Cum au fost prinși cei trei buzoieni

Furau apă. E vorba de proprietarii a trei apartamente din Buzău.

Aceștia au fost prinși în ofsaid de angajații unei firme din Buzău contractați de Asociația de Proprietari să monteze apometre inteligente (clasa C).

„DESPRE CUM MAI FAC “ECONOMIE” VECINII NOȘTRI. METODA BYPASS

În ultima perioadă echipele noastre aflate în teren pentru efectuarea montajelor de apometre inteligente au depistat trei cazuri de frauda în care proprietarii aveau consumatori – adică mașini de spălat și centrala termică branșate la instalația de apă înainte de apometrub (bypass). Consumul general lunar al imobilelor din care făceau parte aceste apartamente înregistrau pierderi de 20-30 mc… Ce credeți? Ulterior, diferențele s-au redus considerabil. Echipele noastre de montaj sunt instruite să verifice atent instalația pe care urmează să se monteze contorul inteligent astfel încat aceasta să fie conformă, înregistrand orice situație atipică în procesul verbal care este predat către Asociația de proprietari” – e anunțul pe facebook al firmei de apometre

Furtul, țevile sparte dar și instalațiile interioare defecte (robineți chiuvetă/cadă și flotor vas de toaletă) sunt principalele cauze ale diferențelor care apar între contorul Companiei de Apă de la intrarea în bloc și suma apometrelor locuințelor.

Se adaugă, diferențele dintre clasele de precizie: apometrele din majoritatea apartamentelor buzoienilor – Clasa A – au o toleranță de +/- 25%!

„Vă rog să mai spuneți și despre fraudele de declarare eronată! Împreuna cu salariații dvs. am constatat la un apartament de pe strada Viitorului 237 metri cubi de apa nedeclarați, iar la alt bloc “doar” 207 metri cubi!”, e rugămintea lansată de un președinte de asociație.

În folclorul buzoian s-a împământenit ideea că diferențele apar din cauză că fură Compania de Apă. Lucru nedovedit. În schimb, s-au dovedit pierderile din interiorul blocului, furtul și apometrele nefuncționale.

Există o singură posibilitate prin care Compania de Apă îi poate păgubi – involuntar – pe locatari. Atunci când apometrul de la branșamentul blocului este defect și înregistrează un consum mai mare decât în realitate. Dar se poate întâmpla și invers!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Cum au fost prinși cei trei buzoieni

 • Ar trebui sa se faca o reglementare clara.
  De cand Compania de Apa a trecut citirea la asociatii au aparut diferente mari, si din cate am cercetat e din cauza ca doar cativa proprietari declara consumul corect (si ironic tot ei platesc pierderile din cauza ca declara consumul corect si mare), in timp ce restul declara simbolic cate 1-5mc desi locuiesc chiar 8 persoane in apartament cu complicitatea celor din asociatii.
  Mai e si faptul ca unii sunt declarati la asociatie cu 1 persoana desi locuiesc chiar 8 persoane in apartament pentru a plati mai putin la cheltuieli comune (gunoi, curatenie, curent,etc) asta cu complicitatea celor din asociatii care cunosc situatia dar fiind prieteni o ignora… si uite asa se ajunge la cheltuieli mai mari pentru cei corecti si se trezesc cei corecti fara utilitati ca cei din asociatie fac cobinatii pentru ei si prieenii lor.

  Majoritatea populatiei e pusa numai pe furat, nu degeaba ajung hotii la putere, ca poporul alege dupa asemanarea lui.

 • daca esti dusman cu cei din conducerea asociatiei nu indraznesti sa ciordesti ca esti controlat de 3-4 ori pe an dar daca esti in barca parazitilor din aceeasi conducere poti fura cat vrei ca nimeni nu va face nimic.nu mai scriu de faptul ca militia popuara e in cardasie cu hotii

 • De acord cu comentariul “Anonim” .

 • De magneți nu ziceți nimic, sau nu știți ?! Toți au…vine controlul, dam magneti jos, pleacă il repun si tot asa…doar fraierii plătesc corect

 • Cel putin 10% din apartamentele din micro 3 au bypass pe apa rece.Majoritatea sant facute de instalatori profesionisti (contra 150-200 de lei) si pot fi depistate numai de experti.Cei din asociatie majoritatea fosti militieni ,securisti sau plutonieri chilotari in armata se uita ca curca-n craci intr-o instalatie si nu pricep nimic dar sa mai descopere o frauda.Personal am facut in m3… 26 de bypss-uri si 6 in m14.Nu-mi dau clientii in gat ca m-au platit,

 • Si la mine in bloc sunt pierderi mari, i-am zis administratorului si cica “eroare de apometru, ca ala jos e industrial, de debit mare, nu are precizie asa buna”. Da, dar gramezi de metri in plus pe luna?

 • Normal ar fi sa se stabileasca minim de macar 1 mc de apa rece de persoana.
  Cum va explicati ca la o familie cu 5 persoane intr-o luna consumul sa fie de doar 900 litri apa rece???????????
  Ar trebui gasit o modalitate juridica prin care cei care nu au mai verificat apometrele de peste 2 ani sa fie obligati sa le faca verificarea metrologica.
  Nu e normal ca cineva care are apometrele schimbate, da corect citirea nu are pierderi pe instalatia in casa, sa plateasca pierderile celorlalti.

 • Solutia: contorizare pe orizontala(ca la gaze) cu apometre la intrarea in apartament pe casa scarii. Exista blocuri unde s-a realizat acest tip de contorizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.