Cu cât va crește prețul la apă și canal în Buzău

Compania de Apă Buzău a anunțat azi majorarea tarifelor.

Astfel, din 2023, metrul cub de apă va crește cu 9%. Pentru serviciul de canalizare, tariful se va mări cu doar 0,5%.

La aceste majorări impuse de accesarea proiectelor cu fonduri europene (Comp. de Apă Buzău va primi peste 350 mil. €) se va adăuga rata inflației (vezi, mai jos, comunicatul firmei de apă).

Strategia de tarifare (vezi tabel mai jos) impusă de accesarea fondurilor europene se apropie de final:

Anunt-majorari-preturi-ianuarie-2023

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Cu cât va crește prețul la apă și canal în Buzău

 • Deci care va fi cresterea de pret in final?
  25% Sa ne traiasca si sa ne conduca pe mai departe!

  Răspunde
 • Pai ce sa zic, cred ca strang din fund, fac un foraj si am terminat cu compania de apa. Platim apa meteorica desi nu se scurge in canalizare, platim apa pe care o consumam in diverse feluri si nu ajunge in canalizare, platim nisipul si piatra care infunda sitele la chiuvete si dus. La un dus curat de 2 sau 3 ori sita , asadar cred ca asta e justificat pretul apei, ar trebui sa mai creasca la cat nisip vine pe teava

  Răspunde
 • Ar trebui sa dubleze pretul ! Fraierii platesc oricum, voteaza trandafirul !
  Acum conducem detasat la cea mai scumpa apa din tara !!

  Răspunde
 • Dar, de ce va vaitati acum ?
  Nu l-ati votat pe Toma, care v-a promis ca o sa reduca pretul apei potabile si o sa elimine plata apei meteorice !
  Cand spunea Tescaru, ca marirea pretului la apa in fiecare an, este cerinta a UE, pentru toate fondurile pe care le-am primit (rambursabile sau nerambursabile), l-ati crezut pe Toma si pe pupila lui, pe care a protapit-o directoare la CAB.

  Răspunde
 • Cum se spunea în alt articol, Toma nu este un primar obișnuit. Corect, este neobișnuit… A promis că va scădea prețul apei, că nu vom plăti apa de ploaie și… și plătim mult pentru o apă proastă. CAB este plină de angajați pe pile, care nu fac nimic. Tescaru avea salariul mare, dar madam Săvulescu îl are și mai mare. Deci, cum este Toma?

  Răspunde
 • N-am mai râs demult așa cu poftă! Cică Tescaru avea salariu mare. Tescaru este acum șăf la A.N.R.S.C. (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice), adică ăla de dă licențe și aprobă tarife la toți operatorii de apă, gunoi, transport public, iluminat public din țară. Salariul care-l avea la Compania de Apă Buzău era bomboane pentru nepoți!

  Răspunde
 • Avem o apa de proasta calitate ,calcaroasa,cu un pret mare si suntem si nevoiti sa schimbam periodic robinetele ca se colmateaza ca si tevile.Dar suntem buzoieni si asta vorba unuia ne ocupa tot timpul !

  Răspunde
 • E strigator la cer ce se intampla in orasul asta, a devenit printre cele mai scumpe din tara, desi este o saracie penala de oras.

  Răspunde
 • preturile sunt printre cele mai mari si la apa si la alte servicii in schimb salariile printre cele mai proaste.

  Răspunde
 • Creșterea tarifelor condiționată de fondurile de coeziune are o motivație ascunsă. Se pregătește terenul pentru un operator străin care, momentan, practică cele mai mici tarife din țară. După expirarea contractului de concesiune dintre ADI 2008 și Compania de Apă Buzău S.A. (teoretic în anul 2008+25=2033) urmează licitație. Evident că cel care a practicat tarifele cele mai mici are șanse mari să câștige licitația, este greu să găsești argumente contra. Momentan investițiile le fac românii ca pe viitor profiturile să ajungă la străini. Și salariul ăla imens pe care îl avea Tescaru avea o logică. Să provoace scârbă în rândul românilor și să accepte mai ușor un străin, chipurile mai cinstit și mai onest.

  Răspunde
 • Pixel este perfect DOCUMENTAT, a fost ACOLO, a vazut toata schema cu OCHII LUI si a participat FIZIC la uneltirile descrise mai sus, de aceea afirmatiile lui sunt foarte SIGURE.
  De fapt, pe langa medicina, este plurivalent in multe alte domenii. Un tip extraordinar !

  Răspunde
 • Pixele, daca esti destept, bagate pe bursa si cumpara acum actiuni la compania aia de care vorbesti. In 2033, om te faci! Invata-te odata sa traiesti in capitalism!

  Răspunde
 • Sa ziceti mersi ca aveti apa! Ca domn primar, in intelepciunea si bunatatea lui, are grija de asta! Va vaitati ca niste babe! Platiti, favorurile costa! Voi nu simtiti cata grija are Compania de noi? Săptămâna trecută ne-a pus clor in apa cat sa ne-ajunga si la anu! Si ce daca putea si avea gust rau? E foarte sănătoasă!
  Așa că platiti si votati! Ca altul ca el nu se mai exista!

  Răspunde
 • Mă conturbatoare, sunt prost de bubui! Culmea e că îmi câștig egzistența ca capialiștii și nu-mi place deloc! Ca să nu dau faliment sunt forțat să mint, să păcălesc clienții că marfa mea e cea mai bună că e ca alintaroma și bifidus esensis și pe deasupra are și fainoșag. Capitalismul place la șmenarii de pe olstrit pentru că cu el reușesc să subjuge țări. Acum au întors ziarul ca la alba-neagra, vor să subjuge și cu neocomunismul. Și din câte observ s-ar putea să le reușească un nou octombrie 1917.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.