Construit în nouă luni. Al doilea din Buzău, va urma și al treilea

E al doilea pod care va fi inaugurat în mun. Buzău în acest an – după reabilitarea capitală.

E vorba de podul rutier de la Metalurgica. Va fi inaugurat luna viitoare, în octombrie, după ce în februarie s-a reluat circulația – după reabilitare – și a podului de la Marghiloman.

Foto de azi. Se pregătește armătura pentru a se turna calea de rulare. Urmează apoi hidroizolația, amenjarea trotuarului și balustradei, turnarea asfaltului și recepția

După inaugurarea podului rutier de la Metalurgica muncitorii de la firma Troia Premium Construct se vor muta doar câțiva metri mai înspre vest pentru a reface și podul peste calea ferată Buzău – Făurei.

Podul peste calea ferată e cel mai dificil de reabilitat. Muncitorii vor putea lucra doar câteva ore pe zi – când se va întrerupe alimentarea cu energie a firelor de sub pod.

Cele trei poduri – Marghiloman, Metalurgica rutier și Metalurgica feroviar – trebuiau musai reabilitate întrucât exista pericolul de prăbușire.

De altfel, anul trecut în iunie, a existat un incident – când o parte a balustradei podului de la Marghiloman s-a desprins și a căzut pe șoseaua de dedesubt.

loading...

2 comentarii la „Construit în nouă luni. Al doilea din Buzău, va urma și al treilea

  • asta înseamnă ca la baza acestei lucrări să fie un om gospodar care să coordoneze aceste lucrări , fără a ține cont de culoarea politică ce o are

  • Daca podul peste calea ferata tot este in faza de proiecatre, ar trebui ca sa se ia in calcul adaugarea a inca unei benzi pe sensul de urcare dinspre Zona Industriala, cu incepere din dreptul voestalpine railway Systems Romania.
    Astfel, prima banda de urcare ar fi pentru cei ce doresc sa faca la dreapta catre Braila, a 2-a banda de urcare pentru cei ce merg inainte si vor traversa si noul pod peste Soseaua Brailei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.