Cum ar fi salvat-o pe Valentina de la moarte

„N-am vrut s-o omor. Am dat foc în dormitor dintr-o joacă, voiam doar s-o sperii”, i-a spus Cosmin Dan, în apărarea sa, judecătoarei.

În depoziția sa incendiatorul a scăpat un detaliu. Unora din sală „li s-a aprins un beculeț”, altora nu.

„După ce am dat foc în dormitor, din cauza fumului, m-am refugiat pe balcon. Apoi m-am deplasat către ușa de la intrare în apartament, am reușit să o deschid și i-am scos și pe Anisia, Radu Clonț și Antonio din baie”, a povestit incendiatorul.

Csomin Dan în sal de judecată

În acest timp, Valentina urla în dormitor. Strigătele ei de moarte, i-au cutremurat pe cei patru și când au ieșit din bloc, după ce au coborât pe trepte, de la etajul opt.

„Când am ieșit din bloc, am auzit strigătele Valentinei”, au mărturisit cei patru inși care au părăsit „casa groazei”.

„Cosmine, de ce n-ai spart geamul de la dormitor ?”

Dacă ar fi avut prezență de spirit, Cosmin Dan ar fi putut-o salva pe Valentina.

El a spus că după ce a dat foc în dormitor a ieșit pe balcon ca să respire aer curat. Ei bine, înspre balcon dă și fereastra de la dormitor. Acolo, blocată înăuntru, Valentina țipa și se lupta cu focul. Logic, se pune întrebarea, de ce Cosmin Dan, dacă ar fi vrut s-o salveze pe Valentina, n-a pus mâna pe un obiect și n-a spart geamurile de la fereastra dormitorului. Timp pentru salvarea ei era suficient, dacă după 2-3 minute – cât le-a luat lor să coboare pe scări de la etajul opt – Valentina era în viață, iar strigătele ei se auzeau de jos! Cu puțin ajutor (sau fără, oferindu-i-se o cale de scăpare), Valentina ar fi putut sări din dormitor pe geam. Arsă, rănită, în flăcări, dar în viață!

Balconul apartamentului. Către sufragerie este ușă, către dormitor fereastră

„M-am întors după ea, dar n-am putut intra”

Cosmin Dan susține că după ce a ieșit din apartament și a dat să fugă pe scări, de la etajul 7, auzind strigătele Valentinei, s-a întors după fata blocată în dormitor. „Am vrut să intru după ea în apartament, dar fumul era prea dens. Nu vedeam nimic, era periculos. Și un vecin, ieșit din casă. a zis să nu intru pentru că aș fi putut muri înăuntru”, i-a spus Cosmin Dan judecătoarei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Cum ar fi salvat-o pe Valentina de la moarte

 • Asta a vrut,sa o omoare,normal ca putea sa o salveze.Ma gandesc la parintii lui,cum pot trai cu drama ca au crescut un asa om ?

 • Nici nu a întrebat doamna judecătoare așa ceva domnule Tereaca :))))

 • Nu a întrebat nimeni de ce nu a spart geamul , pentru ca nu era nimic de spart acolo .

 • Numai Săriți de cur in sus toți ca nu știți concret ce a fost acolo singura declarație care îl incriminează pe Cosmin Dan a fost declarația puștiului care este contrara probelor din dosar. Restul declarațiilor a celorlalți sunt pe măsura probelor . Chiar și declarația lui Cosmin Dan coincide cu probele de la dosar . Numai mâncați cacat degeaba ca nu are rost , cine a fost la proces și a dat seama ca pustiul a mințit chiar a fost și prins cu minciuna însă nu poate pății nimic fiind minor , doar ca dn judecătoare nu o sa mai ia de buna declarația lui Antonio păcăliciul

 • Intr un moment de panica nu știi cum sa reacționezi mai mult de atât sa te gândești la alții , vrei sa te salvezi și atât. Însă acest băiat Dacă voia sa ii suprime viața nu se mai întorcea sa o salveze când și a dat seama ca ea a rămas in apartament . Este logic și nu îți trebuie multă carte sa îți dai seama , ca dacă avea in gând sa o omoare , nu își risca viața lui sa o mai salveze . Din câte știu majoritatea vecinilor au spus ca l au văzut pe Dan intrând in apartament prin fumul acela sa o salveze .

 • A vrut sa o salveze sau s-a kkt pe el cand a realizat ce a facut?
  Oricum, un individ care da foc „in joaca” cuiva… eu sunt optimist a va beneficia de un tratament special la parnaie.

 • Pe complici cand iii baga si pe ei .Asta e crima cu complici

 • Noroc cu beculețele lui Tereacă…..că tot vine Crăciunul…..
  Sherlock Tereacă……critic de teatru și film, cronicar sportiv și comentator politic…nu te merităm , Tereacă, suntem copleșiți de onoarea de a te avea contemporan…
  :)))

 • Buna ideea, sa torni oxigen peste foc, sigur se va stinge focul.
  Cum sa spui ca era idee buna sa spargi geamul si sa umpli camera de oxigen? Asta nu ar fi dus decat la decesele altora, poate chiar vecini, si la distrugerea multor altor apartamente.

 • Asta suna la fel de idioata precum ideea pompierilor la cazul Mihailesti, cand s-au gandit pompierii ca ar fi idee buna sa toarne apa peste azotat de amoniu. S-a vazut atunci ce s-a intamplat din cauza ideii idioate a pompierilor, s-a facut un crater de zeci de metri de la explozie si au omorat oameni nevinovati si ranit oameni nevinovati.
  Da, vorbim de o parte din lotul de pompieri angajati pe spaga care nu stiau nici minimul necesar in domeniu, lot demonstrat in instanta ca au fost angajati ilegal pe spagi si care a fost mentinut in posturi chiar si dupa ce instanta a constatat asta. Un astfel de caz Mihailesti e mereu posibil avand in vedere ca angajarile nu s-au facut pe criterii de cunostinte ci de plicuri si cunostinte.

 • Ba Dane ,da cand i-a scos p-aia din baie ,nu a dat drumul la oxigen ? Da de ce nu a salvat-o pe ea prima si nu pe aia ? Da de ce a iesit din apartament daca tot vroia sa o salveze ? Ba Dane ,poate ai uitat ba,fata A MURIT BA ,in chinuri ba,arsa ba,ca o friptura ba ,pune ba mana in flacara de la aragaz si inmulteste cu un milion ,ca sa intelegi ce a simtit fata . Dan asta cui ma adresez este asta de aici ,astazi la 10.38.

 • Un raspuns ptr dan…nu este frumos sa vorbesti neinformat,accidentul mihailesti s a petrecut in 2004 si pe acele masini erau militari in termen,abia in 2006 au fost angajati subofiteri…cel mai simplu ca sa fii o persoana informata trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti,adica pur si simplu tastezi in bara google si scrii mihailesti…si resectiv ptr acest articol,sunt sigur ca a vrut sa o omoare ,si poate primeste ce merita

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.