Cum e cu locurile de parcare rezervate de Comp. de Apă din fața sediului de pe Bd. Unirii

Încă un buzoian, după mulți alții, s-a arătat nemulțumit și frustrat față de faptul că onor Compania de Apă a primit, pe ochi frumoși, trei locuri de parcare în fața sediului de pe Bd. N. Bălcescu.

Speța nu e nouă, e veche de câțiva ani, iar favoarea a fost făcută firmei de apă pe timpul fostului primar C-tin Boșcodeală.

Deși, pe atunci, locurile de parcare nu se concesionau, pentru alde Tescaru s-a făcut o excepție de la regulă. 

S-a recurs și la o șmecherie tipic buzoiană, spunându-se că nu Primăria a concesionat locurile respective, ci o altă firmă, Urbis Serv, cea care operează parcarea respectivă.

După Compania de Apă s-au mai făcut alte câteva excepții (vezi cazul CAR-ului pentru pensionari de pe str. T. Vladimirescu), mergându-se pe același tipar.

„Manevra” este una discriminatorie, întrucât de ea beneficiază doar anumite firme și societăți, mai exact cele cu lipici la stăpânire.  

„Buna ziua, dl primar astazi in jurul orei 10 am avut treaba in centru si am vazut ca in fata Companiei de Apa erau trei capre cu rezervat. Am oprit masina am mutat semnul cu rezervat si am parcat masina. Din sediul Companiei de Apa vine la mine un nene paznic si imi spune ca nu am voie sa parchez acolo. Îi explic ca nu s-au concesionat terenuri si plec linistit. Cand m-am intors era langa mine o masina de la politia locala, care m-a blocat sa nu ies si mi-a dat amenda. Fapt pentru care era cât pacilea sa aveti un politist local in minus pentru ceva timp. Va rog sa ne spuneti daca Compania de apa are concesionate acele locuri de parcare, sa stim si noi platitori de taxe si impozite ce avem de facut. Ma simpt umilit. Si poate ii desteptati si pe cei de la politia locala.”

Iată și răspunsul actulului primar, C-tin Toma, care a moștenit această situație:

„Compania de Apa are incheiat cu SC URBIS-SERV (societate a primariei) un contract de locatiune pana la data de 31.12.2017. Sper pana la sfarsitul acestui an sa incepem introducerea unui nou sistem de parcare. Va multumesc pentru intelegere!”.

Mai exact este vorba de introducerea în parcările cu plată din municipiu a unui sistem modern de taxare:

În parcările cu plată din municipiu se vor introduce aparate automate care vor elibera biletul șoferilor interesați în a-și lăsa mașinile aici. 

„Suntem în faza de întocmire a documentației necesare accesării fondurilor europene pentru proiectul de informatizare a parcărilor cu plată din Buzău. Va fi un sistem modern, ce nu mai necesită prezența operatorului pe teren. Parcarea va putea fi plătită direct de clienți printr-un SMS, de pe card sau prin introducerea de monede sau bancnote în dispozitiv. Toate parcările vor fi monitorizate video, se va ști exact câte mașini sunt în parcare, cine a plătit și cine nu” a informat Luminița Colțeanu, șefa departamentului de atragere a fondurilor europene din Palatul Comunal. 

Astfel de parcări moderne au fost amenajate deja în multe din orașele importante din România. Introducerea acestui sistem și la Buzău va conduce la concedierea actualilor taxatori angajați la Urbis Serv. 

loading...

3 comentarii la „Cum e cu locurile de parcare rezervate de Comp. de Apă din fața sediului de pe Bd. Unirii

  • Domnule Tereaca iar ai mintit , la Compania de Apa nu este nici un ” Nene Paznic ” pe Str. Unirii sunt numai femei ,asa ca ai facut-o de oaie , sau minciuna face parte din meserie ?

    Răspunde
  • Iti place sa.ti faci doar ,,datoria” și să dai doar în C.A. Dar în Piața Teatrului nu au contract de concesiune toții,,jmecherii’, gen Leontin si altii. Dar ei nu prezinta interes!

    Răspunde
  • Domnul nu cred ca a mintit asa va place sa va acoperiti uni pe altii… poate a iesit un angajat omul de unde sa stie cine e a presupus ca e un nene paznic. probabill dupa fata .. 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.