Constructorul podului de la V. Pașii: „Sunt terorizat. Nu știu ce să fac”

Imaginea e de azi de la podul de la V. Pașii.

La picioarele noului pod pot fi observat segmente ale tablierului. Îngropate încă în mâl după ultima viitură.

foto, azi – Vlad Ștefan Orjan

Mai grav e că unele dintre ele prezintă deformații și torsionări vizibile. Dacă CTC-ul va zice NU, pierderile de bani și de timp vor fi considerabile. Câteva sute de mii de euro și un an!

„Sunt terorizat. Nu știu ce să fac. În primul rând trebuie să dezgropăm aceste segmente. Apoi vor trebuie expertizate din cauza deformărilor. N-o vom face noi, ci un laborator neutru. Se va face o comisie, va fi chemat proiectantul și se va decide. Asta va dura probabil 2-3 luni. În mod normal, deformările nu trebuie să depășească 3-4 mm. La noi au cred și 30 de cm”, a spus azi, pentru buzoienii.ro, Victor Vasilescu – directorul Integral.

Viitura a venit pe 1 iunie

„Dacă se va decide construcția unor noi segmente, atunci trebuie să dăm comandă de tablă. În Macedonia. E o tablă specială și scumpă. Nu se fabrică în mod curent. Dacă voi comanda acum tabla va veni peste opt luni. Pot căuta și în altă parte, poate găsesc să vină mai repede, dar e posibil să coste mai scump”, a adăugat Vasilescu.

Vasilescu: „Lucrările la pod sunt asigurate la ASIROM. Din păcate, am fost dați înapoi de două viituri. N-am primit până acum niciun leu, nici măcar pentru pagubele produse de prima viitură. Mi-aș dori să fiu ajutat acum cu niște bani de guvern pentru a da avansul pentru tablă. Îi voi da înapoi când voi lua de la asigurare”

După ce tabla ajunge în curte, trebuie debitată și sudată. Ceea ce înseamnă alte câteva săptămâni/luni. În aceste condiții, există riscul ca inaugurarea podului să rateze alegerile locale din iunie 2020. Deloc convenabil pentru politicienii locali, dar mai rău e pentru cetățenii de pe linia V. Pașii – Săgeata – Robeasca. Vor continua ocolul pe la Autorolla.

Ceva mai optimist în privința podului e șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu.

„Nu e chiar așa. Se exagerează. Știți cum e domnul Vasilescu. E un tip așa… mai pitoresc. Tablierul și picioarele podului n-au nimic. Viitura a afectat, aici e corect, partea de șantier. Digurile, drumurile… Dar pentru acestea e asigurat, va fi despăgubit”. Neagu speră că inaugurarea se va face în aprilie-mai 2020.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Constructorul podului de la V. Pașii: „Sunt terorizat. Nu știu ce să fac”

 • Este halucinant! Deci nu putem face podul!!! Zici că suntem în America în sezonul uraganelor, așa se plâng ăștia

 • Deci, mai vedem noi pod la Vadu Pașii, la …pulivară! Ăștia caută tot felul de motive să nu termine la timp, ceea ce înseamnă că nu pot să facă acel pod și cu asta basta. Alții fac autostrăzi suspendate de zeci sau sute de kilometri peste mări și oceane, cu furtuni și tot tacâmul și nou ne f…tem în c…r pentru un amărât de podeț de câteva sute de metri peste un râuleț neimportant. Dați-o dracului de treabă, zău așa!

 • Auzi la ei, au pus tablierul in albie, poate nu vine viitura de cateva ori pe an ca de obicei, si dupa viitura, la saptamani bune de zile, se plang in continuare, poate o veni careva sa le faca treaba, si eventual sare si statu cu bani in plus, ca doar nu de la el, da de la prosti.

 • Dar pe domnul Vasiliu, asta, nu îl pune nimeni sa plătească penalizări de întârziere, sau cumva dumnealui își pregătește terenul pentru eventualitatea în care s-ar vedea strâns cu ușa… Zici că-i din filmul acela: „Toate mi se întâmplă numai mie”.

 • Cine sa construiasca podul daca nu este nici un muncitor, trec in fiecare zi cu trenul pe acolo si nu se vede nimic nici o miscare. Singurii care mai misca sunt paznicii si un excavator in rest nimic

 • …nu stiu daca ati remarcat dar Vasilescu are un prim regret ca nu e inaugurat podul in preajma alegerilor din 2020, abia pe urma se gandeste la cetateanul de rand! Iar Neagu, n-am nimic personal cu el, dar ar trebui să se implice mai mult. Rugaminte și pentru un sens giratoriu la Spataru si pt Spitalul Bratianu care sta sa se darame!!!

 • Sugerez constructorului,sa comande o cantitate tripla de tabla in eventualitatea ca mai vin vreo 3 viituri pana termina constructia podului…

 • Si daca vede deja ca sunt indoite de 10 ori peste limita, de ce mai iroseste banii statului pe studii si expertize care sa ii confirme ca ce vede e adevarat? Sufera cumva de o boala de are nevoie sa ii confirme altii pe bani multi ca ce vede e adevarat, sau e smen ca sa plateasca statul mai multi bani?

 • Incognito, nu il pune nimeni sa plateasca penalizari de intarziere, ci e el platit cu cat intarzie mai mult… ca cei ce ii dau contractele au grija sa faca contractele ca sa poata umfla apoi costul, asa a facut la toate contractele, nu are un contract care sa nu se fi dublat ca si cost dupa ce a tras matza de coada la maxim. Asta e modul de operare a lui. La Maternitate a umflat costul de 4-5 ori mai mult decat trebuia sa coste… si s-a vazut ce a iesit… o porcarie.

 • Neseriosi si nesimtiti!… Ceasca, pe timpul lui, baga si militarii la treaba intr-o situatie ca asta si il facea imediat… Acum numai ne cacaim, pana facem un lucru, cacaiala mare!… Vai de noi, de 14 ani nu suntem in stare sa facem un simplu pod peste un raulet neimportant, dupa cum pe buna dreptate a comentat Dezgustatul mai sus!

 • Domnule Neagu, chiar așa, Vasilescu își bate joc de toți? Cum naiba să depozitezi materialele pentru construcția podului în albia râului?! Oricine știe că există riscul de a veni viitura. Dar poate lui Vasilescu îi convine, că tot este asigurat.
  Contractul cu firma Integral ar trebui rupt.

 • Dacă aduce altul sa îl pună tot în albie inteligen…. pitorescul ăsta. Iar neagu auzi la el tablieru e bun. Dacă pune strambaciunea aia sa stea el la inaugurare dedesubt.

 • Rugaminte pt domnul Neagu,singurul in care mai am o farama de speranta…implicare mai intensa fata de proiectele/lucrarile in derulare!
  Se pare ca, nu prea exista forta de munca!
  Im schimb la ajutor social nr persoanelor depasesc nr celor de la lucrari!
  Sa facem naibi ceva bun cu judetul asta!
  Ca are atatea de aratat intregii lumi!
  Locuri unice pe glob
  Focurile vii de la Lopatari si Vulcanii Noroiosi!
  Infrastructura este cheia viitorului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.