Copleșit de emoție, i-au dat lacrimile

Bătrânelul din fotografie a fost cel mai vârstnic, dar și cel mai important participant la ceremonia de azi de la Buzău de pe Calea Eroilor.

Copleșit de emoție, i-au dat lacrimile

Azi e ziua lui de naștere, împlinește 99 de ani, s-a născut pe 1 decembrie 1922.

La 20 de ani, în 1942, a fost încorporat și trimis pe front. Sfârșitul războiului l-a găsit în Munții Tatra în Cehoslovacia.

Constantin Orzaru e buzoian, s-a născut și a trăit în comuna buzoiană Boldu.

Gest frumos

Gest frumos făcut azi de comandantul unității de la Boboc în numele militarilor buzoieni.

Generalul de flotilă aeriană l-a pomenit pe C-tin Orzaru în discursul său, iar apoi i-a dăruit un buchet cu flori.

Veteranul de război, care anul viitor va face centanarul, a fost însoțit de la Boldu de fiul său

Militarii buzoieni au fost luni la un alt veteran de război care a împlinit fix 100 de ani.

Tănase Delcea e din comuna buzoiană Ziduri. A luptat pe frontul de est, a căzut prizonier la ruși, a stat șapte ani în lagăr și s-a întors acasă pe jos!

Luni, militarii buzoieni i-au dăruit flori și tort (vezi foto mai jos).

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Copleșit de emoție, i-au dat lacrimile

  • Slugilor v-ați intrebat ce pensie are omul acesta, profitați de acesti eroi nu mai in perioada zilei nationale să fa faceți reclamă. Si un revolutionar are o pensie de aprope 10 ori mai mare ca un om care afost pe front ani de zile.

  • Ar fi trebuit amintit in discursul fiecaruia dintre cei care au luat astazi cuvantul. Pentru astfel de oameni ne mai tine Dumnezeu.

  • Din toată ” sărăcia ” lor , autoritățile județene ar fi putut să rupă acolo, o sumă modică, să zicem 100 lei pe lună pentru asemenea oameni de sacrificiu ! Din câte am auzit există un mic fond special pentru asemenea situații , pe zi ce trece, tot mai puține … ONOARE veteranilor noștri de război !

  • Flori si vorbe in vant! Pacat, mare pacat ca doar atat li s-a oferit acestor veterani cu adevarat eroi! Cand te gandesti ca pentru o simpla participare in teatrul de operatii unde n-aveau ce cauta, pentru ca nu ne aparam tara in Bosnia, Irak sau Afganistan, altii au primit bani frumosi beneficiind in continuare de o indemnizatie de 1000 de lei lunar. Unde este dreptatea in tara asta, ce mare efort ar face statul sa le dea si acestor foarte putini participanti intr-un razboi in care chiar ne-am aparat libertatea, o suma macar egala daca nu mai mare?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.