Controversă. A amenajat trotuarul din fața casei, alții nu sunt de acord. Iată unde se întâmplă

Un proprietar de imobil de pe Bd. Republicii din municipiul Buzău (vizavi de Spitalul CFR) n-a mai suportat starea deplorabilă în care se prezintă trotuarul din fața casei.

Dispunând și de resurse financiare, acesta a pus dale în fața imobilului său, acest segment contrastând acum vizibil cu restul trotuarului – plin de gropi.

Cu toate acestea lucrarea este contestată de unii vecini.

„Din cauza acelei borduri, suprafața dalată este cam cu zece centimetri mai înaltă. Cineva neatent se poate împiedica, iar o mămică având un cărucior cu un bebeluș trece cu dificultate pe acolo. În plus, nu știu cât de corect și de legal e ca fiecare să-și amenajeze trotuarul din fața casei după cum îl taie capul”, a scris un cititor pe adresa buzoienii.ro, atașând la e-mail și pozele de mai sus.

Citește și articolul: Buzăul se pregătește de sărbătoare. Iată ce se întâmplă acum!

Această controversă nu ar fi apărut dacă în atâția ani (28 de la revoluție) municipalitatea s-ar fi preocupat și de asfaltarea trotuarelor din oraș.

Cele de pe Republicii sunt probabil pe locul 1 în topul celor mai neîngrijite din oraș.

Primarul C-tin Toma a anunțat că refacerea celor de pe Republicii va figura printre prioritățile de anul viitor.

Citește și articolul: Șanse mari pentru prelungirea și în 2018 a gratuității nelimitate pentru pensionarii din Buzău. Iată de ce

Deocamdată în această iarnă se vor primeni trotuarele de pe străzile unde s-a asfaltat carosabilul.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Controversă. A amenajat trotuarul din fața casei, alții nu sunt de acord. Iată unde se întâmplă

 • DA MASINA PE TROTUAR E MAI BUNA ? CARCOTASI ! FA SI TU LA FEL.
  SA MOARA SI CAPRA VECINULUI.

  Răspunde
 • Ne doare mintea … Bă, cât de reduși sunteți!!! „…iar o mămică având un cărucior cu un bebeluș trece cu dificultate pe acolo.”
  Zi, să mori tu! Și prin gropile existente nu trece greu, nu?? Ăsta cu declarația, vreun pensionar comunist și frustrat, vedeți-vă de treaba voastră și nu mai stați voi să vă întrebați ce e legal și ilegal!! Aveți deja prea multe păreri în orașul ăsta și nu e bine.

  Răspunde
 • Norocul lui ca a dispus de resurse pt a-si putea amenaja intrarea in curte. Nu e vorba decat de un demers in vederea obtinerii unui oarecare confort in lipsa totala a oricarei interventii pentru ameliorarea situatiei din partea administratiei locale. Argumentele vecinului nu stau in picioare.

  Răspunde
 • Pentru o mamica cu un carucior sint mai bune gropile primariei ,daca doamne fereste se intimpla ceva in sectorul amenajat de respectivul domn sa vezi anchete ,daca iti rupi gitul intr-o groapa ,e a primariei nu e nimeni responsabil.

  Răspunde
 • Atâta timp cât nu deranjează vizibil comunitatea ,orice proprietar poate face ce vrea pe terenul său .

  Răspunde
 • Trotuarul nu este proprietate privata , apartine domeniului public.
  Orice amenajare sau constructie care se face mai ales pe domeniul public necesita o autorizatie de constructie emisa de Primarie conform legii 50/1991care la articolul 3 alineatele c si d prevede :
  c) lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare si reabilitare privind caile de comunicatie de orice fel, drumurile forestiere, lucrarile de arta, retelele si dotarile tehnico-edilitare, bransamente si racorduri la retele de utilitati, lucrarile hidrotehnice, amenajarile de albii, lucrarile de imbunatatiri funciare, lucrarile de instalatii de infrastructura, lucrarile pentru noi capacitati de producere, transport, distributie a energiei electrice si/sau termice, precum si de reabilitare si retehnologizare a celor existente;
  d) imprejmuiri si mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri, locuri de joaca si agrement, piete si alte lucrari de amenajare a spatiilor publice;
  Primaria ar trebui sa se autosesizeze si sa ia masurile prevazute in aceeazi lege
  Aduceti-va aminte ce a patit domnul Becali cand si-a pavat trotuarul din fata palatului din Bucuresti iar primarul de la acea vrema i-a scos pavajul deoarece nu avea o autorizatie de constructie
  Ce s-ar intampla daca fiecare prorietar ar amenaja bucata de trotuar din fata locuintei sau firmei dupa cum il taie capul sau il tine buzunarul …..

  Răspunde
 • Orice om cu initiativa este prost, iar orice edil prost este om cu intiativa! Legea se interpretează in spiritul ei si dupa aceea in litera ei. Avand in vedere ca Primaria nu si-a facut treaba la timp ar trebui sa-i dea omului un premiu nu amenda

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.