Cum alegi mobila de exterior: ghid util (P)

Spațiul exterior al locuinței este esențial pentru cei ai casei, așa că dacă beneficiezi de o terasă sau un balcon, este important să alegi piesele de mobilă care să-ți asigure tot confortul dorit. Amenajarea unui astfel de loc în care să-ți bei cafeaua sau să-ți petreci timpul liber este o activitate care poate să-ți aducă și ea satisfacții, cu condiția să știi cum să alegi corect mobilierul potrivit.

În acest sens, îți prezentăm mai jos un ghid util cu toate sugestiile de care ai nevoie pentru a obține oaza de relaxare dorită.

Cum să alegi mobilierul de exterior în funcție de spațiu

Atunci când vrei să alegi mobilierul de exterior potrivit pentru tine și cei ai casei, este important să îl poți integra corect în spațiul de care dispui, dar și să ai în vedere numărul de persoane care îl va utiliza.

De exemplu, dacă dispui de o curte generoasă și vrei să o amenajezi pentru confort maxim și petrecerea timpului liber, poți folosi un set de mobilier pentru grădină complet, care să includă fotolii mari și încăpătoare și eventual o canapea, completate de o măsuță pentru servire.

Dacă, în schimb, îți place să servești cina în aer liber, vei avea nevoie de o masă suficient de încăpătoare pentru toți membrii familiei.

Dacă dispui doar de un balcon mai mic, poți crea un loc primitor și fermecător folosind doar câteva scaune comode dar practice din lemn sau fier forjat, alături de o măsuța potrivită ca dimensiuni. Pentru o singură persoană, un balansoar din ratan sintetic suspendat, cu picior, va oferi tot confortul și odihna de care este nevoie.

Ce  materiale să alegi pentru mobilierul de exterior

Un aspect important de care trebuie să ții cont când alegi mobila pentru exterior este modul în care aceasta va face față condițiilor de temperatură și umiditate, pentru o perioadă cât mai lungă. Cele mai potrivite materiale, din puncte de vedere al rezistenței și durabilității, sunt lemnul băițuit, fierul forjat, oțelul vopsit electrostatic ori ratanul sintetic – sau polipropilena.

Acest tip de texturi rezistă cel mai bine la soare, ploaie sau vânt, fiind și ușor de întreținut. Pentru a prelungi durata de viață a mobilierului, poți folosi însă și o husă impermeabilă, care o va proteja mai bine de intemperii și îți va permite să petreci și mai mult timp afară, alături de cei dragi.

Și piesele din plastic sau aluminiu turnat sunt concepute pentru a fi folosite pe tot parcursul anului, având capacități bune de a rezista timp îndelungat fără a rugini.

Alege mobilierul de exterior în funcție de facilitățile oferite

În funcție de confortul pe care dorești să îl obții în grădină, poți achiziționa diverse piese de mobilier pentru exterior, deoarece fiecare dintre astfel de seturi sunt prevăzute cu dotări sau facilități diferite.

De exemplu, dacă vrei să te bucuri de scaune sau fotolii confortabile, pe care să te poți relaxa în voie, alege modele cât mai ergonomice, care se adaptează ușor formei corpului. Spătarele înalte ale unor piese cu linii și forme geometrice cât mai simple îți permit, de asemenea, să te odihnești în voie atunci când este necesar.

În plus, la anumite tipuri de scaune sau fotolii spatele poate fi reglat în poziții diferite, pentru a oferi un plus de confort, iar cotierele sunt și ele reglabile. Niște perne suficient de încăpătoare și comode îți vor oferi și ele confortul de care ai nevoie pentru a petrece primăvara, vara sau toamna afară, sau chiar pentru a-ți muta biroul de lucru în aer liber!

Un alt aspect de care să ții cont este ca astfel de seturi să fie rabatabile și ușor de mutat sau depozitat la nevoie. Mai mult, întreținerea lor nu trebuie să-ți creeze probleme prea mari, chiar din contră, o simplă ștergere cu lavete ușoare ar trebui să fie suficientă.

Astfel, prin alegerea potrivită a mobilierului de exterior te vei putea bucura de cele mai bune condiții pentru a petrece cât mai mult timp afară, în curtea sau grădina casei tale!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.