Cresc emoțiile pentru polițiștii locali. Risc de concediere

Emoții în aceste zile pentru polițiștii locali din Buzău.

Subiectul concedierii acestora, mai exact a celor de la paza școlilor, a revenit în actualitate.

După anunțul că Guvernul a cerut Primăriei Buzău o nouă organigramă, astăzi primarul Toma a mai dat presei locale „o știre”.

„Am primit acum hârtie de la Prefectura Buzău că numărul maxim de polițiști locali, funcționari publici și personal contractual, trebuie să fie în orașul Buzău de 129. Conform normei, un polițist local la o mie de locuitori. Noi avem angajați cu vreo 200 în plus”, a spus primarul Toma în conferința de presă de la finalul CLM.


La întrebarea reporterului buzoienii.ro care sunt polițiștii locali vizați de noua tentativă de concediere, primarul Toma a confirmat că e vorba de cei folosiți la paza școlilor.

Greșeala originală vine din timpul primarului Boșcodeală când acești oameni au fost angajați pe bandă rulantă la Primăria Buzău, unii pe criterii de pile și relații, ajungându-se la adevărate dispozitive militare școlare.

La Școala 15 (G. E. Palade) de exemplu erau repartizați nu mai puțin de opt polițiști locali. Similar și la celelalte unități de învățământ mai mari din Buzău. Când se întâlneau schimbul unu cu schimbul doi aveai impresia că la școală e vreo intervenție, că s-a întâmplat ceva.

Când paza școlilor a fost dată unei firme de pază, serviciul a fost făcut (bine, fără niciun incident) de un singur om (vezi foto mai jos), care stătea de dimineață până seară, plătit cu salariul minim pe economie. Vă dați seama ce economie!

Când firma de pază l-a trimis pe domnul de mai sus la alt dispozitiv, la școala 15 a fost trimis domnul din fotografia de mai jos. Care, la fel, asigura serviciul de unul singur.


E drept, că și acum, paza e asigurată fără probleme de un singur polițist local, semn că dispozitivele militare școlare înființate pe timpul lui Boșcodeală au fost niște exagerări.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Cresc emoțiile pentru polițiștii locali. Risc de concediere

 • Mergeti sa-i vedeti si pe cei de la piata, freaca menta la greu si nu aduc nici o plus valoare, chinuie taranii veniti cu produse de la tara, chiar isi bat joc de ei , o fac pe marii justitiari, lasandu-i in pace pe cei cu cefele mari de la tarabe (producatorii).

  Răspunde
 • Mergeti sa-i vedeti si pe cei de la piata, freaca menta la greu si nu aduc nici o plus valoare, chinuie taranii veniti cu produse de la tara, chiar isi bat joc de ei , o fac pe marii justitiari, lasandu-i in pace pe cei cu cefele mari de la tarabe (producatorii).

  Răspunde
 • La mai multi ! O turma total inutila , plina de privilegii !

  Răspunde
 • Sa dea dracii daca nu totul e facut exact pe dos!
  Pai da-i afara pe frecatorii de menta din piata, de la „rutiera”, de la pazit parcuri si parculete, nu pe aia de la scoli!
  Aia de la scoli sunt singurii cu oarecare utilitate, restul sunt niste burtosi (nu ca aia de la scoli nu ar fi) fara carte, aroganti (ca doar freaca menta pe bani multi, isi permit) si slab inzestrati intelectual.
  Toma, fa dracului macar UN SINGUR LUCRU BUN in tot mandatul tau!
  Hai ca se poate!

  Disclaimer : nu am legaturi cu nimeni din politia locala. Ideal ar fi sa-i dea afara pe toti dar e destul de complicat, probabil.

  P.S. Daca Buzaul are 108 mii de locuitori si scrie „la caiet” ca poate sa fie (nu TREBUIE) una bucata gardian public la 1000 de cetateni, cum Dumnezeu a iesit la Prefectură numarul de 129?

  Răspunde
  • 108! 129!
   Care sună mai bine? Vă spun eu: 0!
   De 0 locali avem nevoie în urbea noastră! Există Poliția și Jandarmeria, nu avem nevoie ca primăria să aibe angajați niște incompetenți, niște impostori care se cred polițiști.

   Pe de altă parte, de unde 129??? Buzăul are vreo 108.000 de locuitori (în acte, că în realitate suntem sub 100.000), legea spune că trebuie să fie maxim 1 gardian la 1.000 de locuitori și minim niciunul, dar prefectura spune că trebuie să fie 129, de fapt maxim 129.
   Deci, de unde 129?
   Chiar și așa, de ce 129, domnule Toma, și nu mai puțin?
   Faceți economii!

   Răspunde
   • care politisti, care jandarmi ca nici pe aia nu ii vezi unde trebuie.

    Răspunde
    • Nici în alte țări nu vezi polițiștii adevărați.
     Dacă suni la 112 vine Poliția, nu locala!

     Răspunde
  • La ce sunt buni localii la unitatile de invatamant? Sa doarma noaptea in post, iar ziua sa nu dai de ei? Toti sunt cu relatii, cu pile, nu te poti atinge de ei. Vin obositi la serviciu si pleaca acasa odihniti. Locali de paza nu au competenta materiala sa sanctioneze contraventional vreo persoana. Pe timpul noptii nu este nevoie de paza umana, ci de sisteme video de supraveghere si alarmare.

   Răspunde
  • pai a mai pus unul pt primar, secretar ,prefect…. sa i pazeasca

   Răspunde
  • Să i vedeți pe cei de la podul de la bere. Stau in mașina personală, o mașină bleumarin și stau de vorbă. Așa servici sa tot ai….

   Răspunde
 • Buzăul este mai cu moț. Avem vreo 100.000 de locuitori, dar trebuie să avem 129 de gardieni publici.
  Oradea, de exemplu, cu vreo 200.000 de locuitori, cu încasări imense la bugetul local în comparație cu orașul nostru, are până în 70 de gardieni publici, cu șefi cu tot.
  Deci, cum este cu administrația „Caizen” sau cum îi zice?

  Răspunde
 • Tereacă! Tereacă!
  Acu’, pe bune! Te interesezi și tu un pic? Cum a decis prefectura că ar trebui să fie maxim 129 de gardieni? Populația municipiului Buzău este de circa 108.000 de locuitori, cel puțin în acte, deci 108.000:1.000=108. Acesta este numărul maxim, 108 gardieni. Și tot este prea mult!

  Răspunde
 • Lăsați oamenii sa-si facă treaba,cei care nu sa fie dați afară,nu – I băgați pe toți în aceiași gramada.Faceti control acolo în Primarie la ghișee,se așteaptă la cozi pe holuri și inauntru lucrează câte 2 cariere. Măcar prezenta acestor oameni în număr mai mare pe străzi în patrulare scade numărul infracțiunilor.Sa ne amintim când se cerea sprijinul autorităților în jurul școlilor în special spre inserat.

  Răspunde
  • Ionut, după cum scrii sigur ești gardian public angajat „pe merit”.
   Tu ai fi unul dintre cei care își fac treabă, nu? Mă faci să râd…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.