Cum a ajuns un bărbat din Săpoca să doarmă în solar

Comunitatea din Săpoca e revoltată după această întâmplare.

Mai mulți localnici au cerut ajutorul reporterului buzoienii.ro pentru a populariza cazul unui sătean din Valea Puțului, Dorel Brebeanu.

Sătenii spun că bărbatul a fost păcălit anul trecut de o familie din vecinătate să le cedeze locuința în schimbul promisiunii că aceștia vor avea grijă de el.

Dorel Brebeanu a fost dus la Buzău, iar după ce a semnat actul de vânzare cumpărare, „grija” s-ar fi transformat în bătăi regulate și alungarea din casă.

Ușile casei au fost încuiate cu cheia
Bărbatul și-a găsit adăpost în solar

Victima perfectă

Dorel Brebeanu locuia singur în casa din Valea Puțului, după ce soția a plecat în Italia și a divorțat.

Ghinion, anul trecut a căzut de pe scară și s-a lovit rău la cap (încă ar mai avea câteva cheaguri de sânge periculoase). De atunci, susțin vecinii că are pierderi de memorie, face tratament, e adesea confuz și nu mai gândește limpede.

Astfel că bărbatul a devenit victima perfectă pentru cineva care a pus ochii pe gospodăria sa.

Astăzi, un localnic, l-a sunat pe reporter și i l-a dat la telefon pe Dorel Brebeanu:

„Eu n-am știut ce am semnat. Nici măcar nu am intrat în cabinetul notarial, n-am văzut notarul. Am stat afară, acolo a venit băiatul, Ionuț Mânzală, și mi-a zis să semnez niște hârtii”.

Ar fi bine ca IPJ Buzău/Parchetul să se sesizeze și să cerceteze această speță pentru a face lumină.

UPDATE 1 (marți seară)

Astăzi, noii proprietari, familia Mânzală, ar fi venit cu poliția să-l dea pe bărbat afară și din curte. Ar fi ieșit scandal mare, localnicii au protestat violent.

UPDATE 2 (miercuri dimineață)

Ionuț Mânzală, cumpărător: „Actul de vânzare – cumpărare a fost semnat de Dorel Brebeanu pentru suma de 200 de milioane de lei vechi. A știut ce face, înainte i s-a făcut și un control psihologic. L-am lăsat să locuiască încă acolo, din milă. Dar, în ultima vreme, a început să vândă lucrurile din gospodărie, lucruri aduse de noi. Face scandal, are accese de violență, pare să nu-i mai convină înțelegerea avută. Cu toate astea, noi o să-l lăsăm să stea în continuare acolo și, atât cât vom putea, vom avea grijă de el.”

UPDATE 3 Notarul la cabinetul căruia s-a parafat actul de vânzare cumpărare a precizat că este total exclus ca vânzătorul să fi semnat documentul în afara cabinetului. „Este o afirmație total falsă, nici nu încape discuție. Nu-mi mai aduc aminte de această speță, undeva în iulie anul trecut. Aș fi ținut minte doar dacă era ceva deosebit, probabil a fost ceva banal. Uzanța cere ca vânzătorul să citească în fața mea documentul înainte de a-l semna. De obicei, atunci are loc și plata. Faptul că vânzătorul n-ar fi știut ce semnează, e din nou exclus. Am aici la dosar actul de vânzare cumpărare și cererea olografă a vânzătorului, plus semnătura. În plus, dânsul a adus la dosar certificatul fiscal, dovadă că nu are datorii la apă și electricitate, sentința de divorț etc. Încă un lucru, dânsul a făcut la același birou notarial și actul prin care în 2016 a intrat în posesia casei și terenului, pe care le-a vândut în iulie 2021 familiei Mânzală”.

UPDATE 4. Vecinii lui Dorel Brebeanu continuă însă a crede că la mijloc a fost ceva necurat. „El nu era în deplinătatea facultăților mintale pentru a putea semna așa ceva. Doamna notar ar fi trebuit să refuze întocmirea actului ținând cont de starea psihică precară a vânzătorului. Faptul că Dorel a scris olograf acea cerere nu înseamnă nimic, și eu dacă îi dictez ceva acum el scrie, dar fără a înțelege. Iar celelalte acte nu le-a obținut el, a mers așa zisul „cumpărător” după ele. Nu i s-a dat niciun leu, darămite 200 de milioane. Lui Dorel i s-a spus, și el a crezut, că semnează pentru ca familia Mânzală să aibă grijă de el”

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Cum a ajuns un bărbat din Săpoca să doarmă în solar

 • Primul pas este să-i ziceți să nu mai fumeze dacă are cheaguri de sânge periculoase și pe deasupra nu are unde dormi…

  Răspunde
 • cum se numește notarul care a făcut actul notarial și de ce asistentul social și primarul nu intervin? poliția s-ar putea sesiza din oficiu să verifice situația actelor juridice notariale.

  Răspunde
 • Acea familie l a scăpat din mâinile ,,hingherilor” cei care acum fac mare vâlvă. Cei care i- au desfăcut capacul la sobă și i-au pus un bolovan ca să îl intoxice cu fum și cei care l a urcat pe casă și i a luat scara să cadă de acolo după care nu a mai dat nimeni pe la el să îl întrebe de sănătate sau dacă are ce mânca, acea familie a avut grija de el și l a pus din nou pe picioare, sau înțeles destul de bine până în momentul în care sora lui și alți vecini au aflat că acest om a vândut casa și, familia care a și avut grijă de el au devenit proprietari. Dacă erau oameni de rea voință era dat afară de mult (cum s au întâmplat multe cazuri) acea familie trebuia să pună interdicție de la început acelor persoane de a mai întra în acea curte. Iar cu acele scenarii de doi lei nu vor ajunge nicăieri, se vede și în poză că acele scânduri sunt puse doar pentru poze, dacă erau puse de câteva zile în urma acele răsaduri rupte erau uscate. De aici domnul Auras Tereacă, dacă tot ați făcut public acest reportaj vă rog să elucidati acest caz și acea familie și acel om pe care nu vor să îl dea afara să poată sta liniștiți în curtea lor fără să mai fie deranjați.

  Răspunde
 • A fost înșelat de mai multe persoane, cu animale cu pământ vai de el saracu

  Răspunde
 • Este manipulat de prea mulți rău făcători. În loc sa îl lase să trăiască liniștit. Invidia asta și răutatea își spune cuvântul

  Răspunde
 • Voi ăștia care I ați făcut atâta rău și ați vrut sa ii luați doar bunurile fără a va interesa de viata lui, nu vă puteți opri?

  Răspunde
 • Oare politia, legea nu poate face dreptate pentru acest om atât de grav lovit de soarta…. Nu e drept ce i se întâmplă sub ochii noștri.. noi cei care ne numim
  , oameni,

  Răspunde
 • Da, au fost și s a făcut dreptatea, acest om trăiește si locuiește în acea casă datorită familiei care l a îngrijit și vor sa aibă grijă de el incontinuare dacă ar fi lăsați de cei care se dau mari,,miloși,,. Acum, cei care inscenează aceste aberații de i au amenajat acel zis ,,loc de dormit,, în solar voiau să fie în locul acelei familii. O întrebare pentru acei ,,milosi,,: De ce nu le ați sărit în cap asa cum faceți acum atunci când îl duceau la medici, când îi făceau mâncare de regim asa cum ii dăduse medicul, când îl păzeau noaptea când ii era rău și multe altele? Acel om se făcuse perfect sănătos pentru ca era bine îngrijit, tratatament la timp și tot ce ii trebuia după care el a hotărât sa vândă casa și cu acea familie au ajuns de comun acord să îi dea o sumă de bani iar la notar a fost testat psihologic și nu mai avea nici o problemă de sănătate, acum este influențat atât de tare încât el nu mai știe ce să facă. Părerea mea este ca ,,acei miloși,,  sa îl lăsați în pace să trăiască liniștit lângă acea familie cum a fost și până în prezent. Dacă notarul spune ca actele au fost făcute în 2021 voi unde ați fost până acum, de ce nu ați intervenit? vă spun tot eu, pentru că acum ați aflat ca acea familie sunt noi proprietari și voiați să fiți voi în locul lor iar el ar fi fost dat afara din momentul finalizării actelor. Și când spun asta știu despre ce și cine vorbesc.

  Răspunde
 • Da, au fost și s a făcut dreptatea, acest om trăiește si locuiește în acea casă datorită familiei care l a îngrijit și vor sa aibă grijă de el incontinuare dacă ar fi lăsați de cei care se dau mari,,miloși,,. Acum, cei care inscenează aceste aberații de i au amenajat acel zis ,,loc de dormit,, în solar voiau să fie în locul acelei familii. O întrebare pentru acei ,,milosi,,: De ce nu le ați sărit în cap asa cum faceți acum atunci când îl duceau la medici, când îi făceau mâncare de regim asa cum ii dăduse medicul, când îl păzeau noaptea când ii era rău și multe altele? Acel om se făcuse perfect sănătos pentru ca era bine îngrijit, tratatament la timp și tot ce ii trebuia după care el a hotărât sa vândă casa și cu acea familie au ajuns de comun acord să îi dea o sumă de bani iar la notar a fost testat psihologic și nu mai avea nici o problemă de sănătate acum este influențat atât de tare încât el nu mai știe ce să facă. Părerea mea este ca ,,acei miloși,,  sa îl lăsați în pace să trăiască liniștit lângă acea familie cum a fost și până în prezent. Dacă notarul spune ca actele au fost făcute în 2021 voi unde ați fost până acum, de ce nu ați intervenit? vă spun tot eu, pentru că acum ați aflat ca acea familie sunt noi proprietari și voiați să fiți voi în locul lor iar el ar fi fost dat afara din momentul finalizării actelor. Și când spun asta știu despre ce și cine vorbesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.