„Creează isterie, panică, pentru a nu se mai consuma produse românești”

Primarul Toma (PSD) i-a cerut senatorului Pufu (PNL) să stopeze campania legată de testarea legumelor din piețele buzoiene.

„Nu face decât să creeze isterie, panică printre buzoieni ca să nu mai cumpere produse românești. Ăsta e rezultatul. E demonstrat științific că testele rapide n-au nicio valoare. Iar legat de strângerea de semnături, sunt folosiți copii de 10-11 ani, nu se cer buletine, unora li se spune să semneze împotriva primarului Toma. Să lăsăm asta pentru alegeri. Dacă vor teste mai multe și mai rapide, Pufu și prefectul Țiclea să-i călărească pe cei de la Autoritatea Fitosanitară și DSV Buzău, ambele instituții sunt în subordinea prefectului și au atribuții legale în acest sens. Nu Primăria Buzău!”

Campania senatorului PNL de Buzău, Vlad Pufu a fost criticată și de Lucian Romașcanu:

„Fă ce vrei din punct de vedere politic, dar nu periclita viața și sănătatea economică a județului Buzău pentru un mesaj ce ar putea avea cârlig pentru 24 de ore”

Zilele trecute, senatorul Vlad Pufu (PNL Buzău) a anunțat trei mii de semnături de la buzoieni care doresc teste în piețele din Buzău și l-a acuzat pe primarul Toma că n-a mai dat autorizații pentru corturile de strângere a semnăturilor și în alte locații din oraș.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „„Creează isterie, panică, pentru a nu se mai consuma produse românești”

 • Oricum, rosiile, de exemplu, sunt niste mizerii cu textura si gustul scoartei de copac, soiuri porcesti, rezistente la transport si daunatori, dar jalnice, aproape necomestibile. Ca mai sunt si otravite pe deasupra nici nu mai are importanta

  Răspunde
 • Nu creează nicio isterie, doar că-i va tempera pe cei care obișnuiau să arunce chimicale în neștire pe legume. Cu toate că ideea a apărut din considerente politice, sunt convins că este benefica pentru consumatori.

  Răspunde
 • Foarte bine face că cere testarea. Se supără Toma, că deranjează golanii care vând în piață și-l votează mereu? Duminica trecută, am cumpărat de la „producător” cică roșii de Merei, o femeie în vârstă cu părul creț, pe la mijlocul pieței, niște mizerii de roșii verzi în interior și gust de NIMIC, mi-e ciudă că nu am luat nr autorizației și al tarabei, dar o voi face și-o voi posta aici. Nu trebuie să ne fie milă de astfel de producători, care pentru bani ar fi în stare să-ți vândă direct otravă. Dacă și la ora asta, poți vinde roșii tratate cu toate nenorocirile, atunci nu-ți meriți locul pe piață. Cu oricine fac pariu, că acea „producătoare” n-a văzut în viața ei, o cultură de tomate, dar cine să-i controleze ?

  Răspunde
  • Nu vă supărați, dar roșiile de la Kaufland, Lidl, Carrefour etc. nu sunt tratate ?

   Răspunde
   • toate sunt tratate dar mai sunt si verificate. dute la glodeanu si ai sa vezi ca nu iti vor da de unde vind iti vor da din ce consuma ei, mai ales daca mergi in calitate oficiala. lucru patit pe propria piele.

    Răspunde
 • Adică p-astea românești să le interzicem, iar românii să mănânce roșii doar de import (tratate la fel sau poate mai mult).

  Răspunde
  • Ai dreptate!
   Mai bine să fii otrăvit de ai tăi!

   Răspunde
 • Sa pactizezi cu cri care dau cu litri de insecticid și hormoni de creștere pe plante înseamnă însă să încurajezi consumul de produse locale?fix 10 producători mai sunt în piață, și aceia stropesc din abundenta cu toate substanțele interzise.

  Răspunde
 • are dreptate asa e
  restul cumpara din flora voluntari
  vreti nr de masina de la „producatori” care iau din flora ?
  zii admin sau cenzurezi ?

  Răspunde
 • Trebuie sa fii credul sa consideri ca romanii pun mai putine chimicale. Poate doar pe alea de le cultiva sa le bage in ei.

  Răspunde
 • In piata oricum sunt majoritatea bisnitari, nu producatori, iar aia care sunt producatori pun rosiile pentu vanzare separat, ca sunt soiuri proaste si le trateaza agresiv, ei si familia lor nu mananca asa mizerii.

  Răspunde
 • Auraș Tereacă, merg zilnic în piață! Nu te-am văzut niciodată, dar niciodată, cumpărând legume, mai ales roșii, din piață! Dacă da, aș fi curios să-mi spui de la ce tarabă / tarabe faci faci cumpărături?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.