Contre. Deputatul S. Radu cu primarul și viceprimarul. „Ați venit să ne puneți la punct ?”

La Vadu Pașii e probabil cea mai delicată situație administrativă din tot jud. Buzău.

Conducerea executivă a Primăriei aparține PNL (primar, viceprimar, administrator public), dar majoritate în Consiliul Local are alianța ALDE (4 consilieri) + PSD (3) + UNPR (1). Majoritate la limită, adică 8 consilieri versus 7 consilieri (5 PNL, 1 UNPR și 1 BUN).

Ultimele trei ședințe nu s-au ținut (una ordinară și două extraordinară) din pricina absenței în grup a celor opt consilieri ai coaliției majoritate. Cei de la PNL au acuzat o „golănie”, majoritarii au replicat c-a fost o formă de protest.

Din fericire, astăzi, majoritarii s-au prezentat, iar ședința s-a ținut. Apariție surpriză, la ședință a participat și deputatul PSD Sebastian Radu, lucru neagreat de executivul primăriei.

Contre au fost între deputat și primarul Firon/viceprimarul Georgescu, la începutul, respectiv sfârșitul ședinței.

„Eu vă cer să respectați legea. Nu face rău nimănui. Mă refer la convocarea ședințelor, la faptul că proiectele trebuie să stea în dezbatere publică, la alegerea președintelui de ședință, etc. Dacă veți respecta aceste lucruri nu vor mai fi sincope. Am experiență în domeniu, am fost consilier local, viceprimar al mun. Buzău și mă apropii de un mandat complet de deputat”.

„Nu știu ce experiență aveți dvs, o să ne interesăm. Dar nu mi se pare corect să veniți aici și să ne puneți la punct. Faptul că lipsește o virgulă nu înseamnă că nu respectăm legea. Vă invit să aveți un dialog și cu noi, suntem mai avizați decât alți consilieri, înainte de formula anumite păreri”, a replicat primarul Firon.

Mai colțos cu deputatul PSD a fost la final, viceprimarul Georgescu: „Pe voi, ăștia de la PSD, vă înjură o țară întreagă”. Sebi Radu a replicat: „da, ne-a înjurat, dar acum, după o lună de guvernare PNL, mă tem pt. dvs. că situația s-a inversat”.

Cristi Georgescu și Sebi Radu

Toate punctele de pe ordinea de zi au trecut, mai puțin unul, cel care viza acordarea de locuri de casă pentru 20 de tineri din comună. Motiv pentru executivul primăriei să plece nițel supărat de la ședință.

Vezi mai jos un material VIDEO din debutul ședinței.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Contre. Deputatul S. Radu cu primarul și viceprimarul. „Ați venit să ne puneți la punct ?”

 • Locuri de casa pentru tineri? Pate sunt rezervate de familia Mocanu

 • Stimate si stimabile d o m n reporter…apreciez faptul ca nu reflectati doar Primăria Mum Buzău ci vă extindeți aria de acoperire și către RURAL. Dar vreau sa va spun ca nu este suficient doar in com. Vadu Pasii si Maracineni.
  Sunt atatea comune unde legea o fac baronii localitatilor in cauza.
  Deci daca nu mai aveti de lucru,luati comunele la rand pe o zona. Asa este corect.
  Si vizavi de articolul de mai sus…PNL SI PSD duc cea mai puternica batalie.
  Pot spune mai puternica decat aceea de presedintie.
  Pt ca daca stam sa ne gandim la presesintie au facut campanie electorala ceva de genul pistol cu apa.
  La parlamentare si locale fiecare partid va scoate flacari pe “nas”,din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.