Cristi Romanescu, pus să dea cu bâta

Probleme pentru Cristi Romanescu.

Șeful PNL Buzău a fost, asemenea celorlalți lideri locali PNL, somat de Ludovic Orban să dea cu parul în PSD sau, în caz contrar, să lase „pe altul mai puternic și mai curajos”.

O sarcină dificilă pentru Romanescu, un tip educat și rezervat, căruia nu i se potrivește tipologia scandalagiului revoltat cerută acum de Orban.

E de văzut dacă Romanescu va face un pas în spate – în condițiile în care declarațiile sale politice și cu atât mai puțin atacurile la PSD converg spre zero – sau va merge pe burtă în așteptarea unor schimbări de strategie.

„Vreau sa văd fiecare lider județean cum dă cu parul în președintele Consiliului Județean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toți șefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic și mai curajos. Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! Sunt un om blând, care iubește oamenii, care întotdeauna am preferat în acțiunea politică să conving, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frica (…), dar nu voi mai accepta ca 75-85% din partid care muncește să bată pasul pe loc din cauză că 25% din partid nu muncește. Nu mai vreau să se facă opoziție numai la nivel național sau unii lideri județeni să facă opoziție, dar numai cu mesaje legate de palierul național. Trebuie să pună toți osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătaliei, în timp ce alții stau binișor și se uită, așteptând eventual să-și rupă gâtul cei care se bat pentru partid”, a declarat azi Ludovic Orban la Consiliul Național al PSD.

Vorbele lui Orban sunt însă, raportate la Buzău, fix pe invers față de fapte.

Orban a acceptat senin, la finalul anului, trecut demiterea lui Zoican din fruntea organizației municipale a PNL Buzău. Zoican e tocmai cel care în toamnă a avut curajul de a pune mâna pe portavoce și a zbiera împotriva guvernării PSD în fața prefecturii. La acel miting al PNL, conform informațiilor noastre, Romanescu nici măcar nu a participat.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare în PNL Buzău, organizație ajunsă mai slabă și decât PMP-ul lui Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu.

Supremația absolută a PSD la Buzău are legătură și cu slăbiciunea PNL, partid îngenuncheat de Cristi Bâgiu în momentul în care a trecut cu majoritatea primarilor la PSD.

loading...

4 comentarii la „Cristi Romanescu, pus să dea cu bâta

  • Pai cum sa poata romanescu sa loveasca mana care il hraneste si il mangaie pe crestet? Doar se stie ca fara ajutorul psd el nu facea bani nici pentru o ceapa degerata. Hotelul a fost luat pe nimic cu ajutorul psd, in partid a fost ajutat sa ocupe funtia tot de psd-isti manjiti in pnl-isti. Acum a mai adus un psd-ist la putere la pnl. Pe ionescu. Vai mama lor. Ce opozitie minunata avem la Buzau…

  • Traiasca Gogu !
    Mare dreptate are !
    La Buzau opozitia (Cezar Preda, Romanescu) a facut blat cu PSD.

  • Ca fost membru PNL,trebuie sa spun ca i-mi este sila si scarba de actualul PNL Buzau.Indivizi terni,obedienti, lasi,slugarnici,interesati doar de afaceri proprii si peschesuri,fara onoare si demnitate, o sleahta de insipizi,nulitati si ……absenti in disputele politice locale.Pe cine mai reprezinta ei in Buzau? Pe nimeni!…..Desi o repet pentru a nu stiu cata oara,o sa mai spun odata: VERITAS LABORANT NIMIS SAEPE<EXTINGUITUR NUNQUAM (Mahatma Ghandi) -Desi respins de nenumarate ori,adevarul nu piere niciodata.

  • Nu îl știam așa pe dl Orban .Mi se părea un om liniștit ,care găndește și după aceea vorbește ,ori din ce am citit eu aici ,dacă e adevărat ,am observat un alt om .De o cruzime fără margini .Eu îl cunosc pe Cristi Romanescu ,din perioada în care era campion la tenis de masă ,și l-am admirat foarte mult și ca om și ca sportiv .Foarte politicos ,bine crescut ,și îl înțeleg de ce nu îl acceptă acum pe Ludovic Orban .Vă spun și vă repet ,am văzut în seara asta un om pe care nu aș mai da nici un ban .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.