Control inopinat al ITM Buzău. 21 de muncitoare în confecții lucrau la negru. Dosar penal pentru angajator. Iată numele firmei

Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Buzău au efectuat o acţiune de control in domeniul relaţiilor de munca in perioada 22-24.03.2017 la un atelier confecții textile al S.C. ATTRACTION BEAUTY HAIR STYLING S.R.L.din Buzău. Așa cum îi spune și numele, firma deține și un salon de coafură. Punctul de lucru este situat pe str. Transilvaniei, în apropiere de OMI. În fața inspectorilor, administratorul s-a apărat susținând că abia a dat drumul afacerii și că procedura de încheiere a contractelor de muncă era în derulare. 

Conform directorului ITM Buzău, Cecilia Manolescu, la data controlului, 22.03.2017, in incinta punctului de lucru , au fost identificate un număr de 21 persoane care au fost primite la munca de către reprezentantul legal al S.C. ATTRACTION BEAUTY HAIR STYLING S.R.L. pentru prestarea unor activităţi de cofectii textile, fara ca angajatorul sa incheie in forma scrisa contracte individuale de munca, contrar art.16(1) din Codul Muncii republicat.

Potrivit prevederilor art. 264(3) din Codul Muncii republicat „constituie infracţiune si se sancţionează cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda penala primirea la munca a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fara incheierea unui contract individual de munca ».

Drept urmare, având in vedere ca la data si ora controlului, in beneficiul angajatorului S.C. ATTRACTION BEAUTY HAIR STYLING S.R.L. desfăşurau activitate un număr de 21 persoane pentru care angajatorul nu a incheiat in forma scrisa contracte individuale de munca anterior începerii activităţii, conform art. 16(1) din Codul Muncii (Legea 53/2003 republicata), documentele in toc mite de inspectorii de munca au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecătoria Buzău.

Persoanele identificate la munca au fost sancţionate cu Avertisment verbal in temeiul art.7(1) si (3) din 0.G, nr.2/2001 aprobata cu modificări prin Legea 180/2002 pentru faptul ca au consimţit sa lucreze fara incheierea in forma scrisa a unui contract de munca in folosul S.C. ATTRACTION BEAUTY HAIR STYLING S.R.L. (conform art.260 (1) lit.f din Codul Muncii republicat- prestarea muncii de către o persoana fara incheiere unui contract de munca constituie contravenţie).

loading...

7 comentarii la „Control inopinat al ITM Buzău. 21 de muncitoare în confecții lucrau la negru. Dosar penal pentru angajator. Iată numele firmei

 • Nimic pe lângă ce se petrece la ringtextil(sau cum o mai fi botezat-o), fabrica de confecții din spate de la fabrica de bere!

  Răspunde
 • Dommnilor de la ITM,va rog sa descindeti inopinant si la croitoria din bariera brailei d langa cimintir,sa vedeti bataie d joc acolo,nu se dau salariile la timp,bonurile d masa la fel,dar munca e peste masura la fel si bataia d joc,sant tinuti angajati peste program ore multe,daca intrebati patronu,va nega totul ptr ca nesimtirea e mare,eu zic ca ar mai trebui umblate la amenzile astea,ptr ca nui sperie fapt c denota,ca sant prea mici ptr buzunarul lor ala marele,undva la 100000-200000,ar fi perfect,ar inchide iei singuri firma,nu ar mai fi nevoie sa ii amenintati d-stra,chiar va rog mult sa mergeti zilele astea acolo,va multumesc.

  Răspunde
 • la fel se intampla si in cluburi ca .no limit .o’broters si multe altele……

  Răspunde
 • Control inopinat „la comanda” firmei de unde au plecat cele 21 de muncitoare impreuna cu sefa lor cu doar cateva zile inainte .Domnii de la ITM actioneaza doar la ponturi bazate pe dusmania dintre firme concurente nu si acolo unde sunt probleme mult mai mari asa cum spuneau si cei care au postat comentarii mai sus . p.s. au avut grija (firma concurenta -MADIROM) sa informeze si mass-media in timp record .Spor la ponturi Domnilor de la ITM !

  Răspunde
 • Revin cu o completare nu este vorba de Madirom ci de cei de la Fashion Mara .Scuze !

  Răspunde
 • Nu cred ca cei de la Madirom ar face asa ceva. Am lucrat acolo,daca plecai de la ei si dupa un timp reveneai pentru ca.ti dadeai seama ca e mai bine decat in alta parte,te primeau inapoi. Erai refuzat doar daca facusei ceva grav. Conditiile de munca erau bune,pana si la baie era hartie igienica si sapun,in sectie aer conditionat. Salariile erau virate la timp+ bonuri de masa si un stimulent bun pentru cei care faceau un randament bun. Normele putin mari dar oricum iti primeai salariul daca vedea ca te straduiesti. Avea si mici defecte dar asta e. Am plecat in conditii bune,la alt loc de munca(armata). Per total,o firma buna.

  Răspunde
 • Doamna Cecilia este prietena cu anumite persoane care vrea sa faca numai rau

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.