Cum a fost atunci + ce pregătește Toma pt. mâine

Mâine se fac patru ani de când s-au tras pozele inserate în acest articol.

Patru ani de când Toma a fost anunțat primar și a ținut prima cuvântare, alături de Marcel Ciolacu și Emanoil Neagu, în această calitate.

Cum a fost atunci

C-tin Toma 41,5 % – 16.637 voturi PSD

Ovidiu Anghel 17,9 % – 7.210 voturi PNL

C-tin Ionescu 13,7% – 5.509 voturi Independent

Ion Viorel 5,56% – 2.232 PSRO

Ion Marin 3,94% – 1.580 voturi PMP

Andrei Neder 3,7% – 1.485 voturi ALDE

Buga Edmond Sfinteş 2,57% – 1.032 voturi PRM

C-tin Popa 2,3% – 930

Vot partide

PSD 39,55%

PNL 19,88%

C-tin Ionescu 7,66%

PSRO-6,1%,

ALDE 5,6%,

PMP-5,3%

Toma, bilanț

Mâine, Toma va face un bilanț video al celor patru ani de mandat. Primarul va posta pe contul său de facebook un clip de aproape 30 de minute în care va prezenta realizările sale.

Ce va urma

Depășită criza coronavirus, în următoarele patru luni se va desfășura campania electorală pentru locale (alegerile urmând a avea loc la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie).

Dacă în privința numelui viitorului primar lucrurile se știu (Toma e la distanță mare de contracandidați, după cum susțin cei care ar fi comandat și văzut sondajele) o bătălie dură se va da între partide pentru cele 23 de posturi de consilieri locali.

Chiar dacă Toma nu poate fi învins, toate celelalte partide sunt obligate să-și pună candidați cât mai puternici la funcția de primar pentru a trage în sus lista de consilieri. Fără candidați cu forță pentru postul de primar (vizibil în campanie) numărul de consilieri riscă a deveni unul dezamăgitor.

Decizii bune par să fi luat Pro România cu C-tin Ionescu (în 2016 a luat 5 mii de voturi de unul singur!) și PNL cu Adrian Zoican (medicul urgentist fiind un tip apreciat de buzoieni și cu lipici la oameni).

O decizie proastă e pe cale de a lua PMP cu C-tin Florescu, personaj fără lipici la oameni, cu o dicție deficitară (greu de urmărit și de înțeles) și care are și dezavantajul, ca fost judecător, de a fi beneficiar de pensie considerată „nesimțită”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

8 comentarii la „Cum a fost atunci + ce pregătește Toma pt. mâine

 • Iar vorbesti aiurea… ce te face pe tine sa fii asa sigur ca Tomita mai ia un mandat…doar in visele lui…

 • Şi competitorii săi au fost mult-mult-mult prea slabi în comparaţie cu el… Unii dintre ei chiar nişte anonimi. N-aveau nicio şansă !
  Mai slabi politic în comparaţie cu el sunt chiar şi cei doi mari colegi ai săi de partid (Neagu şi Ciolacu) care îl flanchează, chiar dacă ambii au făcut câte ceva pentru judeţ…
  În concluzzie… Fără Toma, PSD-ul la BUzău se va prăbuşi precum un castel de nisip !

 • O rusine de primar, ca si toata gasca adusa sa se pricopseasca de la falimentarele firme ale Grup Romet.
  Este primarul prostilor, al celor care nu stiu sa discearna normalul de anormal. Sarman Buzau, pe mainile cui ai ajuns !!??

 • Pe înțelesul tuturor: Toma a obținut puțin peste 41% din voturile celor care s-au prezentat la urne pentru că PSD, nu pentru că Toma. Oricine ar fi fost în locul lui ar fi obținut tot peste 40%. Poate, alții, mult mai cunoscuți, ar fi obținut peste 50%, dar au refuzat să fie asociați cu PSD. Oricum, când ajungi primar pentru că te-au votat vreo 16.000 de buzoieni din vreo 100.000, nu este mare lucru.
  Toma nu a fost prima opțiune pentru PSD în cursa pentru fotoliul de primar.
  Pe de altă parte, opoziția ar fi putut să se alieze și să propună un singur candidat. Așa ar trebui să procedeze și acum.
  Dar, sunt unii, care deși sunt cu PSD, candidează chipurile împotriva PSD doar pentru a fragmenta voturile. Sunt pure calcule matematice.

 • In loc sa faca videoclipuri domnul primar, mai bine s-ar uita sa vada ce se intampla la noi in oras! Astazi s-a deschis si celebra terasa de la No Limit, bine ca nu cred ca poate fii numita terasa, ci mai degraba RESTAURANT. De ce? Din cauza ca structura din care este facuta terasa are acoperis din PVC iar pereti laterali si cei din spate la fel. Am fost astazi sa servesc o cafea si am ramas oripilat!!! Mesele intre ele cred ca au distanta de cel mult 0.5m iar uni ospatari poarta mastile la gat drept esarfe si nicidecum sa le acopere gura si nasul, nu mai zic de faptul ca sunt negre, probabil sa ascunda murdaria de sub ele si ca sunt facute din hartie ieftina si dupa ne miram de ce avem FOCARE la noi in oras?!?!?!?! In Austria daca te asezi la o teresa, iti ia temperatura. Halal sistem!

 • Pt Cornelius….Cred ca Buzaul nu a avut primar mai bun decat Dl. Toma…si pe buna dreptate …in 25 de ani nu s.a facut nimic in Buzau până a venit Dl.Toma asa ca nu ar trebui sa existe aceste răutăți din partea opiniei publice …

 • Florin D
  Spui ca la terasele din Austria, iti ia temperatura la intrare. Nu ne-ai spus daca la iesire ti-o mai da inapoi.

 • Da, poate e adevărat că la precedentele alegeri domnul Toma era oarecum necunoscut, cel puțin pentru mine, și voturile sale să fi fost voturile celor care votau oricum PSD.
  La alegerile alea eu nu am fost, convins fiind că oricare candidat PSD va fi doar o marionetă a șatrei boșco-bârliste care a dus orașul în ruină.
  DAR, după 4 ani de mandat, am văzut ce a făcut domnul Toma și cred că e cel mai bun primar al Buzăului, cel puțin de după lovitura de stat din 89.
  Da, mai sunt destule probleme, nu le-a putut face pe toate odată, dar îl admir pentru că vrea să facă, încearcă. Nu știu dacă sunt ideile lui personale, dacă are consilieri sau preia idei de la cetățeni, dar vine cu idei noi, e deschis la schimbare și pentru asta îl admir și susțin.
  Iar în ce privește transportul local, eliminarea căpușelor maxi-taxi și dotarea Transbus cu autobuze, multe și confortabile, e ceva pentru care am luptat mult cu vechiul “primar” și subalternii dândului de atunci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.