Copii pe ATV pe drum public. Vezi VIDEO

„Au voie acești puști cu ATV-ul pe drumurile publice ?”, e întrebarea pusă de un cititor care ne-a trimis și imaginile de mai jos.

Ce zice legea

Conducătorii trebuie să posede permis de conducere categoriile AM, A1 sau B1 pentru a conduce pe drumurile publice  ATV-uri sau mopede dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depășește 45 km/h, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 cmc.

Pentru a conduce pe drumurile publice aceleași tipuri de autovehicule, dotate cu motoare a căror viteză depășește 45 km/h, iar capacitatea cilindrică este mai mare de 50 cmc, conducătorii trebuie să posede permis de conducere categoria A sau B, după caz.

Minorilor le este interzis să conducă un astfel de autovehicul pe drumurile publice, cu excepția celor care au împlinit vârsta de 16 ani și posedă permis categoriile A1, B1, AM, după caz.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Copii pe ATV pe drum public. Vezi VIDEO

 • Nu este prima oara când pustii respectivi se plimba cu ATV-ul pe străzile din Cart. Orizont.
  Mai grav este ca ies în intersectii in viteza și fără sa se asigure.

  Răspunde
 • Ar trebui interzise toate motocicletele sport, cele de teren si atv-urile, ca nu sunt mijloace de transport, sunt mijloace de distractie si de terorizare a populatiei. Cum ar fi sa ai casa acolo, unde se presupune ca e liniste, sa vii de la serviciu sa te odihnesti si sa iti caraie porcariile alea in cap? Doar scuterele si motocicletele cu tobe silentioase (chiar si daca le scade puterea la jumate) ar trebui lasate sa circule, nu toate draciile parca scoase din Mad Max. Exceptie facand fermele. Daca ai ferma, inteleg sa mergi cu ATV-ul, dar intre locuinte trebuie sa fii ultimul marlan de om sa mergi cu asa ceva si sa fii un gunoi de om sa iti lasi si copiii sa faca asta.

  Răspunde
 • Indolență si incompetență a poliției in strânsa legatura cu lipsa de educație a unor părinți alături de progeniturile lor!

  Răspunde
 • Comentarii de taranci mutate in Orizont din evaziunea fiscala a sotilor. Dupa ce ca v-ati nascut proaste, v-a mai intrat si creierasul la menopauza. Doar facebook- ul nu o sa va ajute sa va depasiti conditia de tarani inchiaburiti peste noapte.

  Răspunde
 • Parintii acestor copii nu realizeaza riscul la care ii expun cumparandu-le aceste jucarii. Copilul nu are discernamant si nici eductie rutiera. Nu putem decat sa speram ca nu se intampla o nenorocire inainte sa ia autoritatile masuri. Ghinionistul care ii va lua pe capota va ajunge la puscarie iar copii doamne fereste!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.