Continuă aglomerația din Buzău înspre podul de la Mărăcineni


N-ai crede că între traficul din orașul Buzău și barajul Siriu există o legătură.

Dar ea este și provoacă în aceste zile nevroze șoferilor care tranzitează Bd. Unirii înspre zona centrelor comerciale.

Specialiștii barajului Siriu continuă deversarea controlată a apei pe râul Buzău (vezi video mai jos).

Drept consecință debitul pe apa Buzăului este în continuare crescut, iar podul de tuburi de la Stăncești – V. Pașii („La balastieră”) nu poate fi încă reparat.

„Trebuie ca debitul să scadă mult, ca utilajul să pătrundă în albia râului și să tragă înapoi tuburile. Unul dintre ele a fost luat de apă și dus la distanță mare. Din păcate va mai mai dura câteva zile. După ce scade debitul vor mai trece una-două zile până ce lucrătorii de la balastieră vor reface podul de tuburi. Acum se poate lesne observa și importanța acestui pod și a drumului de la balastieră. Sutele de mașini care treceau zilnic pe aici se aglomerează acum și ele la podul de la Mărăcineni. De aceea coloanele mari de mașini din Buzău”, ne-a declarat Ion Dragu, manager la Primăria Vadu-Pașii.

Mai jos este prezentat un clip video (mulțumiri ISU Buzău) cu apa năvalnică a Buzăului la doar 5-6 kilometri de barajul de la Siriu.

Nu doar podul de tuburi de la Stăncești a fost luat de apa Buzăului (vezi galeria foto de mai jos), ci și cel folosit de muncitorii podului de la Vadu-Pașii pentru a trece printre picioarele 4 și 5 ale podului (pe unde a fost direcționată albia Buzăului).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.