Cum a fost posibil ? Instalatorul și proprietarul, în stare gravă

E un mister cum s-a putut produce explozia de aseară de la casa nouă din Potoceni.

Una dintre victime (în stare gravă, inconștientă) este chiar instalatorul chemat de noii proprietari să dea drumul la centrala pe GPL!

Fereastra de la parter e a bucătăriei unde s-a produs explozia. În bucătărie se aflau centrala și aragazul
Bucătăria era alimentată cu GPL din acest rezervor. A fost încărcat cu 200 de litri chiar în ziua exploziei!

Principala întrebare care se pune e cum de niciuna din cele patru persoane din casă (soț, soție, instalator și un bunic) nu a simțit miros de gaz ? GPL-ul conține mercaptan, tocmai pentru a fi sesizate scăpările de gaze. O posibilă explicație ar fi că victimele erau în casă când a început scurgerea și s-au obișnuit treptat cu mirosul.

Nu se știe dacă gazele au scăpat pe la aragaz sau pe la centrală. Tocmai atunci instalatorul urma să le pună în funcțiune (ambele erau noi, încă nefolosite)

Nerăbdarea, bat-o vina!

Casa era nouă, dar încă neterminată, mai erau mici lucruri de pus la punct.

Cei doi soți abia se mutaseră de câteva zile, nici nu apucaseră să achite casa constructorului.

Amândoi erau entuziasmați de locuință și doreau să finalizeze cât mai repede tot ce mai era de făcut, sărind peste unele etape.

De exemplu, în bucătărie nu erau încă montate prizele! Lucru foarte important, întrucât senzorul de gaz, deși exista, nu era băgat în priză! Dacă cei patru n-au sesizat prezența gazului, poate ar fi făcut-o senzorul.

UPDATE

Proprietarul de 26 de ani și instalatorul de 51 de ani, deși au fost conștienți și chiar au mers prin curte după explozie (au discutat cu vecinii și pompierii) sunt acum în stare gravă cu arsuri pe 70% din corp. Instalatorul a căzut în inconștiență, nu se mai poate vorbi cu el.

INFO Spital: „La nivelul Spitalului Județean Buzău s-a luat decizia ca două dintre cele patru victime ale exploziei să fie transferate la alte unități medicale din țară. Tânărul în vârstă de 26 de ani va fi transferat la Spitalul Jud. de Urgenta Timișoara. Transportul pacientului va fi efectuat cu elicopterul si se fac demersuri pentru cealaltă victimă, în vârstă de 51 de ani, să fie transferată la o alta unitate medicală, cel mai probabil la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală”.

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.