Șapte ani de când terenul din Crâng e ocupat de „cortul lui Brebeanu”. Ultimele evenimente

Sunt șapte ani de când familia Brebeanu, profitând de prostia/complicitatea unor funcționari de la Direcția Silvică și, în general, de slăbiciunea statului, s-a „înstâpânit” pe „H”-ul din Crâng.

Din 2012 familia Brebeanu, care deține mai multe afaceri în oraș, inclusiv Campus TV, și-a montat cortul de nunți în spațiul exclusivist din Crâng.

Șase ani (!) a durat urmărirea penală, finalizată cu trimiterea în judecată pentru „fals material în înscrisuri materiale” a proprietarului cortului – Brebeanu Robert Ninel și a șefului Direcției Silvice de atunci – Aurel Stănciuc – care și-au pus semnătura pe contractul bănuit a fi fost platografiat.

Din aprilie a început procesul penal la Judecătoria Buzău, dar până acum nu s-a judecat nimic, inculpații formulând doar cereri de recuzare și amânare.

Ținând cont că va exista și apel, procesul se va mai întinde probabil câțiva ani. Timp în care terenul pe care buzoienii s-ar fi putut juca baschet, fotbal, tenis de picior ori ping-pong este ocupat – nu se știe cât de legal – de cortul de nunți.

Cei de la Direcția Silvică susțin că pe acel act s-a trecut cifra 1, în dreptul anilor de contract, și că mai apoi familia Brebeanu – după ce a luat contractele acasă a făcut din cifra unu, cifra cinci. De partea cealaltă, familia Brebeanu zice că 5 a fost de prima dată și că n-ar fi demarat achiziția cortului pentru un singur an.

Au trecut 5 ani de contract, cortul rezistă

Ce e și mai dureros pentru comunitatea buzoiană, care nu s-a putut bucura de acel teren ideal pentru sport, e că deși au trecut și cei cinci ani ai presupusului contract, familia Brebeanu nu a luat cortul din Crâng.

„Cei cinci ani vor decurge după finalul procesului, când se va întocmi procesul verbal de predare-primire” – susține Aurel Brebeanu, omul de afaceri fiind convins că va câștiga procesul

Ce va face Toma ?

Conform unor zvonuri, dacă Pădurea Crâng va trece în proprietatea Primăriei Buzău, atunci primarul Toma ar urma să solicite familiei Brebeanu să elibereze spațiul pentru a-i reda menirea inițială, aceea de loc de joacă pentru buzoieni. Lucru neagreat de familia Brebeanu, care face bani din folosirea cortului de nunți. Astfel se poate explica și atitudinea ușor ostilă a Campus Tv la adresa primarului din ultima vreme.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Șapte ani de când terenul din Crâng e ocupat de „cortul lui Brebeanu”. Ultimele evenimente

 • De fapt asta era problema: Grupul Campus este ostil lui Toma, nu că alde Brebeanu au ocupat terenul acela ilegal.
  Tereacă ai fost angajat la acel trust de presă! Ai uitat?

 • Pt Vlad. Argumentul dvs. pică. Am scris despre acest subiect si cand anumite emisiuni nu-i era ostile, ci dimpotrivă. Iar faptul că am lucrat acolo, nu presupune că aș avea interzis să abordez anumite subiecte, câtă vreme o fac corect, încercând să prezint adevărul.

 • Nu trebuie să ai interzis în a spune lucrurilor pe nume. Avem nevoie de jurnaliști de investigație.

 • Să-l chemăm pe Lazarus!

 • Jurnalisti de investigație în Buzău! Sa fim seriosi! Uite un subiect de investigat! Care este diferenta intre veniturile lunare ale lui Tescaru si Savulescu in calitate de directori ai Comp.de apa? Câte persoane/pile au fost concediate de la aceasta societate pe motiv de incompetenta/lipsa de activitate de la venirea doamnei Savulescu, conform promisiunilor si ce economii s-au facut ca urmare a acestor concedieri?

 • Si daca chiar el spune ca nu are proces verbal de predare-primire, cum este lasat sa il ocupe si chiar sa construiasca pe el?
  Daca te duci tu maine si pui o masuta in Crang fara sa ai proces verbal de predare-primire, vine rapid politia si te salta, asta sta de ani de zile cu cortul si nimeni nu l-a deranjat.
  Oare de ce?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.