Control la această oră. Se rezolvă ceva sau e doar exercițiu de imagine ?

Nu se știe încă motivul, dar autoritățile locale  – și mai ales prefectura – s-au învârtoșat în aceste zile împotriva a doua femei care și-au transformat curțile caselor în adăposturi pentru maidanezi.

Una dintre femei este Daniela Săndoiu din satul Aldeni, comuna Cernătești, iar a doua Mariana Miu de la Pârscov. În curțile acestora și chiar în casă sălășluiesc zeci de câini, adunați de pe străzile și ulițele județului, dar și patrupede eliberate din padocul Urbis din Simileasca. Adevărat este că ambele femei sunt mari iubitoare de animale, iar viața și-au dedicat-o salvării câinilor în suferință și a celor abandonați (de eutanasiere). Amândouă se pot lăuda cu faptul că au salvat sute de câini de la moarte.

Pe de altă parte, întreprinderea lor caritabilă intră în conflict cu vecinii care trăiesc un coșmar perpetuu. A locui și a trăi lângă curți din care scapă zi de zi zgomot, mirosuri imunde și câini periculoși pentru copii și bătrâni e intolerabil.

Citește și articolul: Este evenimentul zilei la Buzău! Azi se va tăia „pamblica”

Oamenii cer de ani de zile  închiderea adăposturilor ilegale, dar fără ca autoritățile să reușească rezolvarea problemei pe motiv că „nu prea există legislație”.

Soluția ideală ar fi doamnele respective să-și înființeze padocuri în afara zonelor locuibile, unde să-și exercite pasiunea. Însă, fie nu vor (și doresc a fi în permanență înconjurate de câini), fie nu dispun de fondurile necesare.

„Instituția Prefectului – Județul Buzău a emis azi un ordin privind constituirea unei comisii mixte care urmează să verifice sesizările unor cetățeni din Cernătești și Pârscov privind disconfortul creat acestora prin deținerea de către diverse persoane fizice/juridice a unui număr mare de câini în intravilanul celor două localități. Potrivit ordinului, comisia va efectua verificări în data de 30 ianuarie 2018 la Cernătești și în data de 31 ianuarie la Pârscov. Din comisie fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, DSVSA, DSP, Garda de Mediu, IPJ Buzău, primăriile Cernătești și Pârscov”.

Rămâne se aflăm ce măsuri au dispus autoritățile la finalul celor două controale și dacă le putem sau nu felicita pentru rezolvarea problemei.

Dacă ți-a plăcut acest articol te rugăm ca la final să apeși butonul DISTRIBUIE (Share this post).

Citește și articolul: Ghici câți juriști ține angajați Tescaru la Compania de apă! Iată și cât plătește suplimentar în fiecare lună unui avocat de la Cluj

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

2 comentarii la „Control la această oră. Se rezolvă ceva sau e doar exercițiu de imagine ?

  • Credeți-mă că și eu stau într-un bloc unde foarte mulți locatari țin câini în apartament .Mulți dintre ei sunt gălăgioși ,lasă murdărie ,însă mă bucură faptul că măcar nu sunt agresivi .Și eu am fost mușcat de un câine maidanez și am făcut tratament .Primăria dlui Boșcodeală mi-a răspuns la sesizarea mea ,că pot să prind eu câinii dintre blocuri ,că dlor îmi asigură cazarea în padocuri .Absurd .Îmi doresc ca de data aceasta să se rezolve măcar ceva .Vă mulțumesc .

  • S-a rezolvat domnule Tereaca!!! Domnul primar m-a ajutat cu o masina de piatra de am bagat in curte si a mai si instalat o camera de supraveghere ca nu cumva vre-un binevoitor sa arunce ceva otrava in curte! Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc domnului primar si Dv pentru interesul acordat!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.