Cum întreţii corect sistemele Brother DCP L2532DW şi Brother DCP-T510W

Sistemele multifuncţionale şi imprimante sunt dispozitive indispensabile în orice birou. Chiar dacă digitalizarea a luat avânt, tot mai rămân numeroase sectoare în care documentele în format fizic sunt necesare.

Întreținerea corectă a imprimantelor este o activitate ce nu trebuie trecută cu vederea. De operaţiunile de curățare depind durata de viaţă şi modul de funcţionare a acestora. În rândurile următoare ne vom opri atenția asupra modelelor Brother DCP L2532DW şi Brother DCP-T510W, două dispozitive folosite frecvent în birouri. 

Brother DCP L2532DW – un multifuncţional eficient uşor de întreţinut

Brother DCP L2532DW este eficient și reuşeşte să îndeplinească cu succes numeroase sarcini într-un birou. Are funcţii de scanare, imprimare copiere şi funcţie de imprimare față verso, ceea ce îi crește versatilitatea. 

Întreținerea acestuia este importantă, ca echipamentul să funcționeze perfect cât mai mult timp. Iată care sunt operațiunile ce trebuie realizate pentru a avea certitudinea că dispozitivul merge mereu perfect.

Curăţarea periodică de praf este o operațiune ce trebuie realizată cel puțin săptămânal. Se îndepărtează praful şi reziduurile acumulate de pe părțile exterioare, dar şi din componentele mai puţin expuse, precum tava pentru coli. Panoului de comandă şi geamului trebuie să li se acorde un plus de atenție, aceste zone sunt destul de expuse şi pot acumula diferite tipuri de murdărie care pot afecta calitatea materialelor scanate sau copiate. 

Trebuie să se verifice periodic ca în interior să nu rămână foi sau resturi de coli blocate. Acestea pot afecta buna funcționare a dispozitivului. Interiorul trebuie periodic curăţat de urmele de toner, în timpul operațiunii de inspectează starea tonerului. Dacă se observa pete de pulbere în cuva interioară trebuie chemată compania de mentenanță pentru a se depista cauza ce a determinat scurgerile. 

Brother DCP-T510W – măsuri de întreținere

Brother DCP-T510W este un alt sistem preferat în birouri. Echipamentul îndeplinește sarcinile de scanare, copiere şi imprimare.

Sistemul inkjet are funcție wireless deci comenzile pot fi lansate de la distantă. Ca şi în cazul sistemului  Brother DCP L2532DW şi aceasta are nevoie de întreținere de rutină. Operațiunile de curăţare a prafului, de verificare stadiului tăvii de hârtie şi inspecţie riguroasă a colilor blocate, trebuie realizate săptămânal. În afară de aceste măsuri se impune verificarea atentă a cartușelor de cerneală. Acestea se pot înfunda cu reziduuri uscate de cerneală, în special dacă sistemul este utilizat mai mult pentru funcția de scanare. 

Măsurile de întreţinere sugerate trebuie completate cu o inspecţie periodică, operatiune realizată de companiile specializate care asigură mentenanţa echipamentelor. 

Sursa de imagine:
CactusG / Shutterstock.com

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.