Copaci căzuți în drum, localități fără curent. Iată pagubele

UPDATE 1: A fost rupere de nori și în mun. Buzău. Un cititor, căruia îi mulțumim, ne-a trimis un clip video cu inundația de pe strada Chiristigii.

UPDATE 2:  ȘOSEAUA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BUZĂU ESTE BLOCATĂ ÎNTRE FABRICA DE BERE ȘI POD MĂRĂCINENI DIN CAUZA UNUI COPAC CĂZUT PE CAROSABIL; DE ASEMENEA, DJ 203D ÎNTRE SMEENI ȘI BRĂDEANU ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI ARBORE RUPT DE FURTUNĂ. INTERVIN POMPIERII ȘI S.V.S.U. CU DRUJBE PENTRU ÎNDEPĂRTAREA ACESTORA.

Se circulă cu dificultate pe DN 2C la intrarea în Padina și pe DJ 203 I între Cotorca (Gl. Siliștea) și Lipănescu (Scutelnici) din cauza unor copaci doborâți de furtună pe carosabil. Polițiștii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când echipele SDN Buzău, pompierii și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor îndepărta arborii căzuți.

Copac căzut la intrarea în Padina pe șoseaua Buzău – Slobozia

4000 de abonați din Grebănu, Topliceni, Boldu și Vâlcelele sunt în acest moment nealimentați cu energie din cauza unor avarii produse la rețeaua electrică în urma furtunii. Echipele Electrica acționează în toate zonele afectate

AVERTIZARE, ORA 17.50: furtunile, aversele torențiale și descărcările electrice sporesc în intensitate în majoritatea zonelor județului. CETĂȚENII TREBUIE SĂ EVITE PE CÂT POSIBIL DEPLASAREA SAU STAȚIONAREA ÎN SPAȚII DESCHISE, EXPUSE FENOMENELOR METEO ȘI HIDRO SEVERE!

Cod portocaliu meteo – 25 iunie 2019

UPDATE, ora 18.20: trafic reluat pe Șoseaua de centură a mun. Buzău.UPDATE, ORA 18.00: ȘOSEAUA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BUZĂU ESTE BLOCATĂ ÎNTRE FABRICA DE BERE ȘI POD MĂRĂCINENI DIN CAUZA UNUI COPAC CĂZUT PE CAROSABIL; DE ASEMENEA, DJ 203D ÎNTRE SMEENI ȘI BRĂDEANU ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI ARBORE RUPT DE FURTUNĂ. INTERVIN POMPIERII ȘI S.V.S.U. CU DRUJBE PENTRU ÎNDEPĂRTAREA ACESTORA.UPDATE, ORA 17.50: furtunile, aversele torențiale și descărcările electrice sporesc în intensitate în majoritatea zonelor județului. CETĂȚENII TREBUIE SĂ EVITE PE CÂT POSIBIL DEPLASAREA SAU STAȚIONAREA ÎN SPAȚII DESCHISE, EXPUSE FENOMENELOR METEO ȘI HIDRO SEVERE! UPDATE, ora 17.15: 4000 de abonați din Grebănu, Topliceni, Boldu și Vâlcelele sunt în acest moment nealimentați cu energie din cauza unor avarii produse la rețeaua electrică în urma furtunii. Echipele Electrica acționează în toate zonele afectate.UPDATE, ora 17.00: se circulă cu dificultate pe DN 2C la intrarea în Padina și pe DJ 203 I între Cotorca (Gl. Siliștea) și Lipănescu (Scutelnici) din cauza unor copaci doborâți de furtună pe carosabil. Polițiștii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când echipele SDN Buzău, pompierii și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor îndepărta arborii căzuți.UPDATE, ora 14.30: prefectul Carmen Ichim a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul căreia a fost aprobată activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pe durata avertizării cod portocaliu.UPDATE, ora 12.30: a fost emisă și o avertizare hidrologică de tip cod portocaliu privind posibile viituri pe afluenții din bazinul mijlociu al râului Buzău, valabilă de astăzi, ora 15.00, până mâine dimineață la ora 6.00.Începând cu ora 13.00, zona de deal și de câmpie a județului Buzău va intra sub o avertizare meteo cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80-90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.De asemenea, începând cu ora 11.00, a intrat în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă pentru zona de munte a județului nostru.Ambele avertizări expiră în această seară, la ora 23.00.Avertizările au fost transmise de ISU Buzău Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale tuturor localităților buzoiene, autoritățile monitorizând cu atenție evoluția fenomenelor meteo ce se pot produce în orele următoare.

Publicată de Instituția Prefectului – Județul Buzău pe Marţi, 25 iunie 2019

Județul Buzău este sub cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină până la ora 23.00.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.