Cum era de așteptat, al doilea test a fost negativ. Suspiciuni că primul a fost o eroare

Au crescut suspiciunile celor de la echipa de handbal a SCM Gloria că primul test pozitiv al macedonencei Elene Livrinikj a fost o eroare.

Astăzi, testul al doilea a fost negativ.

Oficialii clubului s-au îndoit de precizia primului test întrucât la prelevarea probelor jucătoarea venea după două săptămâni de izolare în apartamentul din Buzău (întrucât venise din străinătate). În plus, Livrinikj se simțea perfect, fără nici cel mai mic simptom.

Antrenorul Ovidiu Mihăilă, după vestea că primul test a fost pozitiv:

„Cred că e o greșeală. Înainte de a fi testată jucătoarea noastră a stat două săptămâni singură în apartamentul din Buzău. De la aeroport, din Macedonia, Elena a venit direct la Buzău, unde a intrat în izolare. Cu mâncare la ușă și verificare cu poliția, pentru că a fost informat DSP-ul. Pe 5 iulie a ieșit din izolare, iar pe 6 a fost testată. Consider că e o greșeală, nu avea cum să iasă pozitiv. În plus, fata e ok, nu are niciun simptom”, a spus antrenorul Ovidiu Mihăilă

Acasă, în Macedonia, Elena a locuit alături de mama ei. Care și-a făcut la rându-i testul (după vestea primită din România) și a ieșit negativ.

O întrebare și mai multe consecințe

*Ce fiabilitate au aceste teste Covid-19 ? Oare cât la sută din teste dau rezultate eronate ? Și o jucătoare de la Craiova, Adriana Crăciun, a contestat fiabilitatea primului test pozitiv. „Mă simt bine, nu am nimic”, a spus handbalista. Al doilea test a ieșit negativ.

*Un test eronat pozitiv are consecințe nefaste. Elena Livrinikj, dar și colega de cameră, Patricia Moraru (deși a avut test negativ), au fost trimise acasă din cantonament. Ambele au ratat astfel cantonamentul și pregătirea fizică.

*Acasă au fost trimiși din catonament și cei doi fiziterapeuți de la SCM Gloria. Echipa a fost privată de ajutorul acestora.

*Clubul a cheltuit bani cu retestarea jucătoarelor, iar psihicul jucătoarelor a fost afectat

*Echipa din Buzău a fost privită cu suspiciune de adversare

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.