Cu ei ne duelăm pentru Europa

Reporterul buzoienii.ro a căutat informații despre, atenție la citit, Motherson Mosonmagyarovari.

Ăsta e numele echipei maghiare cu care Gloria Buzău se va duela pentru accederea în grupele EHF la handbal feminin.

Orașul dentiștilor

Mai demult au fost două orășele apropiate: Moson și Magyarovar. În timp, construcțiile s-au extins, iar cele două orașe s-au unit (de facto și de iure). Mosonmagyarovari e un orășel cam ca Rm. Sărat (34 mii de locuitori), dar care o duce tare bine.

Între trei capitale

Până la Viena sunt doar 60 de km. Autostrada de la Budapesta spre Viena trece la niciun km de oraș (vezi foto mai jos). Bratislava e și mai aproape, nici 30 de km!

Apropierea de Viena și Austria aduce și bunăstarea orașului. Peste 350 de clinici de stomatologie sunt deschise aici! Wikipedia zice că e record mondial raportat la numărul de locuitori. Austriecii vin aici, în „orașul dentiștilor”, datorită tarifelor reduse. Pacienți vin chiar din lumea largă mulțumită celor trei mari aeroporturi din apropiere (Viena, Bratislava și Budapesta).

De unde vine numele de Motherson ?

Motherson (mamă și fiu) e numele unei firme indiene de cablaje auto și oglinzi retrovizoare.

La Mosonmagyarovari, Motherson are o fabrică mare de oglinzi retrovizoare.

Motherson e sponsorul principal al echipei locale de handbal. Atenție, echipa maghiară s-a calificat anul trecut în grupele EHF, a jucat șase meciuri și are o experiență internațională superioară Gloriei Buzău.

Echipa din orașul dentiștilor a terminat ultimele două campionate din Ungaria pe locurile 3 și 5
Meciurile se joacă într-o sală nouă cu 1100 de locuri.

În lot sunt doar jucătoare unguroaicer cu trei excepții. Doi interi, austriaca Ines Ivancok și slovaca Barbora Lancz plus centrul Patricia Kovacs (Austria).

De notat că patru jucătoare de la Mosonmagyarovari fac parte din lotul redus al Ungariei pentru Campionatul European: Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi și Tóth Eszter.
În ultimul meci de campionat, Mosonmagyarovari s-a ținut scai de vicecampioana Ferencaros (24-26 la Budapesta).

Echipa maghiară are un site foarte bine realizat, unde a fost inserată deja o știre referitoare la echipa română.

Antrenorul echipei maghiare, Janos Gyurka, deja și-a făcut temele în privința noastră:

„Știam că Buzăul se va califica, au mai fost astfel de erori și n-au fost iertate. Buzăul are o echipă cu talie mare, puternică și totuși reușește să joace rapid. Va fi un meci foarte greu, adversarul nostru e pe locul 1 într-un campionat cu două echipe puternice de Champions League. Au multe jucătoare străine din Croația, Belarus, Muntenegru, Macedonia și Serbia. Dar știam că nu ne va fi ușor, ne luăm toate măsurile să ne calificăm”.

Primul meci se va juca în Ungaria (3 sau 4 decembrie), returul peste o săptămână la Buzău. Cine câștigă merge în grupele Europa League.

loading...

Un comentariu la „Cu ei ne duelăm pentru Europa

  • Sper sa greseasca mai putin , de data asta , fetele noastre !
    Daca vor repeta greselile din Spania , cand mingea aluneca precum sapunul (comparatia nu-mi apartine) , vor fi victime sigure !
    Le doresc succes !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.