Creștere spectaculoasă în doar doi ani

Secția română a celebrei reviste economice Forbes realizează în fiecare an un top al celor mai bune orașe pentru afaceri din România.

Pe 37 din cele 40 de capitale de județ se afla Buzăul în 2016.

Mai rău ca la Buzău era doar la Focșani, Sf. Gheorghe și Vaslui.

În 2018, Forbes a plasat Buzăul în acest top pe locul 21.

O creștere spectaculoasă, de la coada, până la mijlocul clasamentului.

„Pentru mine este cel mai mare rezultat. Cine nu crede, poate verifica pe internet. E un clasament bazat pe zece criterii matematice. Am ceva semnele referitoare la noi investiții în Buzău, dar nu voi spune mai mult până când lucrurile nu sunt sigure”, a precizat primarul.

Toma a comparat venirea investitorilor cu atenția unei căprioare la intrarea în poiană.

„Căprioara e atentă, știe că în jur sunt lupi și alte pericole. Nu intră în poiană decât după ce a verificat cu atenție. Când e liniște și se asigură că nu poate păți nimic rău. La fel e și cu investitorii. Când noi vom avea aici toate lucrurile puse la punct, vor veni singuri”.

La realizarea topului orașelor din România, Forbes ia în calcul produsul intern brut al orașului, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, precum și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ.

Acești indicatori s-au corelat cu dimensiunea populației, acordându-se bonificații în cazul existenței unui aeroport în apropiere.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Motiv de satisfacție pentru primarul Toma CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Creștere spectaculoasă în doar doi ani

 • Și orașul nostru ar putea avea un aeroport, chiar internațional, dacă autoritățile locale ar studia posibilitatea modernizării aeroportului militar de la Bobocu prin obținerea de fonduri europene și a acceptului M.Ap.N. (ceea ce sunt convins că este posibil).

 • Buna seara.
  Ma numesc AUREL BOBOC din buc si am investit la vulcanii noroiosi Paclele mici.
  Si in campingul nostru s-au dublat rulotele din europa ,având pe sezon peste 1000 de campare si rulote.
  Sper ca aveti in plan si modernizarea drumului către vulcanii noroiosi by muddy land deoarece ptr sezonul următor avem programate si rezervate peste 500 de rulote de străini.
  Va mtumesc

 • Aurel Boboc…chiar nu stiu cum te-ai bagat in afaceri ,cand tu nu stii lucruri esentiale.Pai pentru modernizarea unui drum judetean,apelezi la Consiliul Judetean,iar daca e drum comunal la primaria de care apartine.Ce treaba are Toma in povestea ta?

 • Vedeți ? Parcă mi-ar fi fost gura aurită ,când mi-am exprimat adeziunea față de dl primar Toma .Nu știu ce m-a determinat .Pur și simplu m-a atras personalitatea dlui .Apoi rezultatele la în muncă la început timide ,apoi de anvergură ,i bunătatea pe care mi-a transmis-o în felul dlui de a fi .Mi-a expirat încredere .Pe scurt .

 • Ce ti-a …. expirat … ?! :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.