Cum încearcă o firmă din Buzău să aibă meseriași

„Am cerut 50!”

A fost anunțul făcut azi de Dorian Alexandrescu, administrator al firmei buzoiene Voestalpine (fostă Apcarom).

Întrucât nu găsește personal calificat, firma specializată în echipamente pentru calea ferată a decis să-și formeze propriii meseriași.

„Am cerut, doar noi, Voestalpine, 50 de locuri la Meritas Buzău. 10 sudori, 10 lăcătuși mecanici, 10 operatori mașini comandă numerică și 20 de fierari betoniști pentru producția de traverse de cale ferată. Lucrăm acum și la înființarea unui atelier special pentru pregătirea acestor elevi. „Academia”, îi spunem noi în glumă. La vară o să vă chemăm la inaugurare”, a spus azi presei locale Dorian Alexandrescu.


Voestalpine România (acționar austriac), cu sediul în Buzău pe Bd. Industriilor, are conform listafirme.ro 350 de angajați și o cifră de afaceri de 360 milioane lei.

În același grup austriac activează la Buzău o altă firmă de profil, Travertec SRL – cu 114 angajați și o cifră de afaceri de 65 milioane de lei (sursa listafirme.ro).

TRANSGAZ a cerut 30 de locuri

Inclusiv Trans Gaz a solicitat înscrierea unui număr mare de elevi către Meritas Buzău:

10 electricieni (joasă tensiune)

10 sudori

10 lăcătuși

Despre proiectul Meritas Buzău puteți citi mai multe accesând știrea de mai jos:

loading...

4 comentarii la „Cum încearcă o firmă din Buzău să aibă meseriași

 • bre nea doriane.matale tii locul altuia la fabrica aia .Tot matale spuneai mai demult ca asteapta o suta la poarta? Se vede de departe ca matale traiesti in lume paralela de acccea nu intelegi nimic.Cine sa-i invete meseria pe care o vrei matale si unde. Daca erai director destept ,angajai oameni si l-e dadeai mai intii speranta si ii formai la tine la firma fara atita tamtam.Din aia cincizeci peste cinci ani nu mai ai niciunul

  Răspunde
 • Vrea elevi tineri sa le dea salariu minim. Dacă dădea salariu bun la un meseriaș avea meseriași acum. Aia buni și valoroși au luat calea străinătatii.

  Răspunde
   • Trebuie sa facă și el ceva ca altfel își pierde funcția îl da afara aia mai mari ca el din Austria.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.