Cum arată pensiunea care a luat foc aseară. Au de suferit și tinerii de la Pănătău

Așa arată acum pensiunea „Valea Lupului” dintre Pătârlagele și Nehoiu care a luat foc aseară (click AICI pentru detalii).

După cum se poate observa din fotografie,  mansarda – acolo unde erau camerele – a fost sever afectată.

Incendiul a pornit de la coperiș, cel mai probabil de la o scânteie ieșită de pe horn. Pensiunea era încălzită de o centrală pe lemne.

Din păcate, vor avea de suferit și tinerii din Centrul de Plasament de la Pănătău.

Cornelia „Mami” Fisher

Pensiunea aparține Corneliei Gopi Fischer, doamna din Elveția  – care prin fundația umanitară pe care o coordonează – a amenajat la Pănătău o vilă unde au fost crescuți și educați zeci de tineri abandonați de părinți în spitale ori maternitate, imediat după naștere.

Elvețianca era alintată „Mami” de copiii din centru, primul dintre ei fiind găzduit la Pănătău în din 1995!

Tinerii din centrul de la Pănătău ajutau și ei la pensiune, iar unii dintre cei care împlineau 18 ani chiar erau angajați acolo, după cum afirmă într-o postare pe facebook și directorul asociației umanitare (vezi fotografia alăturată).

Și în acest fel, lucrând la pensiune, tinerii erau ajutați să se integreze în societate.

Pe lângă centrul de plasament, asociația umanitară internațională Amurtel deține la Pănătău în colaborare cu primăria și un after-school unde elevii săraci ai comunei primesc zilnic o masă caldă și ajutor la lecții (vezi foto mai jos).

Citește și articolul: Iată video! Depășire kamikaze a unei buzoience! Curbă, dublă linie continuă! Merită să i se ia carnetul ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

loading...

2 comentarii la „Cum arată pensiunea care a luat foc aseară. Au de suferit și tinerii de la Pănătău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.