Continuă modernizarea Buzăului. Se montează dale tactile. Iată care e rostul lor!

Orașele cu pretenții se îngrijesc și de semenii lor mai puțin favorizați de soartă.

Trecerea de pe trotuar pe carosabil nu trebuie făcută brusc, ci în pante line.

De această facilitate beneficiază nevăzătorii, cei aflați în scaune cu rotile dar și mămicile care folosesc cărucioare pentru copii.

De câteva zile, muncitorii de la Urbis Serv, au trecut la montarea și la Buzău pe Bd. N. Bălcescu de dale/plăci tactile:

„Aceste dale au niște butoane mici, ieșite în relief, nevăzătorii sunt astfel avertizați că urmează să treacă pe carosabil. În plus, suprafața poroasă permide o aderență și o tracțiune mai ușoară pentru cărucioare. S-au montat deja la Primărie, la Tribunal și la Școala nr. 1. De miercuri, se vor face astfel de treceri și pe toată întinderea Bd. Unirii”, ne-a declarat Alin Radu, director adjunct la Urbis Serv.

Activitatea Urbis Serv va continua în forță și în 2018. La începutul anului viitor, muncitorii vor începe a pregăti 10 străzi pentru asfaltare.

E vorba de cele trei străzi din jurul cimitirului Dumbrava (cele două alei – stânga, dreapta, plus cea din spate, paralelă cu linia ferată), dar și alte șapte străduțe din cele neasfaltate niciodată.

Pentru 2018, anul Centenarului, primarul C-tin Toma a anunțat asfaltarea completă a 100 de străzi.

Citește și articolul: Vine asfaltul! 18 km în 2018! În plus, școala va căpăta etaj! Ieri s-au semnat contractele!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Continuă modernizarea Buzăului. Se montează dale tactile. Iată care e rostul lor!

  • Abia așteptăm să se asfalteze PARCAREA din fața bloculurilor D12 – D15 Dorobanți II unde este foarte rău. Apoi terminarea străzii GÎRLAȘI și ALEIA SPORTURILOR.
    Unde se poate, să se lărgească străzile prin mutarea trotuarelor spre blocuri.

  • Pingback:

  • Pe cind se va asfalta parcarea si strazile adiacente inclusiv cu marcarea parcarilor din zona blocurilor A1-A9 din str.prelungirea MIORITEI.

  • Pe mine mă bucură montarea dalelor de pe trotuar .Până se montează pistele pentru biciclete ,mai circulăm și noi pe trotuar .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.