Cum așa ? Vine președintele la noi în vizită și noi ținem copiii încuiați în clase ?

E democrație, fiecare poate spune orice-i trece prin cap.

Unii au zis „că-i ca pe vremea lui Ceaușescu” atunci când elevii Șc. nr .11 s-au așezat în spatele lui Iohannis în timpul discursului președintelui.

Eu zic, dimpotrivă, că prezența elevilor e normală și că anormal era ca ei să fie ținuți (încuiați) în clase. Cum adică, vine președintele țării o dată la o sută de ani la tine la școală, îți face această onoare, indiferent cum îl cheamă, și tu ții copiii ascunși de el ?

Vă place imaginea asta ? Asta e normalitatea ? Un președinte stingher la mijlocul terenului vorbind pereților ?
(Foto 1) Eu cred că asta e normalitatea!
(Foto 2) Și asta e normalitatea! Vi se pare că acești elevi au fost abuzați/chinuiți că au stat 15-20 de minute să-l vadă și să-l asculte pe președintele țării ? Fețele lor nu-mi spun că ar fi fost chinuiți, ba dimpotrivă, par să se bucure
Știți cine era în mașina neagră de mai sus ? Era Obama, pe atunci președintele USA! Vai de mine, ce abuz, ce ceaușism, i-au scos pe copiii ăia de la clasă și i-au aliniat când trecea președintele! Mari comuniști și americanii ăștia!

O altă părere a unora e că dacă am spus „Mulțumim, Iohannis” pentru faptul că președintele României a venit la Școala nr. 11 și la Buzău (când putea să o facă oriunde altundeva în țară) asta înseamnă „Odă conducătorului iubit”.

Eu zic că e un lucru de bun simț, politicos, gazdă fiind, ca buzoian, să mulțumești președintelui că ți-a făcut onoarea de a te vizita. Dar, câte bordeie, atâtea obiceie, e democrație cum am zis la începutul articolului, probabil că unii obișnuiesc să-și înjure oaspeții după ce ei pleacă.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Cum așa ? Vine președintele la noi în vizită și noi ținem copiii încuiați în clase ?

 • Mașina prezidențială nu a fost niciodată decât sedan. Cadillac și Lincoln, dacă vrei să fiu mai precis. Mașina din poza-argument final e Chevrolet Suburban, blindat, probabil cu vreun secretar de stat (ăia n-au guvern, miniștrii sunt secretari de stat numiți de președinte, el fiind și pm), d-aia stema, steagul și micii mexicani încolonați la corn & lapte. În rest, vorba noastră strămoșească zice că nu poți dezavua gustul omului. Însă dacă era în timpul orei de curs, sau pauză, președintele n-avea ce căuta acolo. Tocmai ignorarea regulilor (dacă nu e bună regula, o schimbi, pui în ea excepții) face din această vizită una mathusalemică. Probabil decât în Coreea de Nord însăși prezența fizică a Liderului face ca oprirea lucrurului de către poporul muncitor să compenseze iar producția să meargă, de la sine, înainte, mult mai bine chiar. Altfel, îi dăm dreptate lui Băsescu, oricum ”școala românească produce tâmpiți”, ce mai contează…?!? Totuși, suntem inventatori de bază ai conceptului ”pe șustache”, să nu uităm și asta!
  Dacă știa președintele că se va face semnarea contractului pentru A7, o chestie istorică aș zice eu, pentru zona asta de țară, și a zis să le ia din plăcintă (și nu invers, cum am crede) pesediștilor și la care mai vrea în poză? N-ar fi capabil, indiferent că se face de pomină?!?

  Răspunde
 • Copiii se bucură și dacă vine în vizită președintele asociației de proprietari de la blocul turn din Micro XIV! Vizita locatarului de la Cotroceni nu a fost de curtoazie ci a bifat în agendă o acțiune de vizibilitate după ce ne-a învățat să ne distanțăm social, să ne spălăm temeinic pe mâini și să ne zemuim sigur și eficient. A fost doar o acțiune de PR fără nicio finalitate practică. Acum poate pleca liniștit în vacanță. Și-a îndeplinit cu succes îndatoririle de președinte de țară iar lunetiștii au răsuflat ușurați.

  Răspunde
 • Poza cu singur în mijlocul terenului e normalitate. A fost patentată de același personaj când a ieșit singur în centrul Hermannstadt-ului cu un trepied cu microfon, proptit de 3 bolovani, să ne anunțe că mai vrea o tură la Cotroceni.

  Răspunde
 • Da, un articol de bun simț! Anormal, este însă când poleim, scoatem în evidență și închinăm ode unei oarecare normalități și când nu taxăm derapajele, din varii motive, deși inteligența cu siguranță ne permite acest lucru ( iazul morilor, locomotiva amplasată total aiurea care strică fațada unei clădiri emblematice și cu siguranță vor fi și altele la final). Apropo! Unde sunt cazați muncitorii și utilajele „Strabag” și cu ce costuri? Le-am văzut prin curtea Apcarom!!

  Răspunde
 • Asta e o pista falsa care abate de la adevarata problema: cum se face ca presedintele nostru, primar fiind, a cumparat cu pret sub nivelul pietei case retrocedate cu acte false si cine e nebun sa-l creada ca nu avea cunostinta si era cumparator de buna credinta. Asta e adevarata problema, ce au de invatat copiii de la un asemenea personaj cu asemenea fapte in palmares? Ca e bine sa te descurci in viata prin orice mijloace posibile?

  Răspunde
 • Domnule Tereacă, daca tot aruncam cu pareri in stanga si in dreapta, consider ca ar trebui sa va expuneti parerile pe blog, separat de website-ul pe care publicati stiri. Cred ca este mai important sa fim informati in legatura cu evenimentul care a avut loc, decat sa parcurgem un text ca sa aflam pur si simplu o parere. In astfel de cazuri, jurnalismul ar trebui sa fie, dupa parerea mea, obiectiv. Va multumesc, o zi buna!

  Răspunde
 • Tereaca nu ne intereseaza parerile tale, ci doar stirea.

  Răspunde
 • Probabil domnule reporter ca va considerați formator de opinie. De aici si modul de a scrie astfel articolele si a nu informa echidistant.
  Eu as propune in locul dumneavoastră sa i se acorde titlul de cetățean de onoare, singurului muncitor care in data de 08.06 la ora 18:50 muncea pe șantierele deschise peste tot in oraș pe un cilindru compactor pe Unirii. Probabil ca l-au păcălit colegii pe amaratul asta ca in reclamele alea cu Dorel. Nu ca orașul nu ar fi blocat si sufocat ca sa impună un ritm main sustinut de lucru.

  Răspunde
 • Prea multa rautate si ranchiuna la unele „necuvantatoare BIPEDE”, care isi expun pe aici punctele de vedere pline de ura si venin, rautate si nesimtire. De multe ori, l-am criticat pe Tereaca pentru relatiile apropiate cu cei din administratia publica locala, dar de aici si pana la a aduce acuze nefondate, rautacioase si chiar deplasate, pentru ca omul exprima de fapt satisfactia si multumirea fata de Presedintele Romaniei pentru onoarea de a vizita o scoala model din Buzau, E PREA MULT. Pe cei care va macina rautatea si ranchiuna, golaneala si prostia, ar trebui sa va luati niste masuri de „recreere si reeducare” la … (las la alegerea fiecaruia ). Rusinică!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.