin. Fiind prea sarac sa imi iau lucruri chinezesti, prefer un nike made in vietnam.

 • Pazvanti, din afirmațiile tale se deduce că ai bătut autostrăzile Europii. Cum ți-ai dat seama că anumite autostrăzi sunt construite de chineji? Scrie pe ele? Sunt benere pe care scrie: această autostradă a fost construită de chineji la calitate chinezească? Care este diferența dintre calitatea chinezească și calitatea franțuzească? Dar între calitatea românească și calitatea islandeză?

 • Orice constructor construieste dupa un proiect care trebuie respectat..indigerent ca este chinez roman sau alta nationalitate

 • chinezul face treaba mai buna ca oricare altul de pe piata dar se adapteaza la piata si ia bani si de la sarac si de la bogat daca ii dai putin putin face daca ii dai mult, mult si de calitate buna face si orice produs se poate verifica de cel care plateste daca nu este precum s-a stabilit nu va fi platit sau sa mi se ofere garantie la acel produs daca se deterioreaza inainte de termen atunci se va remedia deficienta pe banii celui ce a construit,nu faci treaba buna platesti mai mult si nu-ti convine.

 • Mda, poate ca e mai bine ca sunt romani, sau poate nu! De fapt, nu neaparat constructorul e important ci firma de consultanta ce asigura urmarirea termenelor si mai ales a calitatii lucrarilor, dirigentia de santier, interfata cu beneficiarul, cu proiectantul (pentru eventualele ordine de santier – schimbari ce, sigur, vor apare pe parcurs), cu organele ce au drept de control (ISC), etc. Iar, in situatia actuala este foarte important cum, atat finantatorul, cat si executantul vor putea depasi piedicile majore impuse de cresterea accelarata a preturilor carburantului, materialelor, manoperei, cat si lipsa acuta de mana de lucru, calificata sau ne.
  O alta piedica ar putea fi si lipsa principalului material utilizat – balastul, lipsa atat cantitativa, dar mai ales calitativa!
  E foarte proasta conjunctura in care porneste constructia acestei autostrazi! Daca s-ar fi intamplat in urma cu vreo 5-6 ani …… Asa ca, sa nu ne asteptam la minunea de a fi gata la termen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.