Cum arată „bunicuța” după ce a fost cosmetizată în Depoul CFR Buzău

Un angajat (căruia îi mulțumim) care s-a ocupat de cosmetizarea „bunicuței” care va fi amplasată în fața gării CFR Buzău ne-a trimis primele fotografii cu locomotiva Malaxa 1934, aflată acum în Depoul CFR Buzău.

„Bunicuța” va fi postată în rondul de la gară pe modelul avionului de la Carrefour

Reporterul buzoienii.ro a publicat anul trecut și prima poză cu „bunicuța” în momentul în care aceasta a ajuns în gara CFR Buzău.

 Locomotiva este model Malaxa 1934, un obiect de patrimoniu ce va fi oferit în custodie Primăriei Buzău.

„În 2020 se aniversează 150 de ani de la darea în funcțiune a liniei ferate București – Buzău. Tot atunci, în 1870, la Buzău s-a înființat Depoul CFR Buzău. Denumirea exactă de atunci a fost „Atelierul de Reparații Material Rulant Buzău”. Să știți că înființarea liniei ferate, continuate mai apoi spre Făurei și Focșani, ca și Depoul CFR, au însemnat foarte mult în dezvoltarea orașului și județului Buzău”, a precizat pentru buzoienii.ro comandor dr. Marius Nicoară, consilier al primarului C-tin Toma.

Aici va fi amplasată, după ce triunghiul va fi transformat în rond. Săptămâna viitoare încep lucrările

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „Cum arată „bunicuța” după ce a fost cosmetizată în Depoul CFR Buzău

  • Noroc imens pe noi ca nu suntem port la Marea Neagra ! Ne-am fi trezit cu vreun tanc petrolier sau cu vreo nava Polar in fatza garii……[Leo]

    Răspunde
  • Mare atentie dupa montaj sa nu o ,,bage in seama”hotii de fier vechi! Sa puna camere video daca se doreste pastrarea ei cativa ani…

    Răspunde
  • Ideile Primăriei în sine, nu-s rele … chiar dacă apare o mare doză de ostentație ! Unele ” simboluri ” parcă prea sar în ochi datorită așezării ( cazul avionului sau a lui Don Quijotte ) , altele ( fotogramele de pe Bd. Eroilor își au locul , la fel cum se preconizează cu cele din viața ceferiștilor din tunelul de la Gară)… Vizavi de locomotivă, mă întreb dacă nu obturează cu prezența ei chiar în intersecția Gării accesul privirii șoferilor și asigurarea obligatorie… Aș sugera o variantă ca să fie depusă pe un spațiu unde acum câțiva ani pășteau niște păsări și animale, chiar lângă casa unde a locuit temporar Nenea Iancu Caragiale… Acolo, locomotiva ar fi și vizibilă, și discretă și n-ar deranja mult circulația… Părerea mea !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.