Cu ce activități ilegale se ocupa. Vezo FOTO cu captura

Un bărbat de 45 de ani din Mărăcineni a fost reținut și ulterior arestat preventiv.

În urma unei percheziții și a anchetei asupra acestuia s-a formulat acuzația că a introdus ilegal în țară arme și muniții.

Ulterior, le-a distribuit altor buzoieni și unui brăilean.

„Poliţiştii buzoieni au descins la alte 10 adrese din Mărăcineni, Verneşti, Gălbinaşi, Scorţoasa, Merei şi mun. Buzău. De această dată, vizaţi au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 61 de ani din Merei, Mărăcineni şi Buzău. S-au descoperit și ridicat 14 arme, din care 11 letale, deţinute legal şi folosite la activităţi de braconaj și 2153 cartuşe (34 dintre acestea confecţionate artizanal).

S-au mai confiscat două încărcătoare tip armă automată militară, o arbaletă cu 3 săgeţi cu vârfuri metalice, aproximativ 100 g pulbere de vânătoare, 5,6 kg de alice și mai multe dispozitive pentru confecţionarea cartuşelor.

Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi 129 de kilograme carne vânat (mistreţ, căprior, iepure)” – comunicat IPJ Buzău

La începutul lunii, în plasa polițiștilor au căzut și doi braconieri de 24 și 48 de ani din Gura Teghii.

„În urma percheziției, poliţiştii au ridicat două arme de vânătoare, aproximativ 220 de cartuşe de vânătoare, precum şi peste 50 de kilograme de carne de vânat în diferite stadii de preparare, un craniu de urs, un trofeu de cerb şi fragmente osoase de porc mistreţ”.

Ultima captură a avut loc vineri. Poliţiştii buzoieni au descins la o altă locaţie din Insula Mare a Brăilei, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, de unde au ridicat pentru continuarea cercetărilor peste nouă mii de cartuşe de calibre diferite, susceptibile a fi introduse ilegal în ţară, precum şi peste 2500 exemplare păsări (sitari, ciocârlii, raţe becaţine, etc.).

Totodată, au fost ridicate mai multe recipiente cu substanţă periculoasă cu termenul de garanţie expirat, în acest caz fiind extinse cercetările şi pentru comiterea infracţiunii de „neluarea măsurilor pentru neutralizarea deşeurilor periculoase”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.