Cu ce nu sunt de acord șoferii buzoieni în privința ridicării mașinilor. „E o exagerare. Îl rugăm pe Toma să se mai gândească”

De ieri, a început și la Buzău operațiunea de ridicare a mașinilor care staționează în locuri nepermise.

Pe lângă faptul că șoferii reclamă primăria că mai întâi ar fi trebuit să creeze noi locuri de parcare, proprietarii de autoturisme consideră sancțiunea pecuniară exagerat de mare.

„Trei sute de lei amendă pentru deplasarea echipei de ridicare la fața locului ? Dar ce, vin de la Baia Mare ? E exagerat de mare această sancțiune. O sută de lei ar fi fost suficient. Așa, 300 de lei amendă pentru deplasare și 300 de lei amenda pentru parcare neregulamentară, rezultă 600 de lei în total. E uriaș de mult, jumătate din salariul unui om într-o lună. Îl rugăm pe primarul Toma să reanalizeze cuantumul amenzii totale. Probabil, cînd s-a luat decizia nu s-a analizat foarte bine”, e mesajul unui cititor către buzoienii.ro.

Citește și articolul: Bilete gratuite pentru pensionari pe autobuzele Trans-Bus. Consilierii comunali au aprobat în această seară

Dacă șoferul care și-a lăsat mașina pe interzis nu apare le fața locului înainte de ridicarea autoturismului, acesta va trebui să mai scotă din buzunar 200 de lei pentru transportul până la parcarea Urbis din Crâng și câte 100 de lei pentru fiecare zi de staționare.

În total, 900 de lei pentru o parcare pe interzis la care s-a procedat la depozitarea autoturismului în parcarea Urbis.

Probabil, vor fi și cazuri în care mașinile mai vechi , uitate cu zilele de proprietar în parcarea din Crâng vor fi abandonate pentru că valoarea mașinii va fi depășită de cuantumul amenzii.

Citește și articolul: Toma: „Am decis să se facă în toate intersecțiile din oraș”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Cu ce nu sunt de acord șoferii buzoieni în privința ridicării mașinilor. „E o exagerare. Îl rugăm pe Toma să se mai gândească”

 • baieti, trebuie sa intelegeti faptul ca ,organizatia bolsevico-mafiota autointitulata stat de drept,e in criza teribila de lichiditati si pe cale de consecinta fac pe dracu-n patru ,ptr cativa leuti, jefuiti la drumul mare, exact ca cei mai josnici talhari !

 • Foarte corect faceti la ridicarea mașinilor, foarte mulți șmecheri parchează cum vor si unde vor , după ridicarea masini le sar din cap toată șmecheria si a 2 oară nu mai fac , doar asa poate poliția sa faca disciplina in oras . Treabă asta trebuie făcută si pe STR. Transilvaniei de la clubul Polițiștilor pina la Chimica este infern acolo cu toate angrourile existente , sute de mașini parcate pe interzis si poliția închide ochi .Este cam suspect de ce nu ia masuri aspre pentru asta , o mașină de patrulă in zona aia in fiecare zi , dar sa isi faca si treaba bine nu sa închidă ochi la ordine date de sus

 • NENEA TEREACA
  TE CORECTEZ UN PIC
  DE IERI A INCEPUT SI LA BUZAU…1)UN DE A MAI APARUT RIDICAREA MASINILOR?2)CE NE INTERESEAZA PE NOI CE FAC ALTE JUDETE/ORASE?3) S-A DAT STARTUL SAU CUM???
  CAT DESPRE COSTUL DESTUL DE MARE AL AMENZII…PAI NU ESTE CLAR?NU SUNT PARCARI DESI SE LAUDA PRIMARUL BA CA ARE NU STIU CATE MILIOANE DE EURO IN CONT BA SE VAITA CA ARE NEVOIE DE 20 MILIOANE EURO!
  PAI SA SE HOTARASCA ARE SAU NU BANI???SA FACA PARCARI INTAI SI APOI SA AMENDEZE.PROFITA DE OCAZIE CA SE STIE CA SUNT AGLOMERATE PARCARILE SI INCEARCA SA FACA BANI GREI DE PE URMA SOFERILOR. ACEASTA SE CHEAMA CA ESTE PROFITOR!!!
  MARE MINUNE DE NU-L VOR RIDICA BUZOIENII SI PE EL DIN SCAUNUL PRIMARIEI!

 • E greu cu respectarea legii , intr-o zi spun cuiva la piata ,nu intra pe interzis ca e politia pe aici , Raspuns : nu conteaza , am bani . Poate cu ridicarea masinilor o sa-si schimbe comportamentul unii din ei , cei cu bani mai multi.

 • E chiar mica sanctiunea. Trebuie marita, ca si punctele de amenda, ar trebui sa fie punctul de amenda cat salariul minim, nu doar 10% din salariul minim. Sa vezi cum atunci lumea va respecta codul rutier, ca incep sa simta la buzunar.
  Cei cu masini premium care statistic sunt cei mai predispusi la pus masina aiurea din comoditate nici nu simt sanctiunea, ce sunt 300 lei, banii astia ii face pe zi si vanzatoarea de ghiocei de la coltul strazii.

 • În primul rand urbea noastră are nevoie de locuri de parcare cât mai urgent. Încă mai exista cartiere unde se pot face parcări prin reconfigurarea zonei. Avem mare nevoie de parcări, chiar cu plata, dar tariful ar trebui redus la 1,5 lei/ora, iar incasatorii eliminați (se reduc costurile) și introduse automatele de parcare, la fel ca în municipiul Brașov.
  In al doilea rand, niciun depozit cum sunt cele de pe strada Transilvaniei, și nu numai, nu ar trebui sa primească autorizație de funcționare dacă nu au și locuri de parcare proprii. La fel și în cazul localurilor publice mari.
  Ridicarea mașinilor trebuie sa fie o măsură ce trebuie pusa în aplicare în situații excepționale ce trebuiesc clar definite după o consultare în prealabil și nu oricând dorește neica nimeni de la locala.
  Tarifele acestei operațiuni ar trebui reduse la jumătate, mai puțin amenda.
  Primaria are nevoie de bani și vrea sa facă rost de ei cu orice preț! Ar trebui sa mai reducă din cheltuieli, de exemplu sa ii mute pe cei de la eliberarea actelor de identitate din mall, unde se plătește chirie, în sediul celor de la Direcția politie locala, sediu ce aparține primăriei. De asemenea ar trebui redus numărul celor care beneficiază de ajutor social și cantina, trebuie stimulata munca. Și ar mai fi și altele. Soluții exista, trebuie doar sa vrei!

 • Nu ai unde sa faci locuri de parcare.
  Ca sa faci locuri de parcare ai nevoie de exproprieri si demolari de blocuri care costa zeci de milioane de euro.
  Solutia e una singura, cine vrea cate 3 masini tinute la domiciliu sa se mute la casa si sa isi faca parcare in curte si sa nu mai cumpere apartamente in zone si asa sufocate si inghesuite sau case construite in buza strazii si apoi ocupa prima banda si/sau trotuarul cu masinile.
  Primaria nu are ce sa faca, nu e in puterea ei sa faca ceva, e in puterea oamenilor sa isi foloseasca capul, asta daca nu il au complet gol.

 • Interesant. „E o exagerare. Il rugam pe Toma sa se mai gandeasca” . La ce? La costurile unor NERESPECTARI A LEGII! Cum vine asta? Gresesc daca-mi permit sau as gresii dar costa cam scump si il rog pe primar sa scada costurile sa pot gresii si eu! E tare cum gandesc unii. „Nu sunt parcari si atunci am dreptul sa gresesc fara sa fiu sanctionat!” cam asa suna din gura dumneavostra LEGEA! Domnilor astea sunt justrificarile tipice a celor care cred ca atunci cand EI GRESESC, de vina E ALTCINEVA. Acum ca exercitiu de imaginatie: intreb pe cei ce nu inteleg cum e cu legea… de cate ori au fost sanctionati (pe legea veche) cand o parcare neregulamentare se lasa cu permisul suspendat (1-3 luni). Si sa stai 3 luni ..parchezi neregulamentar dupa ce ai condus o zi…iar stai 3 luni fara ..si tot asa…constati ca in un an ai condus 4 zile. Nu cred ca dupa prima suspendare sau a doua mai dai vina pe lipsa locurilor de parcare sau pe sanctiune. Ma mir ca pana acum nu a aparut si comentatorul care sa dea vina pe politist! In societatile civilizate legea e aceasi pentru toata lumea si cine greseste plateste. Punct. Cum se face ca din cateva mii de soferi in acest oras sunt si soferi care conduc zilnic de 20..30 ani si nu au nici o sanctiune pentru parcari neregulamentare? Ore conduc avioane? Va spun eu cum reusesc. Daca in primele zeci de metrii de obiectiv nu gasesc loc de parcare legal se deplaseaza la o distanta din ce in ce mai mare, pana gasesc un loc de valid. De acolo se deplaseaza pe jos pana la obiectiv . Cand pleaca de acasa si isi stabilesc traseul se gandesc daca e mai bine sa se duca pe jos , cu masina, cu mijloc de transport in comun….etc. Simplu ..nu? Nu trebuie decat bun simt si respectarea normelor (legii). Si nu ai probleme de: lege…bani..lipsa parcarilor…pret amenda…pret parcare… „bolsevici” ..ridicat masina…Toma..politist..etc. Toate cele bune!

 • Pingback:

 • Ba, dar deștept mai ești!
  Niciodată nu s-a reținut permisul pentru o oprire sau o staționare neregulamentara. Nu mai dezinforma!
  Nu trebuiesc demolate blocuri pentru a se face parcări. Încă mai sunt locuri neamenajate sau amenajate pentru anii ’70 ori’ 80.

 • Rady…ai demonstrat ce aveam de spus. Legea e lege si daca e respectata de toata lumea..tuturor ne-ar fi mai bine. Sanctiunea a fost facuta sa diferentieze pe cei ce nu respecta legea de cei ce o respecta. Administratia care sanctioneaza (inclusiv cu ridicatul masinilor) nu face altceva decat sa incerce sa aduca un pic ordine si respect pentru lege si aplicarea legilor. Ca mai castiga si un ban pe nerespectarea legii..e meritul lor si nu a contravenientilor. Acestia dau ocazia de a …umfla visteria administratorului. Ca nu sunt locuri de parcare ..nu te disculpa in a parca neregulamentar. Vrei locuri de parcare…votezi alt primar! Cat despre dezinformare… retinerea permisului pe 1-3 luni ..verifica legea valabila pana in 1993 ..Capitolul7 articolul 42.

 • Pingback:

 • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.