Creștere de la o zi la alta a numărului de teste pozitive

Motive de îngrijorare în jud. Buzău din pricina creșterii constante a numărului de cazuri pozitive din ultima săptămână.

Evoluție

26 octombrie – 29 cazuri

27 octombrie – 49 cazuri

28 octombrie – 56 cazuri

29 octombrie – 61 cazuri

30 octombrie – 70 cazuri

31 octombrie – 75 cazuri (azi)

Buzăul stă totuși bine în topul național. Alte județe au cifre zilnice mult mai mari. De exemplu, Bihor (240), Neamț (242), Timiș (283) și Dolj (295).

În total, de la începutul pandemiei aproape 4 mii de buzoieni au avut test pozitiv. În acest moment aproape 800 de buzoieni sunt în carantină la domiciliu, iar 650 în izolare la domiciliu.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Creștere de la o zi la alta a numărului de teste pozitive

  • La Buzău este ordin pe unitate:Nu testați! Atâta timp cât numărul cazurilor confirmate prin testare in privat este jumătate din numărul cazurilor este clar că numărul testelor efectuate de DSP este foarte mic.De ce nu se publică raportul număr cazuri/număr teste pentru a avea o imagine clară a procentului de infectare ? Avem impresia că dacă minimalizăm o problema atunci ea nu există ? Sunt cazuri in care DSP-ul a tergiversat testarea (profitând de faptul că persoanele erau asimptomatice sau cu simptome ușoare) pentru a nu declara focar la instituții publice. Nu am nici o încredere în datele oferite de DSP Buzău și cred că gradul de infectare este cel puțin dublu ,dar profitând de lacunele legii și necunoașterea buzoienilor acesta este mult diminuat.

  • De ce ne mirăm? Peste tot crește nr celor bolnavi, doar ca până acum nu se dorea adevărul. Oricum sunt mult mai mulți decât se spune, pentru ca nu se testează.

  • Probabil numărul este mult mai mare. Așteptări prea mari de la un sistem unde predomină incompetenții și șpagarii.

  • Exista rachete mai precise decat rezultatele testelor care se fac pentru gripa, d-aia cifre mari si “rezultate finale” insignifiante. Pai asta e pandemie? Ma mir cum de l-au ratat pe Sean Connery sa fie nemort de Covid…

  • Păi la ce incompetență și nepotism colcăie la DSP, avem prea puține cazuri, față de realitate.

  • Nu scapam de închidere, sper totuși ca primarul nostru sa nu fie atât de slab incat sa închidă afacerile oamenilor, poate gasi alternative ce sa mulțumească și păpușile din conducere dar sa trăim cu toții…nu toți suntem bugetari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.