Continuă modernizarea Buzăului. Se reface un loc lăsat în paragină

 


De câteva zile au început lucrările pentru refacerea bazei sportive de la „Concas”.

E vorba de stadionul din cartierul Micro XIV, din spatele filaturii, unde în anii 80 se începuse construcția unui stadion de 30 de mii de locuri.

În ultimii ani, de acolo s-a furat tot, iar pe teren au crescut nu doar bălării, ci și copaci.

Primăria a dat terenul în folosință către Liceul Sportiv, dar și 4 miliarde de lei vechi pentru amenajarea sa.

LPS Buzău, care are 13 echipe de juniori, își va desfășura aici di primăvara 2019 antrenamentele și meciurile oficiale.

Pentru refacerea gazonului erau două variante. Aducerea unor rulouri de gazon ca pe Arena Națională sau răspândirea de pământ vegetal care să fie apoi însămânțat.

„Am optat pentru a doua variantă. Specialiștii mi-au spus că dacă terenul e folosit în exces gazonul sădit e mai rezistent. Or, noi avem 13 echipe de copii și juniori, se va juca pe el în fiecare zi”, a explicat Cătălin Cighir, directorul LPS.

O atenție deosebită se va da udării terenului. Tranșeele care se văd acum sunt pentru realizarea instalației de udare a gazonului.

„Am optat pentru un sistem modern, va fi o rețea de țevi pe sub gazon. Pentru că nu ne-am permite să plătim facturi la Compania de Apă vom fora pentru a face puț. Se va amenaja un bazin de colectare și o stație de pompare”.

Vestiarele vor fi realizate din fondurile proprii ale liceului. LPS Buzău a inaugurat anul trecut și noua sală de sport. În acest fel, sportivii liceului vor beneficia de anul viitor de cele mai bune condiții de pregătire.

loading...

11 comentarii la „Continuă modernizarea Buzăului. Se reface un loc lăsat în paragină

 • Peste 100.000 euro aruncati la gunoi.
  Avand in vedere smecheria prevad ca in viitor acel teren va fi vandut pe 2 lei unui „afacerist”.

 • Cînd nu cunosti legile vorbesti prostii. Un teren odată trecut ca baza sportivă nu poate fi vîndut. Hai sa dăm banii la ajutor social la toti puturosi si bețivi în loc să promovăm sportul.

 • Nu stiu despre ce legi abereaza ca exista cel de mai sus, insa afaceristi precum Pescariu, Tiriac, Nastase, Hagi, Popescu, etc au cumparat baze sportive fara probleme, si le-au transformat in ce au vrut ei.
  Mai nou Tiriac vrea baza sportiva a BNR, desigur nu pe bani grei cat valoreaza si vrea BNR pe ea, ci o vrea „cadou” pe 2 lei.

 • Iar comunisti pe aici ?!

  Ca s-au dat sau nu s-au dat la nu stiu ce „afaceristi”, aia au lasat ceva in urma acolo !
  Daca il lasam la Stat, era parloaga in continuare ! A se vedea tot sistemul hotelier care apartine de sindicate: nu a ajuns la „afaceristi” dar nici bine nu arata, mai exact toate sunt in paragina.

  Comunistilor imputiti, nu uitati: proprietatea privata a facut lucrurile sa avanseze in toata lumea, pe cand proprietatea comuna a distrus tot, inclusiv generatia voastra de spagari, puturosi, certareti, meschini si saraci cu duhul.
  Ne este scarba de voi.

 • Sa asteptam sa vina primavara !

 • Catalin, Care proprietate privata a facut sa avanseze lucrurile in Romania?
  Aia vanduta pe 2 lei la „afaceristi” si apoi dupa ce au intrat in posesie au revandut la multinationale cu milioane de euro doar o parte din ce cumparasera?

  Sa ne uitam la cum evolueaza proprietarea privata:
  – Voiculescu, a luat zeci de hectare in cea mai buna zona din Bucuresti LA PRET DE GARSONIERA. Condamnat pentru furaciunea facuta impreuna cu cei de la institut cu care au facut furtul.
  – Becali, a luat zeci de hectare in cea mai buna zona din Bucuresti la schimb cu un teren mai mic si mai prost aflat in mijlocul campului care valora cat o garsoniera . Dupa care a vandut pe bucati terenul pe sute de milioane de euro. Condamnat si asta.
  – Popoviciu, a luat zeci de hectare in cea mai buna zona din Bucuresti LA PRET DE GARSONIERA, apoi a vandut pe bucati din teren pe sute de milioane si a facut pe o parte din el centrul comercial din Baneasa si mallul Baneasa. Condamnat si asta si apoi a fugit in strainatate sa nu faca puscarie.
  – Alte mii de cazuri la nivel de Bucuresti cu terenuri mai mici care imediat dupa preluarea lor de la stat pe 2 lei le-au vandut catre diverse firme si multinationale pe milioane de euro sa isi construiasca sedii si rezidentiale pe ele.
  – Alte mii de cazuri la Buzau, ca exemple dam Orizont, Penny, Mallul Aurora, Kaufland, Mallul Galleria, Lidl, reprezentante auto si multe altele care au fost contruite sau vor fi contruite pe terenuri ce au apartinut statului si au fost vandute pe 2 lei catre diverse persoane precum Brebeanu, Bagiu, Chiru, Mocanu, Vasilescu, Vasile etc ca apoi sa fie revandute pe milioane de euro catre multinationale si dezvoltatori.

  Deci cam asa evolueaza proprietatea privata, cand e la stat o declara ca valoreaza 2 lei si o aduce in situatia de a o vinde pe mai putin de 2 lei si dupa ce intra in posesia privatului ce sa vezi privatul imediat o vinde pe milioane de euro.

  Sa ne dea si noua celor necorupti si cinstiti proprietati de milioane de euro pe banii de o garsoniera sa vezi ce o sa avansam si noi, ne facem afaceristi din stat degeaba acasa cu totii. E simplu sa te dai afacerist cand iti pica in mana proprietati de milioane de euro la pret de garsoniera.

 • Cu toate ca nu sant „rosu”si nu prea mia placut ideea cu scoaterea maxi taxi , si primaru e rosu , chiar daca voi fi injurat ptr ca nu toti pot fi de acord cu o opinie sa stiti ca totusi se misca ceva in oras.Pe vremea lui bosco psdistul penal nu prea se vedea.Acum ca or sa bage si ei la buzunar ceva lucrul normal in Romania mai fac cat de cat si ceva ptr oras parerea mea,sa ai borcanul cu miere pe mana si ……

 • Datorita circotasinor prosti nu progresam ……..
  ,,prosti dar multi maria ta!,,

 • Anonim-ule, te citez direct:
  „– Alte mii de cazuri la Buzau, ca exemple dam Orizont, Penny, Mallul Aurora, Kaufland, Mallul Galleria, Lidl, reprezentante auto si multe altele care au fost contruite sau vor fi contruite pe terenuri ce au apartinut statului”…etc

  Pai asta iti spuneam, indiferent de metoda preluarii, S-A CONSTRUIT CEVA, S-A FACUT CEVA, RAMANE CEVA IN URMA, GENERATIILOR CARE URMEAZA !
  Daca NU se dadeau pe 2 lei si ramanea la stat, acum era parloaga in continuare, capiche ?!
  Iar cu aia care au vandut pe bani grei terenuri luate pe 2 lei, spaga voastra comunista s-a impartit la TOTI care au fost acolo, este un cancer in aceasta societate.
  Totusi, CEVA s-a facut, asta e tot ce conteaza in final. Daca se palmau terenurile si in loc era tot balarii, abia atunci eram de acord cu tine, 100% !
  Asta nu inteleg comunistii: toata viata au furat din bunul COMUN si tot saraci, tristi si inculti au ramas. Ca asa ii dorea sistemul. Acum, daca in prezent unii vor sa faca CEVA, nu doar sa dea din gura, gata….aia sunt hoti ! Pai unde iti faci cumparaturile toata ziua, nu in centrele comerciale facute de hoti ?!….

 • Decât prin baruri de fițe sau alte locuri speciale unde-și îmbogățesc cunoștințele , vocabularul și se pun la cale numeroase ” afaceri ” – cred că sportul a format dintotdeauna oameni de caracter … Pentru asta pe alte meleaguri sunt adevărate … industrii ale sportului, cu fotbalul în frunte… ” Groapa ” de la fostul stadion Constructorul ( zis și Concas ) fiind deja construită , ar mai trebui cîteva investiții pentru a face o bază sportivă modernă , cu … supravegherea jandarmeriei de alături… Poate se vor amenaja și niscai drumuri practicabile fiindcă-i păcat, stadionul în sine, aduce un aer romantic ce amintește de vechiul … 23 August !…

 • Dar despre un bazin permanent al orasului pt dezvoltarea copiilor nostri ce spuneți domnule primar?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.