Cum a scăpat Bârlă de ghimpele Neder și s-a pus candidatul ALDE la Primărie

UPDATE: După parcurgerea acestui articol, Fănică Bârlă a ținut să facă următorul comentariu:

„Acest articol este o mare minciună și dezinformare. Până acum nu m-am gândit și nici nu s-a luat în discuție la partid candidatura mea la Primăria Buzău. L-am sprijinit și îl sprijin în continuare pe omul și politicianul Andrei Neder, pentru care am un respect deosebit. Deci, cele scrise în articol nu sunt adevărate, le consider chiar o măgărie dacă puteți să scrieți asta”.

Articolul inițial:

E o ipoteză de lucru care se întrezărește după finalizarea „cazului Neder”.

Gruparea Boșcodeală, decuplată din 2016 de la țuțuroiul cu bani publici, e disperată să pună din nou mâna pe Primăria Buzău.

Iar cum șeful ăl mare, Boșcodeală, nu poate candida (are interzis în 2020 din cauza condamnării), cel mai bun exponent e categoric Fănică Bârlă.

Numai că, în calea candidaturii lui Bârlă, stătea ghimpele Neder. Dădea rău în fața electoratului ca ALDE Buzău să nu-l pună candidat la Primărie pe viceprimarul în funcție.

Astfel că s-ar fi urzit o cabală prin care Neder să fie săltat din funcție. Bârlă i-a picurat lui Neder în ureche tot felul de prostii și l-a împins să le debiteze la tv, cât să-l enerveze pe Toma.

Primarul și-a ieșit din pepeni – era normal, ținând cont de minciunile și exagerările spuse de Neder – și a urmat tot scandalul, ce a avut ca finalitate demisia de ieri a lui Neder din funcția de viceprimar.

În acest fel, de ieri, Bârlă a devenit oficial candidatul ALDE la Primăria Buzău, iar Neder a redevenit un personaj abia cunoscut pe scena politică locală.

Adevărat e și că Neder era slab și nepregătit ca (vice)primar, în timp ce Bârlă e inteligent și are experiență în administrație, politică, uneltiri și viață…

Problema lui Bârlă e că deși știe cum se face treaba, n-a făcut-o cât a fost la șefia Primăriei alături de Boșcodeală. Exemplu relevant, Toma a asfaltat deja în martie patru străzi(!), câte făcea Urbisul pe vremea lui fostului primar într-un an!

De aici și disperarea grupării Boșcodeală, că „nebunul” de Toma schimbă fața orașului, iar până și un orb vede asta.

loading...

13 comentarii la „Cum a scăpat Bârlă de ghimpele Neder și s-a pus candidatul ALDE la Primărie

 • Si dumneavoastra, domnule Tereaca, stiti aceste lucruri pentru ca nu sunteti unul din catelusi lu’ Toma care executa cand li se spune : „culcat !”, nu?

 • Când eu criticam administrația Boșcodeală, acum vreo 10 ani, ca nu se asfaltează străzile din oraș și că în general nu se face mai nimic, domnul Toma se ocupa cu alte treburi. Asa că mai usor asta cu catelusul.

 • domnule Tereaca de unde pana unde un tip care repara televizoare avea experienta in administratie adica Barla ? experienta in administratie chiar daca era in tabara Bosco era Ene care fusese primar de 3 ori inainte de revolutie , Nedelcu care nu mai e , dar nu Barla .

 • Barla e obisnuit sa mintă și să facă scandal. daca zici ceva de el face țiganie. scandal si traseism atat…asta da primar hahaha

 • ”Barla a picurat prostii in urechea lui Neder”, daca erau prostii ,NU ENERVAU,dar nu sunt deloc prostii ,sunt lucruri adevarate ,demonstrabile,ASTA L-A ENERVAT PE TOMA. Asa ca nu duceti in derizoriu afirmatiile lui Neder,care si-a dovedit si valoarea si pregatirea politica prin ACESTE DEMISII, mina lui Toma nu era prefacuta , este un om direct ,fara nuante,a inteles ca acum EL ESTE CEL CARE TREBUIE SA DEMONSTREZE, ca ce a afirmat Neder,ca si ce va spune de acum inainte ,nu este real, Neder si ALDE nu risca nimic,au doar de castigat.

 • Să vii să insinuezi că e periculos/riscant să mergi cu autobuzul cand cei de pe rutele rurale sunt foarte multumiti nu e doar o minciună, e și o manipulare periculoasă. Cum minciuni au fost si cele ca șoferii nu si-au incasat salariile. Totul în ideea de a discredita Trans-Bus-ul și pe primarul Toma pentru că s-a pus contra căpușei numite maxi taxi. Neder a greșit flagrant, așa ceva nu se iartă!

 • De ce considerati ca maxi-taxi era mafie? Adica pana la urma primaria s-a folosit de ei pana in ultimul moment. Mi se pare un cuvant mult prea mare „mafie” . Pana la urma maxi-taxi nu a fost subventionat de primarie ca transbusul s-au autofinantat, zic.Aceasta e manipulare. Si mie unul chiar imi era mai aproape si mai rapid maxi-taxi.

 • Cind se vor dovedii acele afirmatii ,crezi ca Toma va pleca ? NU si nici cei care au preluat supararea lui ,o sa gasiti alti negrii pe care-i omoara cei care fac opozitia lui Toma

 • ionel, probabil se refera la faptul ca Barla mereu a fost agatat de cate un post caldut de administratie (si nu numai) in institutiile locale… acumuland teoretic experienta (vechime) in administratie, dar practic a acumulat doar experienta in smenuri si combinatii pentru grupul de partid.
  Doar un nebun ar vota Barla la primarie… Barla a fost si viceprimar si primar interimar dupa ce i-a plecat seful din functie ca l-au condamnat pentru coruptie si hotie. Si nu a facut nimic… nimic pentru cetateni, ca pentru grupul de partid o fi produs ceva.
  Macar primarul de acum face ceva cu banii si in folosul cetatenilor… desi are acelasi buget anual cat avea Barla si Boscodeala, primarul Toma a reusit intr-un mandat sa asfalteze cat n-au asfaltat Boscodeala si Barla in 20 de ani.
  De Transbus ce sa mai spui… a inflorit, nu ca pe vremea lui Boscodeala si Barla care intentionat l-au falimentat si faultat ca sa acapareze mafia lor de maxitaxi controlul asupra transportului public local. E bine si ca Transbus a patruns si pe rutele extraurbane unde era tot o mafie gen maxi-taxi.

 • Nu va inteleg cu acest cuvant „mafie? Era trafic de carne de vie, de droguri, de arme ? Chiar nu inteleg.

 • Administratia TOMA trebuie sa dispara.Nu face cinste acestui oras.Sa incercam si cu altii…

 • Amice, esti un idiot.

 • Nu intelegi cuvantul mafie ca nu prea te duce capul… daca te ducea intelegeai.
  Asta e, ganditul nu e pentru toti, deaceea la partid sunt locuri mai mult pentru cei ce nu gandesc si de care profita unii mai smecheri sa faca averi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.